Modetrend -vitt

Vitt, vitt och åter vitt!
En av vårens mest hetaste färg är enkelt sagt vitt! Den kommer finnas på massvis av byxdressar, kavajer, byxor och klänningar då den gärna kan vara i skira tyger och spets. Den helvita looken är den mest dominerande, så klä dig från topp till tå i färgen. Snitten är enkla och avskalade men också futuristiska som tex hos Alexander Wang. Färgen har även förekommit hos Calvin Klein, Dolce and Gabbana, Adam, BCBG Max Azria, Erin Fetherston, Bottega Veneta, Badgley Mischka osv.

När det kommer till accessoarerna så ska ni matcha med guld!





Fotografiska Självporträtt


Kamera: Canon eos 60D +18-135/3,5-5,6    Redigeringsmetod: Leksakskameraeffekt som finns i kameran Fotograf: Mikaela    Modell: Jag

Helgen med Mikaela är över. Men mycket roligt har vi haft! Till exempel så var vi igår ute och fotograferade i kylan. Här har ni två bilder från de 300 bilderna som då blev tagna! :)



Gårdagens outfit


Spetstopp - H&M | Kjol - Urban Outfitters | Halsband - Fått av syster



Blus, design & modellteckning


Sorry för att jag varit så borta. Haft en del att göra och sedan har jag inte direkt haft någon ork och lust.

Men tänkte berätta för er om gårdagen. Hade då textil hela dagen. En ny termin har börjat och då jag därmed fått en ny textillektion på onsdags eftermiddagarna, fackteckning B. Vi har fått ett antal uppgifter som vi ska hinna med fram till sommaren och första uppgiften innehåller design och modellteckning av nobelfest-klänningar till självaste drottningen Silvia och Kronprinsessan Victoria. 2 vackra klänningar och sedan ytterligare 2 klänningar som ska ge motsatsen av dom, som ska vara tillverkade av alternativa material (alltså typ mjölkpaket, sugrör osv.) Riktigt rolig uppgift måste jag säga! Nobelklänningarna är så i min stil!

Men åter till vad vi kan se på bilden här ovan. Den visar en liten bit av alla mina stråveck jag har hållt på med. Stråvecken som blev färdiga i förra veckan har nu blivit pressade lite lätt och överdelen skall snart klippas ut, därmed sömmen som ni ser. Därefter blir det dax att sy ihop allt och overlocka osv. Så skulle tippa på att om några få veckor så är denna blusen färdig! Och jag är så pepp, för tror denna kommer bli sååå fin!

På fredagskvällen imorgon kommer Mikaela hit, stannar till lördag då vi beger oss iväg på kalas. På söndag har jag arbeten att pyssla med. Därav, blir det som ni kanske förstår en paus tills på söndag. Så ni får ha en supertrevlig helg allesammans!



Modetrend -prickar


Prickar och små fyrkanter gör entré i vårmodet. Har setts på många olika plagg men som den största överraskningen, på byxan.



Kit Kat


ögonfröjd

 smutsgrisen

 Kamera: canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6   Fotograf: jag

 Gud vad sugen jag blev på kit kat nu :P mm..



Ny bloggdesign

 
Före | Efter

Nu är den nya designen på plats. Har suttit med denna några dagar nu. Headern blir dock bara tillfällig.
Ville ha samma tema men lite "enklare". Ja, jag gillar den i alla fall. Vad tycker du om den nya designen?



Renovering

Nu är det dax för en renovering på bloggen! Är trött på denna designen nu så snart kommer det upp en ny! :)



Anna von Hausswolff


SÅ otroligt fin, vacker & fantastisk röst! Man blir beroende av den. [Lyssna på spotify]




Who are you | Lost at Sea | Track of Time



My sister´s keeper


Shit assa! Tittade på My sister´s keeper igår, eller allt för min syster som den heter på svenska. Jäkligt bra! Både fin, sorglig och hemsk på samma gång, rakt igenom hela. Även många bra skådespelare är ett plus. Om du inte sett den, så tycker jag det är dax för dig att göra det! BETYG: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Randigt-Spets-Skinn


Detta köpte jag idag på stan. H&M


Sen dessa skorna köpte jag i tisdags. Inte jättesnygga, men passar perfekt till jobbet! Scorett

Måste säga det också, att hellre dessa skor ovan än foppatofflor som alla andra bär. För FY FAN vad jag HATAR dom. Skulle aldrig ta på mig såna fula skor!



Modetrend -ränder

Ränder, ränder och ränder. Syntes på massor av visningar på både Londons, Milanos och New Yorks modevecka. Randiga plagg såsom klänningar, toppar och kjolar. Det kan både vara på bredden, längden och diagonalen. Gärna draperande och tillsammans med det knalliga färgerna blir detta en riktig höjdare! HETT

Märken med ränder är tex. Marc Jacobs, Marc by Marc Jacobs, Badgley Mischka, Oscar de la Renta, Jason Wu, Moschino, Prada, Jaeger London, David Koma, Julien MacDonald och Jill Sander.


Jason Wu | Jill Sander | Marc by Marc Jacobs | Marc Jacobs | Jill Sander | Badgley Mischka | Marc by Marc Jacobs


Jill Sander | David Koma | Marc by Marc Jacobs | Prada | Prada | Moschino | Jill Sander


Man i rand. Från Marc by Marc Jacobs och Steven Alan. = Lite klenare



Kamerautrustning

   KAMERAHUS:
   Canon eos 60D
 
   OBJEKTIV:
   Canon EFS 18-135/ 3.5-5.6 IS
   Canon EF 50/ 1.8 II
   Telekonverter - 2X APK Teleplus MC7
   Sigma 70-210/ 4.5 | Macro
   Chinon 35-70/ 2.7-3.5 | Macro
 
   KAMERATILLBEHÖR:
   Väska:  Lowepro Adventura 170
   Stativ: Cullmann 2505
   Uv-filter: Hoya UV (c) 67mm | Hoya UV (c) 52mm | Hoya skylight 52mm | Hoya skylight 58mm
   Adapterring: Pentax K - Canon EOS
   Special-filter: Haida Close-up +10, 67mm | Haida Step-up ring 52-67mm | Haida Star 6X, 67mm
   Motljusskydd: Hama (gummi) 52mm
   Fjärrutlösare: Canon RC-6
   Reflexskärm: 5 i 1, 80cm
   Minneskort: SDHC 16GB
   Rengöringskit och grå bakgrund
 
   ÖVRIGT:
   Redigeringsprogram: Adobe Design Standard CS6 paket
   Ritplatta: Trust Slimline Widescreen Tablet
 


Brist på musik!?

Två lektioner idag, sen stan en timme och shoppa lite. Bilder kommer snart. Här är lite musiktips för er som vill ha nåt att lyssna på. Om ni vill så får ni gärna tipsa låtar till mig. Har nämligen brist på musik just nu.





Längtar till nästa, så fort jag slutat den andra

Skönt med en dags ledighet och idag var det tillbaka till skolan. Textil var det bara idag, då jag gjorde färdigt alla mina stråveck till min blus som jag slitit med ett antal lektioner nu. Härligt! Och supersnyggt blir det! Så nu äntligen känns det som man kommer komma igång nästa vecka. Är så himla pepp, längtar alltid till nästa sån lektion så fort jag slutat den! Idag satt jag dessutom en timme över.

Gick sedan med Linn en snabbis till stan och köpte en almanacka för året. Sedan hem med bussen och har tillbringat den mesta tiden och läst boken som jag har till imorgon. Min syster har även tillfälligt kommit hem och det "firades" med sushi, då det var allra första gången jag åt det. Nu blir det sängen. Natti



Modetrend -orange

Den absoluta trendigaste accentfärgen inför våren och sommaren är faktiskt orange. Tro det eller ej, men en färgburk av orange har verkligen drängt vårkläderna i det. Och visst syns det såklart, både utan eller med andra accentfärger, på tex. klänningar, blusar och skor. Orange har synts på visningar hos Christian Dior, Marc Jacobs, Cacharel, Ackermann, Jill Sander & Yves Saint Laurent osv. GLÖDHETT



Sen är det ju en annan sak hur mycket man själv vågar ta på sig. Kommer du satsa på orange?



Kameratillbehör + skor

Idag har man haft studiedag. Sov till halv elva. Vid ett övningskörde jag upp till netonnet och bytte kameraväskan som jag köpte förra veckan, till en större. Så nu får kamera och tillbehör plats! Köpte även med mig Canon RC-6 fjärrutlösare. Kanonbra verkligen! Står att det går upp till 5m, men prova innan och det går i alla fall 8m. Så bättre än jag väntat mig och sen var ju fjärrisen så himla söt och gullig! hehe

Sedan in på gekås en liten vända, köpte inget men fika med mamma. Sen ut och köpte skor som jag ska ha på jobbet. Bild kanske kommer senare.

Ikväll blir det räkor till middag och sedan behövs det nog läsas lite i boken till på torsdag. Imorgon är det textil! WHIIHOO :)



Modetrend -accentfärger

Vi fortsätter på samma spår som jag startade upp igår. Nämligen de knalliga färgerna eller de så kallade accentfärgerna. I vår kommer det explodera med färg och förutom kornblått kommer även gult, cerise, lila, blått, rött och smaragdgrönt synas på massor av plagg. Du kan inspireras av mängder av kända märken t.ex. Jill Sander, Gucci och Marc by Marc Jacobs. Se nedan!

Men imorgon presenterar jag den allra hetaste accentfärgen!


Ja, ni fattar säkert! FÄRG, FÄRG, FÄRG! Men en sak: våga matcha olika färger! och killar, det skadar inte med lite färg på er heller.



Kursval

Andra veckan, nu påbörjad. Idag så hade man sovmorgon då första lektionen var inställd för mig. Började därav 11:20 med engelska. Mat därefter och sedan satt man och lyssnade på syv som kom med info om kursvalen inför 3:an. Har 50 poäng kvar som jag ska välja nån kurs på, så dax att börja fundera på vilken kurs och om jag kan ta den osv. (är nämligen en kurs som kanske inte blir av pga att det nog bara är jag som kommer välja den, en annan kurs som jag kanske inte har möjlighet att välja, sen så måste poängen gå jämnt ut så får helt enkelt se vad det blir) Sista lektionen var även den inställd, så gick till stan en snabbis och sen hem med en tidigare buss.

Imorgon är det studiedag, ska alltså vara hemma och ta det lugnt då och även iväg och byta upp mig till en större kameraväska!



Trendstart vår/sommar 2011

Nu är det dax! Nu kör vi igång inläggen om alla modetrender som är heta i vår och sommar 2011. För visst har ni längtat!? Jag är i alla fall hur pepp som helst, är nämligen riktigt trött på vintern nu och vill att våren ska dra igång, så då kan man ju till en början kika vad man ska satsa på i klädväg.

Så massor av trendinlägg kommer nu framöver, ifall du vill hänga på och inte missa nåt?
Kan det kanske vara en fördel att följa bloggen med bloglovin. bloglovin




Mulberry | Issa | Yves Saint Laurent | Issa

Inför denna vår och sommar kan ni skriva upp: färgfest! Mängder av knalliga färger kommer att synas och den färg som jag personligen gillar allra bäst är kornblått/kleinblått. Denna färg känns så otroligt lyxig. På Londons modevecka satt färgen fast på eleganta plagg som långklänningen, byxdressen och den korta klännningen. I skira, gärna blanka, draperande tyger. Något jag tycker ni ska satsa på, det kan inte bli fel.



Småköp

Ni kanske är nyfikna vad jag hittar på? Igår var jag och shoppa litegrann, mest nödvändiga saker och film. Sen också en kameraväska på netonnet, som jag är lite osäker på. Kanske lite för liten, så får se om jag bytar eller ej.

Har också suttit och pysslat med en ny design till bloggen här, de närmasta dagarna. Lite pill kvar med länkar, och sen också en header bild som jag ska försöka fota så fort tiden är inne. Så vi får helt enkelt se när den kommer upp, kan ta några veckor kanske. Men mycket fin blir den!

Nu blir det dax att se eclipse (en andra gång), som jag köpte igår.





Växtlighet





Kamera: canon eos 60D + 18-135/ 3,5 -5,6    Fotograf: jag

Lite bilder jag tagit de senaste dagarna. Någon favoritbild av dessa fyra ovan?



Grynig


Kamera: Canon eos 60D + 18-135/ 3,5-5,6    redigering: i kameran    fotograf & modell: jag

Textil var det idag. Var väldigt peppad över det och det flöt på som vanligt. Varför ska de lektionerna gå så fort!? Så fort så det känns som att man knappt hinner med nåt. Idag fortsatte jag med mina stråveck, andra delen nu. Längtar tills nästa onsdag!! Sedan hem vid tolv och gick ut och fota lite. Därefter har jag suttit och läst en urkass bok, nog den sämsta boken jag läst, men är i och för sig inte klar. Men kanske att man frågar imon om man får byta, vi får se. Nu snart blir det sängen. Godnatt



Svinalängorna

Textilredovisningen inlämnad och provet är gjort. Imorgon är det onsdag vilket betyder
bara textil, sen fotografering och lite shopping på kvällen. Nu däremot blir det snart bio.
 Då man ska se svinalängorna, har du sett den?





The Time Is Now





En vecka har gått..



En vecka har gått på 2011 och måste säga att denna start har nog varit den allra bästa, på väldigt länge. Det har hänt så mycket, varit full av lycka och glädje hela tiden. Såhär får man hoppas att det nu fortsätter när vardagen träder in. Båda systrarna har nu åkt hemifrån och här sitter jag nu själv igen. Imorgon börjar skolan igen, då alla rutiner börjar om. På tisdag väntas redovisning och prov. Hoppas lyckan jag har kan bevaras ändå.

Idag har jag pluggat och suttit och kollat på filmer. Fotat litegrann med nya kameran som förresten har fått ett uv-filter på sig ikväll. Bara väska och fjärrkontroll sen är det dax för storslagna bilder. Eller ja, det kan jag ju få till redan nu, men hade inte varit fel om solen kommit fram en liten stund då..



Första bilderna


Allra första bilden som jag tog med min nya systemkamera. (tippen)


Tredje bilden som togs. (zorro)


Julgranen utomhus. Tagen med lång slutartid.


Jag i en julgranskula.

kamera: canon eos 60D + 18-135/ 3,5-5,6    fotograf: jag



Har sytt en "bustier"


Har inte visat min "bustier" som jag sytt. Sydde den förra året men gjorde klart med snörningen igår. Den
ska också redovisas på tisdag och idag har jag gjort klart hela presentationen. Mycket jobb, men de är det
värt. På tisdag är det alltså sista lektionen på textil, färg och form ,därför har det varit viktigt att göra klart
allt innan man ens börjat skolan igen. Men åter till "toppen", den är gjord av flera lager av angelina så är
 alltså inte tvättbar. Plagg med lite annorlunda material. Berätta gärna vad ni tycker om den!



♥ Canon ♥



Äntligen! Nu är min älskling hemma hos mig. Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6 IS
köptes i måndags men hämtades idag. Kan inte beskriva i ord hur lycklig jag är!



Klippning


Vet inte riktigt om man ser någon större skillnad här på bilderna, men så här blev det i alla fall när
 Mikaela klippte mig igårkväll, blev mycket fräschare och mer uppklippt. Supernöjd, tack :)



Julklappar 2010 - del 2


Sista julklapparna för 2010 är öppnade. Fick en parfym (luktar jättegott) och diamant-halsbandet av Mikaela igår kväll (Hon kom igår förmiddag, stannar tills imorgon). Berlocken däremot fick jag några dagar efter julafton.

Tack så mycket! :)



Nyansfärgning - enkel kjol



Och så var plagg nummer två färdigsytt. Kan ni tänka er, det är bara den 4 januari och jag har hunnit med att sy två plagg i år :P Textilarbete som måste vara klart till på tisdag liksom. Så, eftersom jag inte använde tyget till klänningen så behövde jag ju göra nåt med det och då fick det bli en enkel kjol som denna. Tyget har jag färgat själv för hand genom nyansfärgning som jag kallar det. Inte jättenöjd med den, men den blev helt okej. Nog snygg att ha till sommaren! Berätta gärna vad ni tycker...



Batikklänning färdigsydd!


Nu är klänningen klar! Överdelen har jag färgat själv för hand genom batikfärgning. Färga ett annat tyg som skulle egentligen vara kjoldelen, men blev lite missnöjd med det så fick bli ett svart tyg som jag hade här hemma. Ville göra en väldigt enkel klänning av det, men ändå lite som gör den speciell och då ryggen. Mönsterna till den har jag även de gjort själv.. Berätta gärna vad du tycker om den!



Flower Power


JA TACK! Detta hade jag absolut inte tackat nej till att få hem inför våren och sommaren 2011. Eller hur?



Första dagen på året



Första dagen på året. Då vi säger hejdå och lämnar 2010 bakom oss och välkomnar 2011. Vilket kommer nog bli ett riktigt bra år för min del, känner det på mig!

Idag vakna man rätt sent, då man la sig långt efter man räknat ner till 12-slaget. Åt frukost och sa hejdå till Fanny som har tillbringat årets nyår med mig. Titta sedan på Victoria Secrets fashion show 2010 och därefter påbörja arbetet med klänningen igen. Mer mönster och toile, klippte sedan ut fram och bak och sydde lite på det.

Imorgon ska jag försöka göra den färdig, men vet inte riktigt om jag kommer hinna. Men hoppas! I så fall får ni givetvis se resultatet!



ÅR 2011!!



Gott nytt år på er alla!!!




Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola