Designstudenternas modevisning 2011

Nu är jag klar med bilderna från torsdagens modevisning som treorna hade. Lång catwalk, två visningar, mycket folk, många fina plagg och jag själv fotograferade mycket och här är lite, rättså mycket av det!

























ETT ÅR KVAR TILLS DET ÄR MIN TUR! Kommer vara världens lyckligaste!

Strängt förbjudet att kopiera dessa bilder och sno idéer. Namnet på bilderna har designat och sytt plagget själv.



Min första färdigsydda blus

Igår blev blusen jag har hållt på med i några månader färdig. Riktigt skönt! Det har tagit tid med att göra alla mönsterdelarna, sätta ihop kragen och sy alla stråvecken bland annat. Men nu äntligen kan ni för första gången se hur resultatet blev! Berätta gärna vad du tycker om den, alla åsikter är välkomna!




Beskrivande text - Nude/puderrosa-färgat transparent chiffongtyg gjort av 100% polyester. Stråveck upptill, dubbla kragar med knyt framtill. Rundad skärning vid byst och markerad öppning vid knappar. Stor vidd nertill och pösiga, lite halvlånga ärmar med rynkat ner i manschetterna.

Tyget har varit väldigt svårt att jobba med. Skirt och glider lätt. Sedan måste man göra några antal val hur många lager som behövs på varje del och vilka sömsmånar som ska synas eftersom tyget är genomskinligt och att man inte kan stryka fast vliseline.

© | Förbjuden kopiering - Jeenlicious.blogg.se | Det är jag som har designat, sytt plagget och fotograferat.



Good News

Lena - Good News [på spotify] Bra låt, bättre än den hon ska tävla med i eurovision. För ni vet väl att hon represtenterar tyskland detta året också!! Vilket skämt..

De goda nyheterna idag är att jag nu är färdig med blusen!!! :D Så j*vla underbart!
Bilder kommer imorgon.



Beställningsdesign till Johanna

Johanna som skriver på http://mammatillmelissa.blogg.se/, är en "trogen kund" till mig när det gäller bloggdesign. För tredje gången i rad har jag nu fräschat upp hennes blogg och denna gången ville hon att det skulle utstråla sommar. Tycker jag har lyckas rätt så bra ändå. Vad tycker du om den nya designen?


Eller tycker du kanske den som hon hade innan var finare? (Klickbar bild)




Estetvecka -vt 11

Nu efter lovet har estetveckan kört igång. (Estetvecka betyder att alla esteter har bara sin inriktning, inga andra ämnen) Jag har alltså bara textil denna veckan och såhär kommer veckan se ut:

Mån: Röd dag

Tis: De hade lagt in en trafikinfo-förmiddag i schemat. Efter maten hade vi teaterkursen i textil där vi gör på maskoten till banken.

Ons: Vi har sömnad på förmiddagen. Där jag imorgon kommer sy knapphål och sy fast knappar på blusen, sen fortsätta med grundmönstret till byxor. På eftermiddagen gör vi fördjupningsarbete på designer, kultur och historiskt plagg i fackteckningen.

Tors: Vi får en ledig dag och sen på kvällen är det treornas slutliga modevisning!!

Fre: Då bär det ev. av till Göteborg.





Da da dam



Har tidigare lagt ut danmarks och norges bidrag till eurovsion. Här har ni ytterligare ett bra nordiskt bidrag. Undra vilken låt som kommer lyckas bäst! Vilken tror du? Da Da Dam, [Haba Haba] eller [New Tomorrow]?



Studentklänning - långt under 1000lappen


Det är bara snart en månad kvar till studenten. Så har du köpt studentklänningen? Eller du kanske ska sy den? Ska du ens ta studenten detta året? Tell me!



Sol, (lite) vind och vatten


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf: Jag (Jennifer)   Modell: Syster (Yvonne)

Har firat påsken med mycket mat, äggmålning, spel och tältning bland annat tillsammans med Fanny. Jätteroligt! Idag däremot har de vart lite lugnare. Vart ute i solen och åkte med till stranden och titta på när systern testa vindsurfingbrädan, självklart tog jag med kameran och fotografera lite också.



Have a nice easter weekend!





Filmrecension - Inception


Igår var det påskerbjudande på hyrfilmen Inception på voddler. Så jag tog mig i akt och snappa det för 9 kr. Har ju velat se filmen, så varför inte. Så hur var den?

Handling (källa-lovefilm.se):
Dom Cobbs förmåga att stjäla undermedvetna hemligheter har gjort honom till en eftertraktad industrispion... och till en jagad man. Om han nu lyckas att plantera en idé istället för att stjäla idéer så kanske Cobb och hans gäng lyckas med det perfekta brottet.
Christopher Nolan har regisserat den här spännande sciencefictionfilmen som utspelar sig i drömmarnas värld.


Svårt att förstå handlingen kanske? Ohja, filmen var lite svår att förstå i början också. Många underliga saker händer och det tar ett tag innan man börjar fatta grejen. Men till slut fallar en del av pusselbitarna på plats trots att den är väldigt invecklad, eftersom filmen utspelats hur det är att drömma en dröm i en dröm i en annan dröm osv. 

Förmedlar budskap, spänning genom hela filmen, bra skådespelare, otroliga effekter och filmning.
Otroligt bra film ifall du tycker om action och gillar att ta skillnad mellan verklighet och illusion.
Jag personligen ger den 3,5/5.

Har du sett filmen, vad tyckte du om den?



Jag älskar vädret!


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf & Redigering: Jag (Jennifer)    Tagen: Den 19 april i Torekov

Gud vad jag älskar vädret! Igår tyckte jag det var bra men idag är det ännu bättre. Så j*vla härligt! Sol, sol, sol = SOMMAR! Suttit ute hela dagen. Solat, ätit glass och stickat. Dock har jag bränt mig litegrann men de är det värt. Man ska långt ifrån med att klaga nu när det äntligen så varmt!



Sena klappar


Mycket fint alltihop. Älskar linnet! Tack! ♥



Sommaren är nära


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf och redigering: Jag (Jennifer)    Tagen: den 6 april i Varberg 

Spela kubb, äta glass, njuta av solen, sticka, fotografera. Ja det är några saker jag har gjort idag och igår, har dessutom äntligen gjort färdigt kragen på blusen. Vilket betyder att nu återstår det bara knapphål och knappar som kommer göras nästa vecka, sen kommer de första bilderna på den! Lycka!



Rachel Zoe för Lindex


Några bilder från samarbetet mellan Lindex och toppstylisten Rachel Zoe. Mycket fint, men kanske lite väl överskattat. Det hade ju varit en annan sak om hon hade designat kläderna, men nu rör det sig ju bara om lite utvalda favoriter och hur hon stylat ihop det. Kan vem som helst göra. Så för att åka och köpa ett plagg där det står: Styled by Rachel Zoe, tycker jag är en flopp! Men visst, vissa av plaggen är ju riktigt fina men tycker inte hon ska ha äran för det, bara för att hon är känd. Men säger dock inte att hon inte är bra, för det är hon. Men just i detta sammanhanget handlar det bara om pengar, antagligen går det kanske dåligt för företaget? Rachel hör bättre ihop med röda mattan. [Läs mer här] Vad tycker du om samarbetet med Rachel?

"Världen är så orättvis ibland. Folk gör jobbet och sen sätter man själv sitt eget namn på etiketten."



Glädje och krångel

Har de senaste dagarna pysslat med kragen på blusen, har rent ut sagt gått åt helvete! Strykjärnet brände hål på tyget så man fick sprätta upp, göra nytt och då uppstår det ytterligare fel som leder till fler fel. Så nej jag är inte klar än, men snart hoppas jag! Tålamodet har sjönkt till noll liksom. Har även letat efter katten som var borta men efter sex dagar så kom han hem i natt, men är inte hemma nu när vi kom hem från Torekov (årets sommarställe), där jag sovit i natt.

Jag väntar..



Birds just fly away





Bilderna är tagna den 6 april.



Ledighet


Whiho, helg och påsklov nästa vecka. Dessutom så har man estetvecka veckan efter så man kan säga att man får två veckor ledighet, underbart! Har tillbringat min dag på sömnad, kragen till blusen. Dock inte klar, har även vart ute och letat efter ena katten som är på vift. Var är du!?! Imorgon bär det av mot båstadhållet en liten stund.



Lååååång-klänning


Var inne på kappahl idag och köpte denna långklänning. Vet att man inte riktigt ser hur den ser ut upptill, men bilder kommer om någon/några veckor och då sitter den på. Så nöjd, så fin!

Som sagt så är mönster, mönster, mönster och långa längder helrätt i vår!



Får jag bo hos dig?

Det är högsäsong för duvbygge. Se upp, så du inte får ovälkomna hyrgäster!! :P

Haft en riktigt skön dag idag faktiskt. Kunde sova ut till halv elva, åt frukost, gjorde mig i ordning, satt vid datorn en liten stund, titta på ett avsnitt av "Superstylisten Jonas" och sedan iväg för en lektion om historia inom teater och sedan hade vi bara läsning på svenskan efteråt. Hem och börja sticka vidare på långklänningen tillsammans med go musik på. Kommit en cirka trettio centimeter nu och första nystanet börjar tryta. Käkat lite glass och ska nu hoppa in i duschen för att sedan till tio se på "storebror". Låter som en bra dag eller hur!? Hur har din dag sett ut?

Adele - Make you feel my love



Outfits á la Weekday

Collaget är gjort av mig. Tex på trender: färgglatt, enaxlat, snörskor, rutigt.

Ofta detta inte var hur snyggt som helt ihop?! Vill ha ett par nya byxor, färgglada! Och skjortan! Den hade inte heller varit så fel faktiskt, haha :P



Samma låt, fast ändå inte!

Ifall man blir trött på orginallåten, leta upp en uppföljare som tex denna som är remixad eller akustiska. Nästan så dom är bättre ibland!





20110410

Varit i ullared och shoppat epilator, maskara, nagellack, sminkborttagning osv. nu på förmiddagen. Ovanligt mycket folk, men fick tag på allt jag behövde i alla fall. Nu ska jag gå ut och sätta mig i det tjusiga vädret och plugga till prov och lyssna på all fågelkvitter. Härligt!

~16 grader, ljusblå himmel, sol, lite vind. Hur är vädret hos dig?



Piffat till ett par avklippta jeans

  Piffat till ett par avklippta jeans som hittades på textilen i onsdags. Lilla jag kom givetvis i dom så nu har jag
  gjort en lite fräsigare kant och gjort slitningar på vänstra sidan. Helt okej eller?



Längs det blå







Några bilder jag tog i onsdags. Vilken tycker du mest om?



Fields of gold

Var några dagar sen jag var inne här nu. Om ni läst de tidigare inlägget så vet ni vad jag hade för mig i onsdags. Var i stan från halv 9 till halv 10 på kvällen och hade fullt upp med textilen. Var ju även ute och fotografera så visst ska jag bjuda på lite bilder från det. Sedan på kvällen var jag på unplugged konsert, mycket bra! Alla var jättebra men allra bäst lät ju min kära Kajsa såklart som sjöng fields of gold! Din röst är av guld, bättre än orginalet! :)


Igår och idag har det väl inte hänt nåt särskilt förutom plugg. Var förresten på "hamnmagasinet" (konstutställning) idag på engelskan och ja det var la ingen höjdare precis.



Kärlek att mumsa på


Imorgon står jag för fikan på textilen. Hoppas det här går an :P

Yes, textil imorgon då man nog ska fortsätta med mönsterkonstruktionen på grunduppställningen för byxor. Efter middagen är det bestämt att vi ska ut och fotografera inspirationsbilder till en kollektion (så vi får hoppas på kanonväder) och sedan efter man slutat ska jag stanna kvar och göra på blusen och därefter ska man på en unplugged-konsert. Så ja, det blir nog en helt underbar onsdag!!



Trendsammanfattning vår/sommar 2011

Nä nu orkar jag inte riktigt blogga mer om våren och sommarens trender nåt mera, tror faktiskt att jag nästan prickat in alla redan så här kommer den slutgiltiga sammanfattningen och som jag sa i höstas så kan ni ju även kolla in de tidigare sammanfattningarna jag har gjort, för vissa trender hänger ju fortfarande med till denna säsong.

[Vår/sommar -09]  [Höst/vinter -09]  [Vår/sommar -10]  [Höst/vinter -10]

KLÄDER
Färgstarkt - kornblått, gult, cerise, lila, blått, rött, smaragdgrönt och orange * Mönster - ränder, prickartribalmönster, hundtand, art déco, mormorsblommor, fjärilsmönster, fruktmönster, leopardmönster och grafisktVitt från topp till tå * Kortkorta shorts * Brunt i olika nyanser * Lång enkel klänning, minimaliskt  Vida byxor och byxor överlagRetrofodralet , kjolar slutar nedanför knät * Vippig klänning med markerad midja * Vit skjorta * Transparent * Plisserat * Pasteller * Armbågskorta ärmar * Läder * M-ringad överdel  Svartvitt * Håligt * Visa magen * Chiffong * Enaxlat * Draperat * Spets * Fjädrar * Vårjackor - Trenchcoat, Kavaj, Blazer, Jeansjacka, Skinn, Mocka, Fransar, Parkas, Baseballjackan och bomberjackan  

FRISYRER
70-talslockar * Skarpa benor * Stort och krusigt * Färgade slingor * Halvlångt * Lugg * Rött hår * Retrolockar * Backslick * Mjuka korta längder 

SKOR
Kilklackar * Färg * Flats * Mönster * Kinaskor * Repdetaljer

Varje ord leder till en länk som går till ett inlägg som berättar mer om trenden och tips på hur du går till väga på bästa sätt!


EXTRA! DETTA HAR JAG INTE BLOGGAT OM TIDIGARE FÖR SÄSONGEN

- 70-tal * Romantiskt med broderi & virkat * Vadlångt * Exotiskt -

Punkig boywomen
 -
Svart skinn, som i en fyrkantig bikerjacka, med skärp.
Söndertrasade T-shirts. Ju mer malätet desto bättre.
Transparenter i olika versioner, tex där den fotsida, transparenta kjolen matchas med byxor eller korta shorts.
Korta, tajta "Isabel Marant"-jeans.



Safari -
Safarijackan. Satsa på en med eller utan ärmar. 
Skjorta i beige eller vitt. 
Accessoarer med tofsar och fransar.



Ny silhuett -
Visst, om man har ett par vida byxor så tycker man automatiskt att det är snyggast med en tight topp. Och om man har en lös, stor tunika så vill man helst klä på sig ett bar trådsmala byxor. Men detta behöver ni inte längre tänka på för under 2011 så skapas det en ny silhuett som man gärna får gå efter genom att matcha de vida byxorna till en stor tunika. Det funkar alldeles ypperligt!


Smink -
Färgstarkt och kan gärna kombinera färg på både ögon och läppar samtidigt


Beige makeup i kombination med en färgstark läpp. Välj själv vilken färg du gillar på läppstiftet för i vår funkar allt från orange till klarrött, ceris, mörkrött eller vad du än gillar.



Transparens


Sotad makeup


Hetaste solglasögon -
Runda
De runda solglasögonen dominerar i vårens mode. Här hittar du såväl metallbågar som plastbågar i knalliga färger. Även glasfärgen varierar från spegelglas till gult och lila.

Stora i 70-talsmodell
Stora solglasögon i olika modeller går hand med vårens 1970-talsinspirerade mode. Solglasögonen kommer i olika former, och har gärna fade:ade glas.

Spegelglas
Tillsammans med vårens stora färgtrend passar dessa härliga solglasögon med spegelglas. Satsa på runda eller klassiska pilotbågar. Matcha med fördel med vårens makeuptrend: knalliga läppar.




Slokhatten -



Exempel på färgkarta -



Om jag inte hade fått med alla trender så har jag nog det nu! :P

Så nu väntar vi bara på värmen sen KÖR VI!!



Vår på gång


Bilden togs för två veckor sedan.

Lördagen den 2 april är det idag och jag har börjat sticka på långklänningen. Bara lagt upp maskor och gjort två varv men ändå. Om en timme befinner jag mig på jobbet och slutar sedan 20:30. Därefter blir det nog bara att mysa i soffan med en film. Ha en underbar lördagkväll!



Fredagsmusik frågetecken





Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola