Nothing's Real But Love



Lyckades tvinga mig själv att gå från pärm till pärm igenom hela Hemsöborna. Strindberg är inte någon direkt rolig prick men fått klart recensionen nu också, så nu slipper jag han! Dags för ytterligare inlämningar och provplugg, ska försöka anmäla mig till lite kurser till hösten också och deklarera, samtidigt som denna låt ovan spelas "om och om igen" på spotify.



Studentmössa


Att bara en mössa kan bringa med sig så mycket lycka! Fått hem min kära studentmössa idag och nu längtar man ännu mer till dagen jag ska få bära denna.


Vad som också gör mig glad just nu:
Gjort färdigt mönster till en klänning | Fått ersättning för min datorn som gick sönder | Vårvädret | Köpt tyg och tillbehör till korsett | Modevisningsaffischen är klar och snart även många andra förberedelser | Solsemesterresa betald | 30 dagar kvar till modevisningen!

Det var det positiva, det motsatta går vi inte in på.

Vad får dig ett leende på läpparna just nu?



Body Flower


Jaha då var tredje kompletteringsplagget färdigt, en body i detta tyg. Minst tre plagg kvar, därav en korsett härnäst. -33 dagar kvar till modevisningen!

Varför får man inte se hela resultatet? -> LÄS HÄR



Tid, lust och ork


Jessica Perez for Limité Spring 2012 Campaign by Richard Bernardin

Jag har knappt tid, lust och ork med att skriva här längre. Det får helt enkelt bli när det blir. Så förvänta er inte varje dag, det kan dröja långt mellan gångerna vare sig vad ni säger eller inte.

Det är mycket nu. Satt i helgen och skrev ett stort arbete. Hade första modellträningen igår med alla modeller och frisörer. Grunder om hur man går och vem/hur stylingen ska se ut. Affischen och programbladet som jag står för är strax färdigt. Någon sponsorlogga som fattas och så vidare. Möte om filmning på fredag, fotografering, mer träningar, musik måste vara satt snart och om man inte har inlämningar/prov att göra så sitter man och kämpar med alla plagg som ska sys.

Ja, där har ni lite om vad jag hittar på om dagarna, nu och ett tag framöver!



Två plagg till i kollektionen är nu klara

Två plagg till i kollektionen är nu klara och här är en liten detaljbild på dom två!
Härnäst blir det en body som jag ska ge mig på.


Varför får man inte se hela resultatet? -> LÄS HÄR



Tips på modevisningsmusik?


Linnea Henriksson från tidigare idol, har kommit ut med lite låtar. Tex denna och en annan som jag kan rekommendera starkt, Alice. Låten som blev mest uppskattad av mig på jobbet i lördags!

Märkte sedan när jag såg musikvideon att den måste vara inspelad på Gotland. Kände igen ett par platser!

Förresten, om ni vill så får ni gärna tipsa om lite låtar som man kan ha på modevisningen. Behöver lite mer förslag på romantiska och hoppfulla låtar med ett glatt tempo. Gärna duetter och kan även vara instrumentala. Tipsa om allt vettja som ni tror kan funka! Hade vart snällt om ni ville hjälpa mig lite.



Trend s/s 12 - Mönster

Våren 2012 är mönstermaxad till tusen. Är det inte paisly, tropiska eller zickzackmönster, så är det de ständigt så aktuella blommönstren (som fullkomligt exploderar denna säsong). Men nytt för våren 2012 är i synnerhet de teknologiska printsen, som dels består av digitala, realistiska fototryck, men också tredimenstionella mönster som fullkomligt slukar ens blick.





Hade trott att jag skulle

Hade trott att jag skulle ha gjort mer igår när man hade studiedag. Men eftersom det var så fint väder ute för en gång skull så kände jag inte för att sista inne framför symaskinen ännu en dag. Och när väl solen gick ner, ja då fick jag sätta mig vid datorn som krånglat med virus och skit. ALL DENNA TEKNIK! För en månad sen gick min egna datorn sönder, och nu fick datorn jag lånar virus. Men som tur är, är den fixad nu bara massa program och sånt som ska installeras klart!

Riktigt fint vårväder har det varit idag också. Så otroligt underbart äre! ÄNTLIGEN!
LÄNGTAR SÅ TILL SOMMAREN, när allt är över.

 

 



Beauty stuff


Mysig tjejkväll med lite födelsedagsfirande i fredags (fick detta ovan). Tack så hemskt mycket!
Igår så hade jag typ en heldag på jobbet, första gången sen november. Jobba 12-20 och sen hem och satt och vila mig framför tvn med melodifestivalen och film. Idag blir det en massa sömnad! Rättså uppenbart kanske.



Då var årets vinnare korad


Då var årets vinnare korad till den kommande Eurovision Song Contest. Loreen med Euphoria - Rätt låt som vann enligt mig, har du samma åsikt?







Balmain details

Helt sinnes! Förstår ni vilket arbete och hur jävla många timmar detta måste ta tagit!!! Grymt snyggt i alla fall, inspiration på hög nivå.


Fall 2012



Nu för tiden

Det var svårare än vad jag hade trott. Satt i några timmar igår och lite idag med att få i ordning vilka modeller jag ska ha på modevisningen. Vissa passar jättebra, vissa mindre till stor del men ändå behöver jag dom eftersom de andra modellerna ska hinna byta om emellanåt. Sedan i vilken ordning ska kläderna komma ut för att få den bästa röda tråden och vilken musik passar bäst där!? Ja det var bara några beslut man måste bestämma sig om och om man är som jag som vill ha allt perfekt och är en tjej med enorm beslutsångest funkar detta inte så bra känner jag. Får försöka inse att ta en sak i taget!

Hämta mitt pass idag också, så nu är jag redo! Imorgon blir det lite simning och börja på alternativa material-uppgiften sedan kommer jag ge järnet resten av veckan att sy på allt jag håller på med nu för tiden.



Trend s/s 12 - Blockat


I denna pudriga, mjuka och romantiska trendsäsong finns även skarpare inslag. Ett av dessa är de grafiska mönster och skarpa block som ofta kombineras tillsammans med en starkare färgpalett.

TRENDTIPS!
- Blocka med hjälp av enfärgade plagg. Vill du ha mer frihet i trenden kan det vara idé att inspireras av 3.1 Phillip Lim som skapar en färgblockning genom att använda flera olika, enfärgade plagg. Resultatet blir inte bara lättvarierat, utan även fräscht och ultrasnyggt.
- Gör som hos Chloé och kombinera två olika trender: grafiska mönster och plisserat. Förutom att det så klart är supertrendigt, så ger det en cool effekt och mer attityd i plagget.
- Låt detaljerna tala. Våren 2012 är ingen säsong där detaljer ska smygas in. Tvärtom. Markera detaljer som fickor och undertröja. Låt en liten, knallig detalj titta fram och skapa modeunder.
- Vill du inte gå hela trenden ut? Just färgblockning och grafiska mönster går igen på både väskor, skor och smycken i vår.



Friday night





Nytt objektiv

Jag hade rätt om gårdagen, den va kanonbra och som jag hade tänkt mig. Full rulle från 5:00 då jag blev väckt till kl 24:00-1:00 när jag la mig till sängs igen. Man tackar för alla gratulationer och de som gjorde min dag fantastisk. Fina presenter fick jag också. Fick det efterlängtade objektivet jag velat ha länge, UV-filter och motljusskydd till det, rengöringskit, handstickade vantar, blommor, pengar och lite mumsiga saker att smaska på.
Perfekt!





Min födelsedag idag!

Jiihoo idag är det ingen vanlig dag, för det är nämligen min 19 årsdag :D

Modellprövningen igår (torsdag) gick både mycket mycket bra och lite mindre bra. Men några självklara har jag nu som jag "bokat upp" redan, gött! Och idag blir det en fullspräckad födelsedag!

Börjar 8 och har lite sömnad i två timmar innan vi har möte med frisörer som ska göra håruppsättningarna och smink på modevisningen, därefter lite middag innan nästa möte med DJ:n som ni förstår ska sköta musiken. Lite sömnad därefter med hinner man nog samtidigt man ska ha modellprövning på en modell och fira med tårta, innan man ska hem, snabbt byta om och fira färdigt min födelsedag med kalas för släkten.

Yes det kommer nog bli en toppendag! Eller vad tror ni!


Jag för många många år sedan. Intresset var stort redan då!




Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola