Destination Gotland

Åkte förra fredagen till Gotland för att hälsa på min syster som pluggar där. Haft jättetrevligt och mysigt i Visby (mest) då man bland annat gått runt innan och utanför ringmuren, shoppat lite och ätit god mat. Men istället för att berätta för mycket vill jag göra det hela lite roligare, så tänkte bjuda på en bildbomb av resan som sluta igår, då man kom hem från den härliga resan en tredje gång!



Vi tog en omväg vid kusten efter marknad i Klintehamn. Här såg vi lilla och stora Karlsö


Väderkvarn på vägen



Almedalen i Visby



Godisaffären i Pippi Långstrump-filmen. (Var för två års sen och såg Villa Villekulla)

Ringmuren på östra sidan

I botaniska trädgården

Utsikt från uppe i ett av tornen

Kruttornet

En gränd innanför murarna

Vid strandpromenaden

Jag i ett raukområde i Lickershamn

En av alla stenstränder

Lickershamns hamn


Vid domkyrkan innanför murarna


Jag spanar vid havet

Säger hejdå till Gotland för denna gången!

Någon favoritbild bland dessa?



Mobilköp

Förra helgen fick man ett bra erbjudande på en mobil på expert och utan att titta på vad det var för någon, och utan att titta runt på andra så åkte vi dit. En liten stund senare kom jag ut med en låda i handen! Blev ett spontanköp på en Sony Ericsson Xperia Neo - MT15i Blue Gradient.

Var på tiden att jag köpte en ny, då min gamla var 5-6 år och höll på att lägga ner helt.



          Med bland annat:

  • 3,7-tums pekskärm
  • 8,1 megapixel kamera med blixt & autofokus
  • HD-filmning
  • Bildstabilisator
  • Anslut till TV:n via HDMI-uttaget
  • Android
  • Radio                                                                                            - enkelt sagt, en jävla bra mobil!!



NY fashion week -spring 12


Richard Chai Love


Jason Wu

(tidsinställt inlägg)



Pstextildesign.blogg.se


Blogg jag skapat och designat till vårt textilprogram i Varberg. För ytterligare information om design och blogg, gå till detta inlägget: http://jeenlicious.blogg.se/2011/october/textilens-nya-gemensamma-blogg.html

Till bloggen -> http://pstextildesign.blogg.se/



Spread a Little Love


Fastna direkt för den när jag hörde låten i nån reklam. Vad tycker du om låten?
(tidinställt inlägg)



Ayia Napa-resa nästa år!


Ikväll har man förbetalt sin bokade resa till Ayia Napa, nästa år i slutet av maj till i början av juni. Fett, underbart nice kommer de bli!!



Sewing Projects

Nu är det inte alls mycket kvar på byxorna jag syr. Gylfen är på och nästan linningen också. Enbart ytterligare fix, sen på med knappar och sy fast ett uppvik ner till. Sen klart! Wonderful ♥

Även haft möte med handledaren om projektarbete. Har försökt leta upp lite inspirationsbilder och skissat på hur det ska se ut ungefär. Nästa vecka påbörjar jag mer med det, tex. mönstret.

Imorgon blir det ny uppgift som väntar. Att jobba med trikå, då jag ska sy en klänning. Har idag fixat med lite skiss och bilder till det, efter det att jag kommit hem från körlektion och några timmar på textilen.

Vi ska även iväg och titta på några alternativ på lokaler för modevisningen och sedan efter man slutat (lite tidigare) bär det av till Visby, Gotland i några dagar!! :)



Beställningsdesign till Johanna


Det är fjärde gången jag hjälper denna tjej med sin bloggdesign och hon brukar ofta ge mig fria händer men blir ändå lika nöjd. Tycker jag är kul! In och kika på designen här vettja -> http://mammatillmelissa.blogg.se/



Fullt upp!


Merle Bergers by Leo Krumbacher for Grazia Germany



Idol - veckans bästa (2)

Jag har listat favoriterna från första veckan med Stockholm, Göteborg och Lund. Här har vi lite klipp på folk
som vart bra i Falun och Linköping. Nu gäller det bara att se vilka de lyckliga finalisterna blir och hoppas på
att det blir någon av de jag listat upp! Vem vet någon av dom kanske är vinnaren? Eller vad tror du?

[Till den andra listan]





Trend 11/12 - Guld


Från stark guldfärg till bleka metaller. Guld är något som du kan matcha med guld i höst. Gärna från topp till tå. Annars fixar du lätt fram det i accessoarerna och makeupen.



Me, Myself and I


Riktigt skönt med helg, med en ledig dag. Vakna rätt tidigt idag med någon konstig anledning kanske att jag somna till igårkväll, vid en ovanligt tidigt tid för att vara helgdag. Men gött e det!
Hade textil hela dagen igår som sagt. Sydde färdigt fickor, veck, grensöm. Så nu är det inte så mycket kvar! Gylf, linning, uppvik och knappar typ. Får se men kanske att dom blir klara nästa vecka :) Nästa fredag ska vi börja på en trikå uppgift, så får börja planera hur den kreationen ska se ut också.

Dessutom så i torsdags anmälde jag mig till högskoleprovet som kommer äga rum den 29 oktober. Känns som man har och kommer ha otroligt mycket att göra! Ska du göra högskoleprovet i höst?



Roliga delen kvar


Merle Bergers by Leo Krumbacher for Grazia Germany

Nu har man bli kvitt de "jobbiga" lektionerna på veckan.
Hade textil innan i eftermiddags, då jag sydde passpoalbakfickor på mina byxor. Så nu börjar det likna nåt! Inte så jättemycket kvar och fina blir dom :)
Imorgon har jag körlektion enbart och åker nog sedan hem och påbörjar mitt projektarbete så smått. Därefter på fredag har jag textil hela dagen igen och då blir det mer byxsömnad, så då får vi se ytterligare hur långt jag kommer! Så himla kul de är!



Hos Djurdoktorn

Var hos veterinären igår med vår ena katt som det aldrig varit nåt problem med. Han har nämligen ett rött öga, så vi åkte för att ta reda på vad de var med det. Visade sig att han hade en inflammation i både hornhinnan och regnbågshinnan, min lilla stackare! Så nu blir han behandlad med fyra olika sortsers medicin, tabletter och ögondroppar som ska tas flera gånger om dagen. Rätt allvarligt, så vi får verkligen hoppas att detta kommer hjälpa! I övrigt var han en duktig pojk hos doktorn, det värsta var nog att åka bil för första gången..

Mycket fjäsk för dig nu min lilla ängel, då han nu ligger inne jämte mig och gosar med min arm. Älskar dig! 



Trend 11/12 - Text


Så gott som hela D&G´s kollektion innehåller bokstavstryck på tygerna. Stora som små och som du kan blanda hejvilt i mängder av färger.



Elfte September


Ljuset representerar var de två tvillingtornen stod.

Idag är det 10 år sedan 11 september-attackerna förekom, då fyra amerikanska passagerarflygplan kapades; två av dem flögs in i det civila World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania.

2700-3000 omkom den dagen. Idag skänker vi alla våra tankarna till er!



Dress Construction


Detta har varit dagens syssla. Suttit flera timmar och målat mönsterkonstruktion på klänningar. Detta gjorde jag även hela dagen igår fast då i stor skala.

Och som ni då förstår börjar vi lite smått på annat nu på textilen. Kursen är slut vecka 45 och då ska vi ha hunnit med att göra klart stickningen och byxorna. Men även en trikåuppgift och klänning. Mycket att göra!



Idol - veckans bästa (1)

Tänkte att jag skulle kunna lista några av mina "veckans bästa" från idol som nu börja i söndags. För jäklar vilka talanger som finns där ute! Även om många är dåliga och att många är jättebra så är var det några som hade nåt extra i auditionuttagningen (i Stockholm, Göteborg & Lund). Svårt bedömmande men här är mina "topp 10", utan inbördes ordning.





Har du någon favorit än så länge i idol?



Fashion Design Handbook

Min andra bok som jag beställt har även den kommit. Och ohh vilken bibel!! 559 sidor med bara skisser på olika poser. Hälften av boken är kvinnliga modeskisser och den andra hälften är på män. En pose på var sida, alltså två på ett uppslag. Detta är genom hela boken, men börjar lite smått med en förklaring hur människokroppen är indelad när man skissar. Lite text på några av sidorna också på flera språk. Helt enkelt en bra handbok för modeskissposer som för övrigt går på ynka 89kr på cdon.se.





Vill du se fler bilder och en video på när en bläddrar genom hela boken så hittar du allt det [här].

Kanske ni får se lite fler skisser från mig nu framöver? ;)




Catfish

Min syster tipsa om en dokumentär/film som hon tyckte var asbra. Jag har innan idag tittat på den och verkligen, den var riktigt bra! En sann historia om hur lätt man kan bli lurad över Facebook.

Handling (källa-lovefilm): Två filmare får vittring på en story när den enes bror Nev blir kontaktad av en mystisk konstnärsfamilj på Facebook. Oskyldigt chattande förvandlas till intensiv nätromantik när Nev och familjens äldsta dotter faller för varandra. Det är här historien tar en helt ny vändning och dokumentären förvandlas till en reality-thriller ingen hade kunnat förutse. "Catfish" är en unik, rolig och andlöst spännande film som speglar den moderna online-världens mörka baksida.

Fängslande! Tycker så synd om killen i filmen! Helt galen historia. - Värd att se eftersom den är så verklig! ♥ ♥ ♥ ♥



Du kan se filmen på svt-play här -> http://svtplay.se/v/2522812/dox/catfish



Trend 11/12 - Pyton


Reptil är ett hett mönster i höst, en av de hetaste! Det är både vågat, exotiskt och supertrendigt på så väl en klänning eller enbart detaljer som på väskan, skor eller skärp. Det förekommer i alla möjliga färger på både fejk, äkta och printat mönster, men givetvis tycker jag att ni ska stå över det äkta.

Designers: Chloé, Prada, Gucci, Christian Dior, Dries van Noten.



Trend 11/12 - Maskulint


Dolce and Gabbana & Paul Smith

Nu gäller det för er kvinnor att se ut som det motsatta könet, maskulint! Stora modehus har gjort en djupdykning i herrkläder som kostymer, västar, skjortor, slipsar, herrocken, snörskor, skräddarde byxor med pressveck och hatt. Använd lager på lager-metoden och ta fram mannen i dig.



Tiny Grain

Cecilia Nyquist - Tiny Grain

Känner ni igen låten? Det är låten i den mysiga reklamen som går nu för classic kaffe. Fastna för den direkt!



Drawing for Fashion Designers

Min ena bok som jag beställt kom idag på posten. Bläddrat igenom den och kort och gott så var den bra! Lite om allt, från början till mer komplicerat. Om hur man ritar modeskisser, olika stilar/metoder, hur man målar tex. draperat och mycket mer. Kommer nog vara en hjälpreda för mig, nu väntar jag bara på sista boken som kommer vara fullt av skisser av poser hit och dit. Närmare titt då också!






Vill du se fler bilder, gå in [här] och klicka på bilden till vänster.



Hösten är här


Sasha Pivovarova for Reserved Fall 2011

Nu har man gått och blivit sjuk också, förkylning. Jag är ju inte precis ensam heller, många som är det nu. Trots det pallade jag mig till skolan ändå. Som har för övrigt kommit igång lite nu fastän man knappt fått några läxor än, skönt om det förbli så också. Dessutom går ju veckodagarna så fort förbi! Rätt "sorgligt", men sant. Antar att det är för att man har så roligt, eller hur?!

Imorgon går de inställda textileftermiddagarna igång. Då kommer jag sy ihop ett par byxor, spännande! :)
Och visst är hösten här nu? Förkylning, regn och blåst, det kan inte bli mer höst än att löven ska falla och bli röda!



Trend 11/12 - Grafiskt


50 & 60 talet har återvänt tillsammans med grafiska mönster. Tex. Rutor, ränder och plagg i gärna klara färger.



Show med Måns och Olle mfl.

Som jag sa i fredag kom Mikaela igår som för övrigt har stannat till idag. Åkte in till Varberg för ett evenemang som jag nu ska berätta om! Ni vet att jag har vart med och sytt upp en maskot till vår bank? (Titta i kategorin med mina kreationer) Anledningen till varför dom ville ha en maskot var lite för att banken i år fyller 175 år och skulle därmed firas med maskot och heldag med aktiviteter, vi som gjort maskoten fick därmed 2 biljetter var till den dagen som tack. På dagen var det mer familjeaktiviteter så det var man inte länge på.

På kvällen dock firades det genom en stor jubileumsshow med ett antal artister med Måns Zelmerlöw som konferencier. Både han sjöng och personer som Olle Hedberg i idol, Cecilia Wennersten, Babben, Peter Johansson, Sara Löfgren, Gunhild Carling m.fl. medverkade med storband på scen. Givetvis var Måns och Olle klara favoriter men Sara hade en jäkla kraft i rösten och Babben var självklart rolig som vanligt! Mycket bra show! Här kommer lite bilder..





I Won't Let You Go






Nytt (igen!)


Ny header igen, jag vet! En viss person har svårt att bestämma sig på allt och det gäller även designen. Insåg att det jag gjorde för nån vecka sen blev för MYCKET. Det var inte det som var meningen när jag byta utan nu så gjorde jag en mer enkel variant som jag kommer ha betydligt mycket längre! Visst blev det bättre?



The show must go on


Nina Pavlynyuk by Teresa Yeh

En ledig första september hade man igår och då hade jag också min allra första körlektion. Gick bra och har även bokat in nästa lektion. Nu jävlar ska man ta tag i det! Efter det hem och baka lite (eller rätt mycket) kärleksmums som vi hade på textilen idag.

Börjat på mina byxor nu. Mönsterna var ju klara redan innan jag sluta tvåan, men nu har jag fått klippt ut alla delar och tråcklat ihop tyg med foderdel för hand. Gör en speciell grej som ska göra så jag får det fallet som jag vill ha.

Dessutom hade vi första mötet om vår modevisning som kommer äga rum den 26 april nästa år! Man kan ju inte låta bli att le, efter var dag kommer man närmare den dagen! :D

Så, har vart i textilsalen från åtta till halv sex idag och nu sitter jag här ensam hemma och tittar på so you think you can dance. Imorgon kommer Mikaela och vi ska in till stan till ett speciellt evenemang, men mer om det på söndag!



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola