All dressed in love

Det stämmer mycket väl att jag åkte in till textilen idag första dagen på lovet. Ungefär mellan tio till fyra var jag där och klippte ut alla kjoldelarna till balklänningen. Så nu härnäst är dags att börja sy ihop kjolen till klänningen, men det får bli nästa vecka utan att jag tror att jag syr istället på student- och trikåklänningen nu på lovet. Mycket klänningar i fokus just nu, hehe! Men visst är det kul? ;)

Vad händer imorgon tro?



Helgen som gick


Maryna Linchuk by David Roemer for Vogue Mexico November 2011

Himla härligt att det nu är lov. Man som inte ens har hunnit tänka sig och längta till höstlovet som man gjorde i grundskolan. Allt går så fort framåt, fullt upp hela tiden!


I lördags gjorde jag som sagt högskoleprovet. Fem prov från halv nio till halv fem. Dagen gick ovanligt fort, man hade ju sådan tidspress under proven och vad mer ska jag säga? Gick la inte heller så jättebra, eftersom det var SJUKT svårt. Man kan ju inget annat än att skratta åt uppgifterna som är näst intill omöjliga att lösa och för den delen fatta! Haha nä...

Hem direkt efter, packa och gjorde mig i ordning för kalas hos Mikaela som jag sovde över hos till idag. Längesen, så va på tiden gumman ♥

Imorgon, trots att man har lov så åker jag nog ändå in till stan/textilen och jobbar ;)



Snart så


Lensed by David Bellemere

En (två) dagar kvar av allvar innan man går in på ett fullspräckat höstlov som är nästa vecka. Textil hela dagen imorgon, hem och plugga till högskoleprovet som jag kommer göra hela lördagen. (Första och kanske sista gången jag gör det, för i vår kommer jag ju knappast hinna göra det.) Så ni får hålla tummarna och önska mig lycka till för det!



Ont om tid?


Abbey Lee Kershaw for Versace for H&M Lookbook by Kacper Kasprzyk

Det är inte så mycket som händer här på bloggen nu för tiden. Men har flera anledningar varför:
1. Jag har mycket att göra inom textilen just nu. Flera plagg och presentationer ska vara klart om några veckor.
2. Jag satt hela dagen igår och ska sitta hela dagen idag med att plugga på ett stort psykologiprov.
3. När psykologiprovet är gjort ska jag därefter också ta tag i och plugga till högskoleprovet som är på lördag.
4. Vårt trådlösa bredband har krånglat i över en vecka.
5. Tom på ideér om vad jag ska blogga om.

Återkommer när jag har mer lust och tid för det, förmodligen om nån dag.



Spets från Weinberg

Weinberg är ett textilföretag som levererar fina tyger av toppenkvalité. Förra torsdagen visades massvis av provtyger i textilsalen och då hitta jag detta spetstyget som jag föll för direkt. Hade nåt så när bestämt mig för innan att jag ville ha en silverspets på bal/galaklänningen och kände på mig att det kunde vara svårt att få tag på, så vilken himla tur man hade när man fick syn på detta vackra! Perfekt!

Igår kom det och idag fick jag med mig det hem :)



IKEA


Som jag tala om var vi även igår på Ikea, när vi ändå var ute och körde i dom trakterna. Då vi varit på alla tygaffärer sluta vi med att gå in en sväng på Ikea och kolla läget. Var inget som jag direkt var ute efter förutom att jag tittat in dessa två ovan som jag lyckligtvis fick med mig hem.

En smart förvaringsbox för smink som gör att man har bättre ordning och en galge som man kan hänga 5 par byxor på. Nödvändigt, då byxor är något jag har mycket av!

Mer än det blev det faktiskt inte.



Tygshoppardag


Som jag talade om igår så skulle vi idag på en tygshoppardag då vi halv 9 i morse körde först till Kinna, Skroten. Efter vi hade varit där och i en garn + skoaffär så körde vi sedan vidare till Göteborg, Stoff & Stil. Gick där ett tag, åt middag bredvid, åkte till ännu en tygaffär och till slut till Ikea (visar vad jag köpt där i ett annat inlägg). Ungefär kvart över 5 var vi åter hemma igen och då med påsar fulla av tyger! Totalt 28 meter tyg blev det, där av: chiffong, tyll, foder, diamanter till balklänning. Chiffong och spets till studentklänning. Två styck detaljband varav ett kommer användas på studentklänningen. Sedan till slut ett spontanköp av ett mönstrat tyg. Helt enkelt, allt jag behövde nu!

Tror knappast jag kan bli mer nöjd! Så nu jävlar ska här börjas sy :))
Dessutom så i förra veckan när en man med massa fina tyger kom till textilen, så beställde jag en spets (det också till balklänningen) som jag kommer få hem imorgon. Kanske slinker in en bild på det också då!



Tygjakt

Imorgon händer det grejer! Har ju fullt upp med alla mina textilprojekt och imorgon är det dags att åka ut på en vända för att köpa massa tyg. Blir att vi åker både till Kinna och Göteborg dvs skroten och stoff & stil. Och hoppas på att få komma hem med chiffong, foder, tyll, spets osv. Som sedan skall användas till bal/gala-klänningen och min studentklänning som jag ska börja sy på fredag!

Kommer bli så skoj! "Som ett litet barn på julafton"
Mer om detta imorgon när jag kommer hem. Nu ska jag gå och lägga mig för upp tidigt ska man.



Backstage at Lanvin







Blogg.se


  Titta vems inlägg som ligger på blogg.se´s hemsida på mode & skönhetsfliken nu!! Tack Blogg.se :)



Karusell



Marc Jacobs för Louis Vuitton fortsätter bringa unika visningar. Som denna senaste för vår/sommar kollektionen 2012 sitter modellerna och far runt på en karusell. En jättestor speldosa som vrids upp i början. Så sagolikt, så kreativt!



Den stickade långklänningen är klar!


Förra helgen var det byxorna som blev färdiga, denna helg gäller detsamma men med min stickade långklänning. Klänningen som jag började med i april nån gång och stickat på väldigt mycket denna sommaren. Igår sydde jag ihop delarna. Ja så nu är det klart, va underbart! Tagit sån tid, men är nöjd trots att jag aldrig hade hållt i ett par stickor förut. Tror jag låter bli att göra det på ett lååångt tag framöver också! ;)

Ovan har ni i alla fall lite detaljer på klänningen, ser bra ut va?
Varför får man inte se hela resultatet? -> LÄS HÄR



Trendsammanfattning höst/vinter 11/12

Nu tar vi återigen den årliga sammanfattningen på alla trender som är i höst och vinter.

Men först om du är intresserad över de andra sammanfattningarna hittar du dom här:

[Vår/sommar -09] [Höst/vinter -09] [Vår/sommar -10] [Höst/vinter -10] [Vår/sommar 2011]

(Texten nedan är länkbar till en mer förklarande sida)

KLÄDER:
Stjärnmönster, Prickigt, Knytblus, Spets, Pasteller, Pennkjol, Grafiska mönster, Maskulint, Reptil, Bokstäver, Guld, Metaller, Filmstjärnelook, 60-tal, Lyxigt 70-tal, Sportigt, Skipants, Sagolikt, Naturkultur, Klockade kjolar, Överdekorerat, Bondage

FÄRGER:
Jadegrönt, petroleumblå, naturvitt, fuchsia, rött, brandgult, rost, saffransgult, orange, pasteller, svart, vitt, smaragdgrön, laxrosa, bordeauxpurpur, kornblå, ärtgrön, isblått, vinrött, senapsgul, rubinrött, ametist, granit, silvergrått, svartvitt

ACCESSOARER:
Hatt i olika typer, Örhängen, sjal, väska

SKOR:
Reptilmönster, Kilklacksstövel, Klumpsko, Metallic, Pumps, Snörning, Blå skon, Färgdoppat, Stövel, Mönstrat, Hög herrsko, Fransar, Rutigt, Päls, Trä, Sammet, Juveler, (KLACKAR)


EXTRA!
Pälsar, Handskar, Vida byxor, Lager på Lager, Stickat, Transparens, Lack, A-linjesilhuett, Mönstermix, Tweedbyxa, Bohemromantik, Skinn, Samma färg i toner, Trekvartsärm, Uniformshatt, Knappar, Markerad midja, Kjol över byxa, Stora ärmar, Vit polotröja, Minimalism, Ena axeln bar, Dragkedjor, Hundtand, Snickarbyxan

Smink och frisyrer skippar jag denna gången däremot bjuder jag här nedan på en jackspecial:


Cremevitt
, Vanessa Bruno
Trendigt retro gärna färgglad eller med mönster, Prada
Pastell, Philosophy di Alberta Ferretti
Uniform, Moschino
Herrock, Miu Miu


Kappor, Missoni
Ränder, Marc by Marc Jacobs
Naturtoner, Hermés
Cape, Emilio Pucci
Parkas, Dsquared2


Poncho, Chloé
Skinn, Cholé
Dun, Alexander Wang
Päls, Bottega Veneta
Rutigt, Burberry Prorsum

Det fick bli allt för denna säsongen! Inte haft tid till mer.
Skulle dock vilja veta om ni är intresserade över sådana här trendinlägg? Ska jag fortsätta som jag gör? Eller enbart tipsa om några som jag gillar eller så till nästa år? Berätta! Jag vill veta!



Tolfte


Behind the Scenes by Elodie Chapuis at Elie Saab Spring 2012

Har idag vart hemma på grund av jobbig förkyldning plus att man var tvungen att gå till tandläkaren denna onsdag. Har även passat på att skissat färdigt alla skisser till mitt projektarbete, om hur min gala/balklänning ska se ut! Imorgon är det meningen att överdelsmönstret ska vara klart, sen så kommer det en snubbe med massa tyg också som man ska kolla på. Och på tal om de så fick jag idag även hem lite tygprover på denna projektarbetesklänning, får snart åka iväg och köpa!



Trend 11/12 - Accessoarerna

När det gäller accessoarerna så har fokusen flyttats från händer och armar till huvudet. Det som gäller i höst är:


Som ni ser är det klackar som gäller, säkert val att välja en tjock och stadig klacksko.



Trend 11/12 - ggr 5

Hösten är ju redan här så nu kör vi full fart på de sista trendinläggen!




Detaljbild - Första byxorna färdigsydda


Igår sydde jag färdigt mina byxor som jag hållt på med i skolan ett tag. Har aldrig sytt byxor tidigare, så nu har man lärt sig mycket om vad man kan göra och hur. Och banne mej vad bra dom blev också! Jättenöjd! ♥

Varför får man inte se hela resultatet? -> LÄS HÄR



Släng gammalt smink!

Har du liksom jag massa smink som ligger och skräpar? Eller smink som du anser är rätt gammalt? Du vet väl om att smink har även det en hållbarhet och om man fortsätter använda gammalt smink är risken att det kan ge dig hudproblem, finnar och infektioner. Och då är det ingen idé att tvätta ansiktet som en dåre.



Här har vi en mycket bra förklarande snabbguide om hur länge smink håller. Bilden är skapad av ALVA ASP, som förövrigt har en riktigt bra blogg som jag kan rekommendera!

Och gissa vad jag ska göra nu? Just de, RENSA!



Textilens nya gemensamma blogg

För några veckor sedan kom frågan upp om vi på textilen skulle skaffa en blogg tillsammans och eftersom det är jag som var den enda som bloggar och gör designers så tog jag på mig ansvaret att skaffa denna blogg till oss. Bloggen har vart färdig i någon vecka, men det är inte förrens nu den har blivit mer uppdaterad.  

På denna blogg kommer du följa mig, och alla de andra som går på samma textillinje som mig. (Kategorierna är indelade i klasser, min klass är = 09ESNE) Med mycket bilder och sneakpeaks på plagg vi syr. Bilder på studieresor, modevisningar och all information som ni behöver veta om vad som händer i källaren där vi håller till om dagarna.


TILL BLOGGEN -> PSTEXTILDESIGN.BLOGG.SE

Till denna blogg kan ni gå till om någon av er skulle vara nyfikna om hur programmet är och ifall ni skulle vilja börja hos oss, läs mer om det nya textilprogrammet genom att trycka på bilden i menyn.

Glöm inte tycka till om hur du tycker designen jag gjorde va fin?



Förhandstitt genom mönster


En liten förhandstitt på min trikåklänning jag syr nu. Just nu ser det dock kanske inte ut som en klänning pga det konstiga mönstret. Men tror det eller ej, snart så har jag den. Nyfikna på hur den ska se ut? ;)

Nu ska jag göra klart min stickning och byxorna! Whiiie :)



Mer info om modevisningen


      Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir, ska absolut fortsätta som jag gör :)

               När det gäller modevisningen så kan jag naturligtvis berätta lite om den för er alla. Det jag vet än
               så länge i alla fall. 

               Jag kan ta det från början! Går estet-textil på gymnasiet där man syr kläder till modevisningen i
               alla tre åren. Dock så är det mer mönsterkonstruktionsinlärning och andra textilkurser under ettan
               och tvåan, så man gör mest kläder till modevisningen i trean.
               
               Modevisningen är en återkommande show varje år där de är treorna som visar vad de
               skapat under sina år
, ni kan se under kategorin: visningar/studieresor, tre tidigare
               modevisningar av det årets studenter.

               Och nästa gång är det äntligen vår tur! Modevisningen är i staden Varberg på västkusten.
               Tidigare visningar förutom en har varit i en speciell lokal. Vi har dock funderat med att komma
               med nåt nytt och större, och gått och tittat på flera alternativ att hyra. Så det kan hända att vi
               kommer med en förändring, men det får vi se eftersom den saken inte är klar än.

               Men en sak är säker, den 26 april 2012 smäller de! Så boka in den kvällen (två visningar,
               med sex designers) om ni är intresserade! Mer information om modevisningen kommer allt
               efter som.

               Tack för frågan! Har ni fler frågor kring detta kanske så får ni väldigt gärna ställa dom här under.




Ordentlig påbörjan av projektarbetet


Abbey Lee Kershaw by Richard Bush for i-D Fall 2011

Min lediga torsdag spenderade jag på så sätt att jag åkte in med bussen till textilen så jag var där tio. Och idag var det mitt projektarbete som stod längst upp på listan. Kommit så jag gjort klart kjoldelen och börjat göra toppen i mönster och toile (till gala/balklänning). Nästa vecka gör jag klart mönsterdelen över de förändringar jag måste göra, sen ett handledare möte och efter det är det dax att köpa tyg (otroligt mycket tyg!!!).

Känns kanon att man nu kommit igång med det, skönt också att just detta momentet tog kortare tid än vad jag trott. Har mycket att göra framför mig så dom timmarna behövs!



We Found Love




Vad tycker du om låten? Bra/dåligt?



Namnsdagsbarn



Trend 11/12 - Retro



Retro á la filmstjärna
Tjusiga retrodonnor med fokus på den den kvinnliga silhuetten och fina frisyrer från 40-, 50- och 60-tals filmer. Det är detaljerna som är den snabbaste och enklaste vägen till stilen dvs. den glamourösa frisyren, örhängena och de långa handskarna.

Retro á la färgpalett
60-tals energi med ungt, poppigt och glatt. Självklart i färgsprakande färger, mönster och den raka A-linjesilhuetten.

Retro á la 70-tal
Genom att ta på sig pälsar, ormskinn, vida byxor, hatt och höga klackar andas din outfit i ett lyxigt 70-tal.

Retro á la sport
I denna stil kommer ett tidigt 60-tal fram. Genom att blanda färg och inspiration från sporter så som slalom, galopp och fäktingsestetik. Plagg som du då satsar på är skipants och stickade jumprar.



Himmel, helvete och allt däremellan


Lindsey Wixson by Terry Richardson for Purple Fashion F/W 2011

Senaste dagarna har innehållt plugg, i söndags jobbade jag också några timmar just då det var ASMYCKET folk.
Nu är det nog bara massa textilarbeten som ska göras, som tur är så är det ju SÅ himla kul så det gör inget att de är så mycket nu, bara man inte har massa annat upptill så går det an.



Kreationsbeslut

Jag har beslutat mig för när det gäller plagg jag syr och kommer sy nu i trean, att jag inte kommer visa resultatet som jag gjort tidigare när jag gjort färdigt ett plagg. Detta är på grund av att vi ska ha vår modevisning i slutet av april och jag vill inte avslöja i förväg hur min kollektion kommer bli tills efter modevisningen. Men för att inte helt rubba eran nyfikenhet, lägger jag istället ut någon detaljbild på varje plagg och om ni sen vill se hur hela resultatet blev får ni tyvärr vänta tills i början av maj 2012 då jag kommer lägga ut alla plagg ordentligt genom modellfotografering och självklart bilder från modevisningen.


- Så håll ut! Det blir roligare när tiden väl är framme.




Trend 11/12 - Färgkarta

Här nedan har vi en del av färgerna vi kan satsa på i färgväg i höst!

Jadegrönt, petroleumblå, naturvitt, fuchsia, rött, brandgult, rost och saffransgult, orange, pasteller, svart, vitt, smaragdgrön, laxrosa, bordeauxpurpur, kornblå, ärtgrön, isblått, vinrött, senapsgul, rubinrött, ametist, granit, silvergrått och att blanda svart med vitt i ett.





It will rain





Gotlandsshopping


Två bas t-shirtar i höstliga färger och en grå stickad kofta med små flätor och hålmönster, fick jag med
 mig hem ifrån Gotland i veckan.



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola