Vilken klänning är finast?


Resort 2012. -Själv tycker jag de två mittersta är förjäkla härliga! Men de två andra är också väldigt söta.



Ps. Inte så många inlägg från min sida nu i helgen. Ska jobba fredag, lördag och söndag. Ha det gott så länge!



Att ha eller inte ha fler läsare

Givetvis tycker jag det är jätteroligt med nya läsare. Men är inte den personen som riktigt kämpar för att statistiken ska stiga. Tolka mig inte fel nu. Det jag menar är att jag inte kommenterar andras bloggar om att de ska läsa min blogg, den är jättebra osv. Vill ha fler läsare till bloggen, så jag kan bli nya kenza, kissie osv.. Nej det är inte jag.

Jag fungerar så att alla de som kommer hit automatiskt från kommentarer bland annat har själv åsikterna till sig om dom tycker bloggen är bra eller inte och vill läsa eller inte. Tycker dom om det jag lägger ut så troligtvis stannar dom, även om det kanske bara gäller för "kontakt"-kommentarerna. Det är upp till dom. Det spelar ingen roll för mig om jag har 20 läsare om dagen eller 1000. Är inte beronde av sånt, jag är bara tacksam att folk kikar in här då och då för att vara nyfiken och se vad jag sysslar med.

Många vill ha fler läsare för att just kunna bli som tex. blondinbella, känd genom sin blogg. För det första man tänker på när man säger Isabella Löwengrip är ju precis att hon är bloggerska, inte som företagare eller författare. För det kommer i andra hand. Den titeln är jag själv absolut inte ute efter. Naturligtvis har jag drömmen om att bli känd som många andra men inte som bloggerska utan kläddesigner. Och den framgången tror jag inte jag får genom bloggen, förutom om man skulle bli "upptäckt" genom den men hur ofta händer det?

Jag bloggar för jag tycker det är roligt, att få inspirera/skriva av mig och på ett sätt kunna visa mina kläder jag syr och det jag älskar. Jag kommenterar en del bloggar men inte för att få fler läsare utan för att vara trevlig och att om den personen skulle vara intresserad av det jag gör, så ska den få chansen att läsa. Länkar och tävlingar på bloggar är därför också ett bra sätt att få chansen genom, dessutom är det roligt. Kanske ska starta en tävling snart?

Som ni kanske förstår med min blogg så finns det ju inte lite av länkar, i just detta tillfället. För jag hjälper gärna folk med sina bloggar som har ett annat mål och uppfattning om hur han eller hon vill ha det. Alla är olika och på detta sättet är hurdant jag vill ha det. Som jag sa tidigare, jag bryr mig inte om det är 20 eller 1000 för det är bara en statistiksiffra, utan det är vad folk tycker som glädjer mig. Så den där frågan som har kommit då och då: Hur går det med bloggen? Vaddå hur går det? Ja ni förstår nog poängen genom vad jag skrivet här i detta inlägget och varför jag har svårt med att svara på just den frågan. Så länge jag bloggar för någon som gillar vad jag gör, är jag tillräckligt glad.

Hur är ni som bloggare? Är ni den som vill ha läsare som bara kommer in för att "man ska" eller vill ni hellre ha mindre läsare fastän dom läser och gillar det du gör? Berätta!



we♥it.com



Heldag på Stranden

Japp precis, vart hela dagen på stranden idag med Mikaela, mamma, Robin och André. Så himla härligt väder, lite synd att det blåste så mycket ibland men jag klagar inte. Ibland är det också skönt. Legat och dratt mig i solen för att försöka bli lite brun och dessutom badat min andra och tredje gång i havet i år. Kallt i början men riktigt skönt att vara i sen.

Ska gå och duscha av mig all sand och salt nu, sen äta kvällsmat i solen. En perfekt sommardag!




Bara för att jag är så snäll så kan jag inte låta bli att länka till [denna] bloggen, då hon så gärna ville det.



Dagens Inköp


Köpte den lilasvarta klänningen (är finare i verkligenheten än på denna bilden) och bikiniunderdelen på stan på förmiddagen idag. Överdelen och bodyn ska förmodligen kommer ner i brevlådan på torsdag eller fredag. Vart vip-rea men imorgon är de 50% öppen för alla på nelly.com. Skynda att fynda!



Idag har det vart en...

... underbar dag!
Så himla fantastiskt väder, lagom varmt :) Har legat ute och stekt i solen. Stickat några varv på klänningen och satt upp studsmattan jag köpte för.. ja första året dom blev populära, många år sedan.
Men innan det, ja då var jag i stan och shoppa och har tidigare i kväll klickat hem lite på internet också. (Kommer snart på bloggen). Imorgon blir de stranden hela dagen!


"Det sägs att tio minuters hoppande på studsmatta motsvarar en halvtimmes jogging."
Min nya träning :P



Four


[Lyssna på spotify]

Beyonce´s nya album är här. Hennes fjärde studioalbum rättare sagt. Och inte tröttnar man på henne. Otroliga låtar, känner fortfarande kvar feelingen från konserten jag var på med henne i Göteborg, 11 maj 2009.
Minns som att det var igår! 



Sommarhetta på gång


Tagen den: 4 Juni 2011 av Mikaela
Canon eos 60D + 18-135mm f/3,5-5,6
@ 52mm, 1/200, ISO 100, f/9

Nu har jag börjat på sommarschemat jag fått. Jobbat från tio till fyra idag. Fullt upp hela dagen. Borde vart tre pers ibland men istället var jag ensam en viss tid innan en till kom. Tack och lov för det. Imorgon ska jag iväg till stan och leta bikini, och därefter hem och beställa annat på internet. Ni får se imorgon ;) Sedan kanske om vi hinner sticka till stranden annars gör vi de på onsdag. Kanonväder på 25-30 grader har man hört att det ska bli. DET ÄLSKAR JAG!


Många nya ansikten har hittat hit på sistone. Det gillas verkligen! :) Tycker du om det du ser och läser? Underlätta läsningen genom att följa bloggen på bloglovin.

bloglovin





ERIN FETHERSTON

Var kärlek vid först ögonkastet igår när jag skulle leta upp en liten outfit från en designer till inlägget jag lade ut igår. Och det jag föll för var Erin Fetherstons kollektion, resort 2012. Bilderna är så otroligt fantastiska, något speciellt men ändå inte en bara platt studiobild. Trots det är det fortfarande kläderna som tar åt sig uppmärksamheten. Genialiskt! Så ska jag jobba i framtiden, men givetvis på mitt egna sätt.


Rättså enkla plagg men fortfarande väldigt vackra. Mina favoriter är nog första och sjätte bilden, men tätt efter kommer också 2, 3, 4, 9 och 10. Vilka är dina favoriter?



Black Swan



För någon dag sedan titta jag på filmen Black Swan.
Filmen har fått många priser så tänkte att den måste vara bra. Det var den också och eftersom jag inte visste alls vad den handla om förutom att det var om någon balettdansös, så gjorde de det ännu spännande. I början var den som vilken film som helst men i slutet inser man att den blir sjukare och sjukare. Bra skådespelare! Höga poäng från mig, så ett filmtips men dock inte ett tips för alla eftersom den är en psykologisk thriller.

Handling: Liksom de flesta ballerinor kretsar hela Ninas liv kring balett. Hon är en av de starkast lysande stjärnorna i New York City Ballet Company och när det blir dags att ersätta prima ballerinan Beth som huvudrollen i Svansjön står Nina på tur. Men hon får oväntad konkurrens i nykomlingen Lily som imponerar stort på regissören med sin sensualitet och passion. Allt som de två rivalerna utvecklar en skruvad vänskap blir Nina mer och mer desperat och frågan är hur långt hon är villig att pressa sig själv för sin karriär.




Har du sett filmen? Vad tyckte du?



SHORTS


Nya shorts, då jag idag satte saxen i ett par Filippa K jeans som jag köpte billigt förra året. Köpte dom för att antingen sy in dom eller göra ett par shorts, och shorts blev det! Visst blev det bra?


Hur jag gjorde: Tog på mig dom - Satte ut en nål i sidan och en nål vågrät i innersömmen där jag ville ungefär de skulle sluta - Ta av sig dom - Tittar på baksidan att inte fickan hamnar nedanför - Mäter avståndet mellan nålen och grenen respektive linningen och markerar ut samma på andra benet - Lägger till 10 cm extra för uppvik och fåll - Gör ett rakt streck från nål till nål tvärs över benet vid den nya markeringen - Klipper - Viker in den klippta kanten 1 cm + 1 cm så sömmen kommer innanför - Syr en stickning - Viker upp hur stort uppvik jag vill ha och syr sedan i sidorna och i innersömmen för att slippa vika upp varje gång man ska ta på sig shortsen - Klart



Resort 2012


Så himla snygga kläder så de inte är sant! Tänkte komma med den klassiska frågan om vilken outfit ni tycker är snyggast? Själv har jag svårt att svara på den frågan med den från Erin Fetherston och Stella McCartney tror jag vinner denna gången.



Ny Låt med Melissa


Samma stuk av låt, samma fina texter som innan och samma vackra röst från Melissa Horn.



Sommarrea på ASOS.com





Sneak peak - stickad långklänning


Liten sneak peak på långklänningen jag stickar. En av kjoldelarna är färdig. Håller på med bakdelen nu och ska sedan sätta igång med toppen, som jag gjort mönster till. Spännande va!? ;) Riktigt nöjd, men tid tar det!



20110622


Tagen den: 17 Juni 2011 av mig
Canon eos 60D + 18-135mm f/3,5-5,6
@ 135mm, 1/1000, ISO 100, f/5,6

Ja, då var man i skåne län igen. Övningskört hit, men blir att man åker hemåt igen redan i morgon eller på fredag. Tar för mesta delen bara det lugnt och njuter av ledigheten. Synd att vädret inte är det bästa bara, men man ska väl inte klaga allt för mycket. Hittar ni på något speciellt på er lediga tid?



Snälla söta! RÖSTA på min klänning, länk som tack!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Snälla söta! RÖSTA gärna på min klänning, skulle betyda så MYCKET för mig. Att designa kläder och speciellt klänningar är det jag brinner för. Min framtid och detta skulle kunna ge mig en chans. Alla som röstar en femma på klänningen får en länk som tack uppskrivet i min meny tills tävlingen är avslutad! Glöm bara inte att kommentera här på bloggen. Och för er som inte har en blogg, rösta och ni får ert namn uppskrivet. TACK!

RÖSTA HÄR!



Vårt nya husdjur


Den här lille spillevinken springer runt här hemma varenda dag nu


och givetvis fjäskar vi lite för han också,


till och med katten tycker han är söt! :)



In med nytt, ut med gammalt

Följde med mamma idag till en cervera-affär som hade 50% rabatt i hela butiken. Visst tänkte vi att det skulle vara mycket folk men kanske inte så MYCKET som det var. Visade sig nämligen när vi tog en kölapp att det var över 200 nummer kvar till våran tur -.-

Tre timmar idag har jag tillbringat i den affären som man nu nästan kan utantill. Så köpte med mig lite grejer givetvis. Sex chateau-ölglas (de sista i samlingen), ett stekjärn och ett litet sås/dippfat.

När jag sedan kom hem igen väntade ett bombaderat rum eftersom jag igår tömde ut mina garderober på golvet. Slängt en massa skit och sorterat. Nästan färdig, ska bara prova massa kläder i morgon också som har legat förglömligt intryckt i en av garderoberna. Kanske finns nåt jag kan sy om, som till exempelt ett par Filippa K jeans som jag hittat!

Så där har ni vad jag har gjort och vad jag ska göra imorgon, ska dessutom på ett möte på jobbet också men det lär inte ta så lång tid hoppas jag.



Best Thing I Never Had




Vad tycker ni om Beyoncés nya låt? - Okej, men inte den bästa. Typisk Beyoncélåt!


Precis kommit hem från en liten födelsedagsfika, våfflor. Ska nog nu försöka börja på med en liten (stor-) städning. Gå igenom alla mina garderober, rensa, dammsuga, flytta om osv. Var längesen och ja det lär ta några dagar, så bäst jag börjar!



Tredje dagen


Tagen den: 10 Juni 2011 av mig
Canon eos 60D + 18-135mm f/3,5-5,6
@ 135mm, 1/800, ISO 100, f/5,6


Tredje dagen på sommarlovet idag och jag har inte hittat på så värst mycket än. Bla. tagit det lugnt, gjort en provstickning, redigerat bilder och idag ska jag iväg och jobba från 14 till 20. Blir nog att jag sätter på en film sen ikväll när jag kommer hem. Ha en superduper bra lördag och en stor bamsekram till min syster som fyller 23 år idag, Grattis! ♥



Dress yourself colorful


Kommer bla från asos.com och nelly.com
Vilken är din favorit bland dessa fyra? -Jag tycker att den gula är väldigt fin.



OX3





Daniel Adams Ray konsert


Hade en himla rolig kväll igår genom att fira av skolavslutningen hemma hos en kompis på klassfest. Därefter vid elva var det gratiskonsert på ett folktätt torg med Daniel Adams Ray. Mycket bra! Härligt sväng och många sjöng med, stackarn hörde ju till och med inte sig själv. Vi får hoppas han återvänder till Varberg en andra gång någon gång. Har du vart på en Daniel Adams Ray-konsert? Vad tyckte du då?





Härliga Sommarlooov!


Tagen den: 10 Juni 2011 av mig
Canon eos 60D + 18-135mm f/3,5-5,6
@ 135mm, 1/800, ISO 250, f/5,6

Jippi! Nu har lilla jag också fått sommarlov! Underbart, detta skall firas hela kvällen med
 klassfest och Daniel Adams Ray på stan. Fett nice!



How To Love




Ny bra låt med Lil Wayne. Annan genre än vad han brukar göra. Gillart! Skön röst.
[Lyssna på spotify] (Låter inte riktigt som han på detta klippet)



Looking for something

Tagen den: 10 Juni 2011 av mig
Canon eos 60D + 18-135mm f.3,5-5,6

@ 48mm, 1/800, ISO 250, f.5,6


@ 135mm, 1/1000, ISO 100, f.5,6


@ 135mm, 1/320, ISO 250, f.5,6



Filmtips - Burlesque



Igår slog jag på ännu en ny film, Burlesque. Har länge velat se den och igår så äntligen. Och den var redigt
 bra den också! Ovant att se Cher och Christina som skådespelerskor men det funka, kanske en aning falskt.
Men musiken och dansen övervann, värd att se. 5/5



Balen 2011

I eftermiddags var treornas bal i stan och jag var som sagt där och fotade klänningar. Ett lång långt tåg av par gick längs gatan ner. Långklänningar med draperingar, kristaller, flätor och chiffongtyger var det mycket av i år. Ni får se själva nedan, här jag har skrapat fram ett kollage igen med favoritklänningar och detaljer.



Det fick givetvis bli kvinnor utan ansikte eftersom jag inte fått något godkännande att lägga ut bild.
Rätt ska vara rätt!



De sista paren i tåget.


Självfallet var det lika folktätt som det alltid brukar vara. (Ni ser där ovanför 30 skylten längst bort, det är dit paren ska)

Om ett år är det förhoppningsvis min tur, iklädd i en långklänning som jag själv ska sy. Det har jag nog inte sagt förresten, kommer ha det som projektarbete att sy en bal/galaklänning.



The lazy song



Låten känner vi ju alla igen MEN har ni sett videon?? Haha, vet inte riktigt om detta är bra eller dåligt. Det har inte gått mycket pengar på att göra den i alla fall och unik kan man ju säga att den är. Vad tycker du? Hiss/Diss?



Water for Elephants

Såg filmen Water for Elephants igår kväll. En film jag VERKLIGEN kan rekommendera, jättebra. Bra skådespelare allihop, bra handling dock hemsk. Otroligt fin inspelning och atmosfär, älskar att det utspelas på ett gammalt cirkus. 5/5

Handling: På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till. 

Har du sett filmen? Vad tyckte du?



Bästa platsen


Tagen den: 10 Juni 2011 av mig
Canon eos 60D + 18-135mm f.3,5-5,6
@ 18mm, 1/640, ISO 250, f.5,6

Av hela vår stora gräsmatta (då ni på bilden bara ser bredden på vår största gräsplätt) så skulle han tvunget ligga  mig och sätta sina vassa klor i magen. Den andra ligger däremot borta vid det lilla trädet längre bort. Mina gullungar! :P Har du djur?



Home



Precis kommit hem från jobbet! Jobbat 10-16 idag och varit rätt lugnt och roligt till och med! Givetvis känns det i fötter och rygg så det blir en lugn kväll ensam hemma som väntar. Imorgon ska jag på balen, så dax att ladda kameran till max. Hej så länge!



J.E.N Collection

Har tillbringat många många timmar med mitt arbete i kursen fackteckning B och igår hade vi vår redovisning. En kollektion på 10 plagg (blus, byxa, kjol, top, kavaj, kappa, cocktailklänning, galaklänning och två valfria då jag gjort en baddräkt och en playsuit). Plaggen skall vara presenterade i sitt egna märke med logga, säljande text och en reklambild som enbart ska förmedla känslan hur den ungefär skulle vara om man skulle göra det "på riktigt".

Vi har varit själva ute och fotat inspirationsbilder till kollektionen och därefter ut efter dom skapat alla plagg. Mitt tema på kollektionen var bland annat färgglatt, spets, paljetter, romantik och moderna och gammelmodiska drag.
Och såhär blev mitt resultat nedan (i form av ett kollage)

Och ja det är meningen att man inte ska se så tydligt. Jag hade velat visa er bättre och tydliga bilder på modeteckningarna, men eftersom det finns folk som inte förstår sig på upphovsrättslagen och kopierar och snor osv. så fick det bli såhär. Ni kan nog själva förstå grejen, att sitta hur många timmar/dygn som helst och sedan publicerar en bild och vips så är kläderna ute på marknaden. Inte kul, eftersom detta är mitt arbete, mina modeller, min design, mina plagg och idéer!!

Ni får givetvis se, men absolut inte röra!


Dela gärna med dig av dina åsikter! Alla kommentarer är välkomna!




090611

Idag har vart en annorlunda dag utöver det vanliga som brukar hända på torsdagar. Ska inte berätta så mycket om det precis men de va bråk/dålig stämning på en lektion, en i klassen fick bli hämtad av ambulans på gympan och på textilen så gjorde vi nästan helt färdigt maskoten till banken. Hon som ska bära den kom för den sista provningen av den idag och tur nog så passa den perfekt. Lite småfix kvar och i nästa vecka ska den bli hämtad. Desstom fick vi alla en present som tack för att vi sytt den.

Himla skönt att man nu är befriad från plugg. Lite så man själv ställer sig frågan om vad man ska göra!? Bara att invänta sommarlovet.



Små designförändringar


Gjorde snabbt några små designförändringar. Headern och bakgrunden. Var så himla trött på det gamla. 
Gillas det? (Ser du ingen skillnad tryck F5)



Grönt



Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf: Jag (Jennifer)



Årets första dopp



Nationaldagen idag och jag har kommit hem från ett varmt skåne. Varit en himla fantastisk helg med sol och värme vid stranden. Men det var först idag som jag tog årets första dopp i havet. Djävulskt kallt var det, så det får allt hotta till sig lite innan jag hoppar i igen. Har du tagit ditt första dopp i år?



Big Brother 2011


Peter, Martin och Simon

Ikväll är det final i Big Brother vilket man givetvis måste se. Har följt typ hela programmet. I början blev det att man missa några avsnitt då och då men nu i slutet har man inte kunnat missa ett enda. Så jävla roligt program. Många förstår sig nog inte på det, men då har dom inte gett det en chans. Man ska inte säga nåt ont om det om man inte sett det alls. För programmet är inte som förr. Jag älskar det, och hoppas på en ny säsong så snart som möjligt. Intressant att det kan vara så beroendeframkallat att se hur andra lever.

Men vinner nu då? Vem tycker du?
Jag tycker att Martin är den värdiga vinnaren. Han har vart sig själv och bjudit på underhållning genom hela säsongen. Inte är det något vidare fel på Peter eller Simon heller, men det har inte varit lika roligt att följa dom även om de visat sina peronligheter. Roliga kommentarer och björnliknande sovpratande. Men inte är det värt vinsten, eller? Vi får se ikväll!

Tidigare vinnare:
Angelica Freij (2000), Ulrika Andersson (2002), Daniel Sörensen (2003),
Carolina Gynning (2004), Britt Goodwin (2005), Jessica Lindgren (2006) och ? (2011)





Update: Och vinnaren är Simon Danielsson!!





Nästan sommarlov

Haft en underbar vecka. Måndagen var lugn och både tisdag och onsdag hade jag bara textil på schemat. Sedan har man ju vart ledig som alla andra. Jag har därför varit i väg på en liten semestertripp till skåne igen tillsammans med Mikaela med familj. Sol och värme, grillning, musik osv. Vart härligt! Därför har det inte hänt så mycket här i veckan. Imorgon är det nationaldagen och då åker jag härifrån, hem igen och tar tag i de sista dagarna innan det underbara sommarlovet börjar!

Nu blir det tacos!

 



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola