Mitt fantastiska 2012

En resumé om det gångna året. Nu väntar vi bara in 2013 och hoppas det blir ett år lika bra om inte ännu bättre än detta! ♥
 


Victoria´s secret

Fått sett årets show nu. Härligt att se vilken fantasi och energi dom har!
 


Croquis de mode

Nybörjare med ritplatta som förövrigt inte är något vidare bra på att måla på fri hand. Men detta må jag ändå säga jag blev rätt nöjd med för att vara första gången genom ritplatta och photoshop. Tycker jag lyckades få proportionerna helt okej och gillar även de lite slarviga av det och de olika färghårdheterna. Enligt mig själv är skissning en av mina sämre sidor men nu jäklar ska jag bli så mycket bättre på detta!
 


Heat rush

 


Fina klappar

Julen var fantastisk och likaså alla fina klappar man fick detta år. Mycket ifrån min realistiska önskelista! Hårprodukter, smink, lite porslin till servisen, andra småsaker och också en smyckesgalge och magnestisk nåldyna som mina päron trixat ihop själva. Vi får även inte heller missa ritplattan jag fick, som jag säkerligen kommer sitta mycket med framöver och skissa.
 
Idag fick jag också några extraklappar, ett par skinnhandskar och några roliga ting som kommer på posten om någon dag, jihoo va kul :)
 


Sätt huvudet på sne...

...så ser ni vad jag hade på mig igår på julafton.
Min egna (enda) stickning. En silvrig långklänning tillsammans med ett par svarta strumpbyxor och egna bodyn undertill.
 


Just tell the world, that you're mine.



Julen 2012

Mysiga jul! Det börjar som alltid dagen innan med stort kalas hos mormor och morfar då mormor fyller år. Det brukar bjuds på julmat men i år bröts den traditionen, vilket jag tycker för den delen är skönt för är inte så stort fan av julmat längre. Dock blev det desto mer på julafton. Dagen börja med att man gick upp kvart över sju och såg på julkalendern, åt lite frukost och sen satt framför granen med familjen och öppna paket. Vidare kl tolv till ena halvan av släkten och åt mat och såg på Kalle Anka, som ja löjligt nog fått delar bortklippta detta år. Hem riktigt trött en sväng för en powernap och sedan vidare till andra delen av släkten med uppåt 20 pers detta år. Määängder av mat och sedan klapputdelning som jag och Mikaela i år fick ansvara för...m.m.. Med lite snö kvar från snöstormen dagen innan så blev min julafton fin och trevlig! Hur hade ni det?
 


Nysydda toppen invigs!

Detta är den nya toppen jag sydde ihop för några veckor sedan och är toppen jag invigt idag på stort kalas med släkt tillsammans med en svart tight kjol och kraghalsband. Älskar det mjuka tyget som jag hitta en stuvbit av i några gömmor här hemma och känslan där det mjuka stiliga möter det hårda trashiga. Nöjd! Berätta gärna vad ni tycker?!
 
Självaste julafton i sig kommer jag även då bära något jag skapat, ni får se. Och GOD JUL på er allesammans!!!
 


Ja eller nej till nya Windows 8?

Finns det någon själ som vet något om nya windows 8? Någon som har det, använt och kan berätta vad som är bra och om ni har stött på några nackdelar med det? Jag skulle hemskt gärna vilja veta! Sitter med en kupong och velar fram och tillbaka om man ska uppgradera till det eller inte!?
 


2012-12-21, Den dagen.. vi klara!



Snickrat lite

 
Snickrat ihop min första lilla stuga idag. Pytteliten villa med enorm skorsten! OBS, ej till salu ;) haha
 


Den dagen..

Var på jobbintervju igår. Jag har fått alla julklappar inhandlade, ligger nu mysiga högar under julgranen och fått familjen samlad. Ingenting ska behöva förstöra detta och vi ska få se hur världen klarar av denna dag. Idag blir det pepparkaksbak med systrarna Svensson och kalajs ikväll med julbord.
 


What doesn't kill you makes you stronger



Det hemliga projektet AVSLÖJAS!

 
 
Nu har jag, Jennifer Svensson fått äran att för er kunna berätta vad jag hållt på och håller på med. Ni som följt mig har fått höra talas om ett hemligt projekt och nu ska det avslöjas! Inte riktigt allt, men NÄSTAN! (Mycket text jag vet, men lovar att de är så värt att läsa varenda ord som har skrivits av så mycket kärlek)
 
Det hela började i maj månad i år, jag fick info om ett projekt genom textilen om att en tjej behövde hjälp inom den textila delen i ett projekt hon skulle starta. Jag skicka iväg ett intressemail och efter någon dag träffade jag Emmelie Olofsson (Gå in på hennes blogg och följ projektet i hennes aspekt). En grymt söt och urtrevlig tjej som kallats för X under denna tid då projektet varit hemligt.
 
Jag fick jobbet på studs och hon berättade vad vi skulle göra. Vi skulle ta fram ett unikt klädesplagg till en kollektion som kommer ut våren 2013. Hon hade sina idéer och utefter det designa jag och skissa mängder som vi därefter plocka ut delar ifrån och skapa en perfekt helhet.
 
För mig var det sedan dags att göra mönsterkonstruktion till dessa plagg, gradera till olika storlekar, vi köpte tyg och tillbehör som jag sedan använde för att sy upp prototyper. Mitt arbete blev klart i början av oktober och är nu iväg för produktion utomlands. Samtidigt har Emmelie startat upp företaget vid namn Lie-em (loggan ovan), det namn den färdigutvecklade produkten kommer säljas under och till första delen ha sin återförsäljare hos hennes systrars nyöppnade webbutik på www.systrarnaolofssonshandelsbod.se. In och kika vettja där ni till slut även kommer finna vårt verk!
 
På sista tiden har projektet avslöjats så smått mer och mer. Tex kan man ha hittat denna intervju nedan som har sänts ut till hela Halland i Hallands affärer förra veckan och i en liten text i Varbergs posten idag. Så som ni förstår kommer ni alla, varenda en få ta del utav detta sedan när själva produkten är avslöjad och finns till försäljning!!! Och lovar, det är något alldeles speciellt som jag tror är svårt att motstå.
 
Jag är så otroligt glad så ni förstår inte, detta jag upplevt, lärt mig och att jag fått denna möjligheten är SÅ enorm. Och detta fantastiska äventyr är långt ifrån slut, DET ÄR BARA BÖRJAN!
 
Låter det intressant och är mer nyfiken, kika i min hemliga projekt -kategori och se vägen både före och efter detta, samt gå även vidare till Emmelies kategori med samma namn där ni kan läsa ytterligare tankar om allt detta.
 


Beställningsdesign till Emmelie

 
Under de senaste dagarna har jag suttit och gjort på en beställning av bloggdesign. En mycket speciell design till en väldigt speciell person! Gå in på hennes blogg [här], tyck till både här och där. Men främst, om du läser kommer ni även få se något som vi två har gemensamt. Detta avslöjas snart i nästa inlägg, missa inte!
 
Sugen på att beställa en själva? Hojta till!
 


Till våren

Ja då var det beslutat, inskickat och såhär blev det! Tacka endast ja till två jag stod reserv till, som jag också för den delen nog inte kommer få, för har stor antagningsnivå. Men å andra sidan har jag nog kanske tillräckligt att göra ändå i vår har jag kommit på. Ska sy en balklänning, ha fotograferingarna, lite med det hemliga projektet, förmodligen göra en del arbetsprover till högskolor m.m., försöka få ett roligt jobb och jobba mycket och sedan väldigt sugen på kurs från annat håll. Så ja det kommer bli kanon i vilket fall!
 
Men, någon som gått dessa kurser ovan som kan berätta mer om vad man gör på dom?
 


Xmas balls

Julgranen kom in i lördags, följde musikhjälpen en del det sista och gud vad berörd man kan bli och vad Sverige kan göra ibland. 23 fantastiska miljoner till rätt händer och såklart skänkte man en slant, var svårt att låta bli när man börjat titta på det. Slängt också snabbt ihop lite julgodis, skissat klänning, gjort på en beställningsdesign och tänkt mycket på antagningsbeslutet som nog kommer sluta i nåt helt annat än vad jag trodde. Får se senare idag vad man tackar ja till..
 


Snart avslöjas det!!

Kate Moss in Vogue Spain December, Shot by Mario Testino
 
Det hemliga projektet har inte varit så stort på tapeten på de senaste två månaderna, men ni ska veta att det har hänt väldigt mycket för det fast inte här hemma dåda. I fredags innan man åkte till mölndal/kållered/ikea så tog man en snabb sväng om personen X och bestämde en viktig sak.
 
Men hör och häpna, vettja! Detta visste ni nog inte om. Att detta projekt redan avslöjats på ett litet hörn, med en liten intervju i Hallands nyheter tidigare i veckan. Så ni ska veta att snart när ni minst anar det så kommer jag avslöja nästan allt i detalj med detta projekt och vem den här personen jag pratar om egentligen är. SPÄNNANDE VA!?
 


Smider planer

 
Ute i kylan idag litegrann och fotat. Men också varit inne och suttit och planerat en hel del inför kommande fotograferingar man ska ha under nästa år. Detta har jag nog kanske inte talat om tidigare!? Är nämligen så att jag har en modell och en som ska fixa smink/hår inför en massa portfolio fotograferingar jag ska ta med alla mina kläder jag sytt tidgare. Och självklart blire jag som håller i kameran! Nåt så när klar med att tänka ut hur alla bilder ska se ut och pillat ihop fem A4:a med inspiration. Vilka kläder som ska kombineras med vad, vilket tema/smink/hår, var bilden ska tas och lite hur. Så har ett hum om det hela, annars blir det att gå på känslan när det är dags.
 
Men mer än det så bollar man också fram och tillbaka vad man ska göra mer i vår. Fick första antagningsbeskedet på kurserna igår, så nu tänker min lilla skalle så de knakar för fullt!
 


Speciellt ögonblick ♥



Kurserna avklarade!

 
Nu är "skolan" slut, ja eller de båda kurserna jag gått i höst från textilhögskolan är avklarade. Väntat i en vecka och igår fick jag svar att sista inlämningen blev godkänd utan kompletteringar. Skönt, men ändå har det ju vart så kul samtidigt. Sista inlämningen gick ut på att skapa en julkollektion i ett tema. Egna produkter med egna mönster, motiv, vävbindningar, färgställningar och struktur som man skapat själv. Och detta är en liten ihopsatt överblick på vad jag åstadkommit på den sista uppgiften.
 
SÅ, om ni har frågor om kurserna: CAD system för textila konstruktioner och Digital modeskiss från Textilhögskolan i Borås, är det bara att höra av sig till mig!
 


Christmas edition

Bakat, julpyntat och lyssnat på julmusik. Och ja ni kanke undrar också vad som hänt med kakorna!! Hahah skulle göra en ny sats med snurridurr kakorna jag gjorde för ett litet tag sen, men med en liten "christmas edition" look. Färgerna blev inte som jag tänkt mig, inte smeten heller och ni skulle sett när jag tog ut de från ugnen... Trodde jag skulle skratta ihjäl mig! Då de dessutom var väldigt mycket större än på denna bilden ovanför. Men trots det smaka dom bra ändå! Hahahaa
 


Nyskapad topp till jul

Fick för mig att sy ett plagg. Sytt lite i helgen och lite idag, och nu är det redan klart! Det märks att man gått en treårig utbildningen, för går snabbt som tusan. Här har vi en liten tjuvkik på toppen jag troligtvis även kommer att använda på julafton. Kommer bild på hela resultatet, när får vi se.
 
Annars har jag tagit det lugnt, mådde si så där i fredags så låg och kika på finalen av xfactor som lilla söta Awa tog hem, så värdig så! I lördags däremot körde jag till Mikaela för att ta sista portfoliobilden och hem igår innan snöstormen.
 


Två veckor kvar till jul

Idag är det två veckor kvar till julafton. Känner på mig att denna jul säkert kommer vara väldigt mysig i år. Julklappar å andra sidan är ju även en del av julen och detta år har jag kommit på ovanligt mycket saker som man skulle vilja ha. Till exempel en ritplatta, olika roliga filter till kameran, smyckesgalge, lite smink osv. Så hoppas man vart liiiite snäll i år i alla fall :)
 


The majority says

 
Bra låt som ni säkerligen känner igen från reklamen för Viasat film som går nu.
 


Designuppdatering

Några småförändringar här på bloggen. Tog inte lång tid tills man störde sig på några saker men nu tycker jag det hela blev bättre, medans ni kanske inte märkt något. Vad tycker ni? Och kommentera ifall ni märker något som verkar fel är ni snälla.
 


Fix it with needle and thread

Det var inte igår man tillbringa sin eftermiddag i syrummet. Sytt om/lagat åtta plagg på några timmar idag. De två första från vänster som jag för övrigt sytt  och designat själv plus de två nästgående lagade jag sömmar som gått sönder. Sydde in den grå klänningen och kjolen. Förkorta ärmarna på skjortan och tog bort några volanger på den mintgröna klänningen så det blev en topp istället. (Bilden är före förändring). Gick undan! Trevligt att jag nu kan använda dessa kläder som vissa av dom, jag bara använt ett fåtal gånger eller inte alls.
 


Snowland

 


Baby it's cold outside

 


Fo(u)r inspiration

Photo | Dewey Nicks, Yelena Yemchuk, Emre Guven, David Roemer
 


Första snön

Då minsann har snön även kommit till västkusten.
 


Första advent

Tre dar sen sist! I fredags träffa man textiltjejerna för "symöte". Väldigt trevligt för var rätt längesen man såg dom. Igår var man hos Mikaela en sväng och hjälpte henne med grejs och idag har man julstädat och möblerat om litegrann, så får man se om man kan somna lite lättare nu hädanefter. Julstjärnan uppe och även bestämt mig för att gå upp tidigt för att se julkalendern, alla 24 dagar (här väljer man då inte den enklaste vägen att se den på kvällen, morgonen ska de va!). Inte sett kalendern på flera flera år för dom vart så otroligt dåliga men nu kan de nog minsann tänka sig vändas litegrann med Greveholm igen, eller. Även skickat iväg min sista inlämning i distanskursen digital modeskiss nu ikväll och om inget behöver kompletteras, ja då är jag klar och pluggfri resten av året.
 
Så ja som ni kanske förstår då blir de att vara uppe med tuppen imorgon så dags för mig att lägga sig i en nyvriden säng. Natti natti i mörkret och kylan. Hoppas ni haft en mysig första advent och en bra start på december.
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola