Dags att förbereda nyårslöfterna!



Rätt roligt att titta tillbaka på förra årets löften som jag skrivit på bloggen, som jag helt har glömt av faktiskt. Men ja detta hade jag i alla fall skrivit upp, så nu ska vi se hur jag skött mig även att jag glömt av vad jag haft :P

* Att ha ett ännu roligare år. - Fått ha mer textil som jag älskar och även fått nya vänner osv. Godkänt!
* Att jag ska ta hand om min hy mer. - Inte tänkt nåt på det, men det har jag nog. Godkänt!
* Bli en duktig övningskörare. - Med tanke på hur jag körde 2009, så borde jag ha förbättras. Godkänt!
* Inrikta mig mer om mode och sömnad på bloggen. - Har jag det? Jo, lite mer va. Designen iaf. Godkänt!
* Och sy massor av klädesplagg. - Massor vet jag inte, men mer plagg än vad jag gjort tidgare år. Godkänt!

Jo men det gick ju rätt bra ju! :) Så vad har jag att komma med för år 2011 då? Får väl nämna nåt!

* Köpa systemkamera (hehe, kommer jag göra nästa vecka, så den checkar vi redan nu!)
*
Då säger vi så här, lära mig kameran och ta fantastiska modebilder till en portfolio för sömnaden.
* Träna mera. Helst nåt litet varje dag och att främst förebygga mage, armar, rygg och kondition.
* Ta körkort.
* Ta vara på livet och allt roligt man får göra och hoppas på att 2011 blir ännu, ännu bättre!

Har du några nyårslöften för 2011? Vad i så fall?



Mellandagstips

Eftersom jag själv har såna krav på mig själv att jag inte ska köpa några kläder, småsaker osv. till mig själv (haft i månader nu pga systemkameraköp) så kan jag ju fortfarande tipsa er om fina kläder. Så här kommer lite godbitar från mellandagsrean på asos.com, en sida man kan hitta mycket fint på. Både till henne och honom!



1704


Paul de luna

TISDAG - Var hemma och börja på med en textiluppgift. Arbetade med mönster till en klänningstopp och klippte ut en toile. På kvällen åt vi alla mat och tittade på the book of eli.

ONSDAG - Vakna vid 8- halv 9. Åkte till flygplatsen med de andra för att lämna av min systers australiske kille David, som har varit på besök här i kalla Sverige i över 2 veckor nu. Himla trevlig kille, hoppas vi ses igen. Sedan åkte vi till ett ställe med några få butiker men med framför allt mediamarkt där jag tittade på systemkameran, slutsåld tyvärr. Åkte sedan till ikea och åt mat och gick runt där tills vi åkte hem igen.

Imorgon blir det förmodligen bowling med systrarna mina!



Winter day





Snart slår jag till!


Varit en lugn dag idag. Suttit och kollat på tv litegrann och sen också tittat en hel del på systemkameror. Har bestämt mig för märke och modell nu, bara lite funderingar kvar på vilket objektiv och var man kan hitta det billigast, FÖR SNART SLÅR JAG TILL! :)) ........ överlycklig



shopnastygal


Fann en sida med kläder som jag gillar skrapt. Riktigt fina kläder alltihop och värt att gå in och titta på alla andra kläder som finns på sidan. Kanske till och med köpa nåt för julklappspengarna? Gå till sidan [här].

Vilken outfit gillar du bäst av dessa fyra?



Fira jul!

På vilket sätt har jag firat julen i år på då? Jo gick upp vid halv tio tiden och klockan tio hade vi utdelning av lite paket som låg under granen här hemma. Klockan tolv åkte vi till pappas släkt, åt julmat och tittade på kalle anka. Hem en sväng sen vid halv fem och sedan därefter iväg igen till mormor och morfar. Där firade vi hela kvällen med mammas släkt och för att vara exakt så var vi nog 28 pers detta året. Mat, desserter, tomte och utdelning som tog ungefär en timme att gå igenom. Hem sent och spela ett spel innan vi alla gick och la oss... Mysig dag!

Men nu är jag ju nyfiken, hur fira du jul igår och vad fick du i julklapp?



Julklappar 2010 - del 1


Några få bilder på grejer jag fick i julklapp igår. Fick från "alla världens hörn" kan man säga. Thailändska väskor, tröja och sjal från syster Emelie. Australiska saker från Emelies kille David som har kommit från australien för att fira jul med oss (varit här i snart 2 veckor nu) från han fick jag glas och souvenirer och även en från paris. Från min gotlänska syster fick jag en "bowlingupplevelse", spegel och en usb lampa till datorn. Sedan fick jag massa pengar, paris hilton parfym, klädhängare för dörren, fotorulle osv... Har ju knappt önskat mig nåt detta året, men en sak som jag önskade mig fick jag, en klädställning! Så nu ska jag nog äntligen kunna få plats med allt.

Tack så mycket till alla ni! Men helt ärligt så är ännu inte alla paket öppnande. Spännande!
Sen de klart så ska jag ju också köpa systemkamera snart, så den kommer verkligen sätta pricken över i:et på julen!



GOD JUL TILL ER ALLA


24/12 - Jag önskar er en riktigt god jul!!!



23 December 2010



23 December, dagen innan julafton. Visst låter det härligt! Julkänslan har man ju också fått i tid. Julbelysning, tomtar, julgodis, klädda granar, paket osv. och då får vi ju inte heller missa snön! Var ju faktiskt ett tag sen vi hade snö på julafton. Man kan bara buga och bocka, för att denna julen kommer bli mysigare än någonsin....

Igår "förberedde" man sig lite. Snabb julstädning, plocka fram pyntet (lite sent dock), åkte pulka med systrarna och tittade på grinchen. Ikväll blir det iväg på storkalas för mormor som fyller år idag!



I lagom tid..

Det var ett tag sen här nu och förlåt att det inte kom nåt inlägg i söndags. Nämligen så att jag hade glömt av att jag var tvungen att göra en fabriksomstartning av min datorn. Den har krånglat och sen så gick virusskyddet ut osv. Så suttit i två dar med att installera program, uppdaterat och sånt där. 

Var ledig igår och idag har jag vart på avslutningen. Har även varit duktig och köpt klart alla julklappar, lagom tid att göra det nu :P Är du klar med julklapparna?



Iväg..



Nu är det tyvärr dags för en liten liten paus här igen. Ska nämligen iväg på kalas nu hos Mikaela och sen stannar jag där tills imorgon kväll, men ja då hörs vi väl igen :)

STORT GRATTIS TILL MIN UNDERBARASTE SOM FYLLER ÅR IMORGON!! 



Christmas spirit

Har haft fullt upp de senaste dagarna därför har det inte hänt så mycket här. I förrgår när jag kom hem från skolan var det att sätta huvudet rätt ner i ett engelska arbete och blev klar med det sent på kvällen. Igår, fredag så hade jag en mycket bra dag. Blev väckt halv nio. Hade fått skolkatalogen på posten så satt till nio och bläddra i den. Efter de var det dax att börja baka lite julgodis, gjorde då mjuk pepparkaks-muffins, mintchoklad-kola och wienernougat. Åkte sedan till skolan där vi hade avslutande lektion i matte och engelskan kunde vi gå ifrån direkt eftersom jag redan var klar med mitt arbete.

Så gick till stan med mina kära vänner; Linn, Kajsa och Linnea. Gick i några affärer och tog sedan en fika. Efter de hem och förberedde kvällen då Fanny och Rebecca kom till mig för julklappsbyte av godsaker. Tack! Var mycket gott!

Detta gav jag dom då...



Förresten! Så himla skönt.. På måndag är alla lektioner inställda så är ledig hela måndagen :D Bara avslutningen i kyrkan på tisdag. När slutar du skolan?



Nya heels...


Nya heels jag har fått från textilen som julklapp :) Man tackar så mycket! För visst är dom sjukt snygga? :O



Decembersömnad 2010


Smygtitt på vad jag gjort i textilen nu. Till vänster, batik och nyansfärgning till antagligen en klänning eller två plagg som jag ska sy klart tills då skolan startar i januari igen. Till höger, dagens arbete där jag sytt massa stråveck på blusen jag gör. Vad tror ni om det?



Dagens blogg vinnare..


Tryck på bilden för att komma till bloggen där jag vann :)

Tack så mycket!



Dolce & Gabbana s/s 2011





You Lost Me

Fina bilder, fin låt... (Gud vad jag längtar till nästa år, nästa månad. För DÅ ska jag köpa en systemkamera :))

Helgen alldeles strax slut nu. Själv har jag jobbat hela dagen, men vart rätt lugnt idag. Imorgon är det ny vecka och lucia bland annat, men nu ska jag allt gå och lägga mig. God natt på er!

You Lost Me - Christina Aguilera




..The Striped Pyjamas


Vill ni veta vad jag har gjort hela dagen? Jo, jag har suttit och läst konstant i sju och en halv timme, då jag läst ut hela boken, The boy in the striped pyjamas på engleska. Den var riktigt bra (rekommenderas), flöt på som ini. Sen så har man ju också redan sett filmen (när jag gick i ettan) så man visste ju ungefär vad som skulle hända. Men ja, detta har jag då vart tvungen till att göra därför att vi har en skrivning om det den kommande veckan.

Vad kan man säga, så kul har jag haft idag :/ hehe. Har du sett filmen eller läst boken förresten?



En röd jul..


Är du ute efter en röd och julig klänning inför julen? Här har du lite tips från mig, finns hos nelly.com & asos.com



Jay Smith



Det var ju rätt självklart! Det blev som alla gissat på. Jay smith årets idol 2010.
Kan ju passa på att tipsa alla om hans band, Von Benzo. [Lyssna här] Bra låtar!
Tummen upp för "bad father, bad son", "and the dead said no" & "die beautiful"



Idolfinalen 2010

Nu är det redan helg igen! Endast en lektion idag på en timme. Så in till stan och sen hem igen direkt efter typ. Skönt att det värsta är över i skolan nu. Bara ett arbete kvar som jag vet och de är det jag ska göra på i helgen. Sen på söndag jobbar jag hela dagen. Ikväll blir det idol här hemma. Den stora finalen i globen där antingen Jay eller Minnah kommer vinna (som nu också verkar vara ett par). Men det är ju de, vi vet ju typ redan vem som står som vinnare. Visst är det så? Vem hejar du på? Jay eller Minnah?


 



Beställningsdesign - Emilia

En bloggdesign jag har gjort till den nystartade bloggen: http://nummersex.blogg.se/ - Gå in och kika vetja!



Nu blir det paus i det för min del...



På textilfronten...



På textilfronten dessa två dagar så igår test-färgade jag lite. Ska göra en klänning i textil, färg och form och då provade lite batik och nyans färgning. Ska kanske göra det imorgon med, men vi får se! Bra blev det, lite osäker på färgen bara. Och sen ska det bli ännu bättre!

Idag hade vi redovisning på kjolen vi gjorde i ettan. Det gick bra det också! Sen efter de, lång fika med tårta och gjorde en liten test på hur jag ska göra på en viss del på blusen, sen så fort som möjligt blir det att sätta igång!



Livet på en catwalk

Idag är det måndag och den har flytit på som vanligt men vad kan man göra för att dagen ska bli fullkommlig? Jo jag tänkte att det finns ju väldigt många modevisningar man kan se via youtube, så varför skulle jag inte kunna visa en visning då och då. Så ja, idag börjar jag med ingen mindre än Christian Diors vår och sommar visning 2011.



Berätta gärna vad du tycker om den och missa inte galliano´s "tack" i slutet, haha :P



Count On Me

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea, I'll sail the world to find you. If you ever find yourself lost in the dark and you can't see, I'll be the light to guide you. Find out what we're made of, when we are called to help our friends in need.

You can count on me like 1 2 3, I'll be there. And I know when I need it I can count on you like 4 3 2, and you'll be there. Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah...

If you toss and you turn and you just can't fall asleep. I'll sing a song, beside you. And if you ever forget how much you really mean to me, Everyday I will remind you.

Ohh! Find out what we're made of, when we are called to help our friends in need.

You can count on me like 1 2 3, I'll be there. And I know when I need it I can count on you like 4 3 2, and you'll be there. Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah...

You'll always have my shoulder when you cry. I'll never let go, never say goodbye.

You can count on me like 1 2 3, I'll be there. And I know when I need it I can count on you like 4 3 2, and you'll be there. Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah...

You can count on me, cos' I can count on you





Hope there's someone

Linnea Henriksson från idol


Hope there's someone, who'll take care of me........


Helgen har sett ut som så att i fredags var jag på konserten som ni redan kan läsa om här nedan. Därefter hem och såg att Olle åkte ut ur idol. INTE BRA! Hejade på honom, hoppas han nu bara släpper en skiva så man kan fortfarande njuta av hans stämma. Så ja Jay kommer ju vinna, Minnah har inte en jävla chans. Visst är det så?

Sedan igår jobbade jag från 10-17, var lugnt och jobbade även ensam hela dagen. Fick höra att idag så skulle det bli ännu värre än vad det var förra söndagen, sjukt många bussar. Så lilla jag är glad över att jag slapp det :)

Idag är de pluggdag, för inte vill jag gå ut i kylan i alla fall...





SCENKLÄDERNA

Igår var man på konserten (jultema) för att se kläderna vi gjort åt Sara Hjälmås som sjunger i bandet The Second Time. Och nu tänkte jag visa vad det är vi sytt för allra första gången! För det är ju faktiskt klart! Jag stod för designen på en av de två outfitsen vi har gjort. Så detta var min/mina orginal skisser som hon haffade.


Här ovan ser ni resultatet! Vi har alltså gjort en svart korsett och en röd sammets kjol. Men en del förändringar har skett som ni ser (inga silverband, uljetter, röda band) och sen valde hon att ha en sammetströja under som vi inte har gjort. Vi gjorde även ett par lackleggings klara, men fick bli som på bilden ovan. Ryggen blev himla snygg också :) men fick ingen bra bild på den..

Sedan här nedan så finner ni den andra outfiten som Linnea och Elin gjorde. (klänning=korsett+kjoldel)


Konserten var bra, hon sjöng fint och jag är nöjd! Så nu undrar jag bara vad ni tycker om det?



Kvällen där scenkläd-historien avslutas


Grävde fram en gammal tröja idag för en enkel och snabb outfit. Mysig tröja från JC om jag inte minns helt fel :S Var längesen jag visade outfits så kanske ska börja lite med det! Eller?

Idag vaknade jag med ett leende. Fått sova ut, underbart! Började inte förens 13:10 som jag alltid gör med matte. Börja på med nåt nytt, som man fattade. Kanske hade varit bättre om det var idag jag hade gjort provet, dålig dag igår kanske. Sedan engelska på det, där vi i grupp skrev klart manuset till en liten pjäs vi ska göra i nästa vecka (arbete om Shakespeare) Var roligt, kommer bli roligt! Även då jag hatar teater, men men jag grejar de!

Kl 19:00 bär det av till stan igen för konserten med Sara Hjälmås, där hela scenkläd-historien kommer avslutas. Har ju inte visat någonting om vad vi syr, hur det ser ut och så vidare. Bara att jag har stått för designen i grunden på en outfit, men nu! Ni behöver inte vara oroliga, jag kommer med bilder från kvällen!



2010-12-02



Hade matteprovet idag på morgonen. Gick väl sådär, mer åt det dåliga hållet än det bra. Vet faktiskt inte, i alla fall det svåraste provet jag haft i matte känns det som.... :/ Hoppas det blev tillräckligt bra!

Sen gick vi tidigare till textilen, sydde klart scenkläderna och hem lite tidigare. Imorgon är det dags för den första konserten vi är bjudna till. Ska bli roligt att se våra kläder hon då ska ha :)

Skönt att inte behöva tänka mer på detta...



Vad gillar du bäst?


Twenty8Twelve


Vera Wang


Yohji Yamamoto


Zac Posen



Första dagen i december..


Från hösten i november till kalla och kyliga december....

Ny månad nu! En månad jag själv tar det som en med massor att göra. Både nu innan jullov och allt då vi har massa arbeten som måste bli färdiga. Väldigt stessigt. Sedan också massa annat jobb! Men det ordnar sig säkert....

Får ju inte hålla mig för frånvarande här ändå, vilket det kanske bli någon dag då och då. Men jag gör mitt bästa.

Idag har jag bara haft textil på förmiddagen (scenkläder och lite blusarbete) Sen har jag resten av dagen suttit och pluggat matte som en dåre! Prov i morgon, får hålla tummarna att det ska gå vägen. Att kunna bocka av en sak på den långa listan, vilket kommer bli underbart...

Hur går det för alla er andra? Mycket att göra? Köpt julklappar och så?



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola