Andra fotodagen

Liten smygtitt på en av bilderna som togs, här på min balklänning.
 
Igår hade vi andra portfolio-fotograferingen, eller rättare sagt andra fotodagen med sex olika fotograferingar!
Mikaela som gör hår och sminket kom redan kvart i sju på morgonen och en timme senare kom min modell som satte sig direkt ner för att bli fixad till olika looks. Förra gången fick vi gjort fem fotograferingar och denna gången åkte vi då runt till sex olika platser och jag fick mina kläder jag sytt på bild. Vi har nu bara en fotodag kvar och då höjer vi snäppet ytterligare för att få färdigt de sju sista kreationsbilderna.
 
Trots långa dagar (då man var hemma igen klockan sju på kvällen), så ser jag fram emot nästa fotografering mycket. Är så himla roligt och inser nu på riktigt att jag verkligen vill kombinera mitt klädskapande i framtiden med att vara min "egna fotograf".
 


BOOST 2013

Boost 2013, är eventet som kommer hållas på Campus i Varberg den 18 maj mellan klockan 10-14. Då händer det en massa skojigt! Modevisningar, show, mingel med mera. Framtill dess, så håll utkik på Lie-em:s facebooksida, när evenemanget dyker upp som du kan anmäla dig till och följ eventförberedelserna via instagram på @boost2013varberg.
 
Jag tycker även ni ska lägga en minut på att läsa en mycket bra intervju om Lie-em och Emmelie av CRED.
Här kan du läsa hela intervjun!
 


Lie-em´s leverans är här!

 
I fredags var det en mycket speciell och väldigt rolig dag! Jag fick ett sms av Emmelie att nu var paketen från utlandet framme! Åkte genast dit och två nervösa tjejer med ett stort smile öppnade glatt paketen. Vi inspekterade och sorterade våra slutprodukter. Att nu ha första ordern från Lie-em´s första kollektion i våra händer, så kunde vi känna en lättnad. Men framförallt en oerhört stolthet och är mycket belåtna!
 
Om tre veckor, den 18 maj blir det release av produkterna på event i Varberg och Lie-em´s första uppsättning lanseras, möjligtvis samma dag hos första återförsäljaren. Mer om detta kommer självfallet!
 
Photo | Emmelie Olofsson
 


Hängselbyxor!!

 
För ett tag sedan skrev jag ett inlägg med lite sneak peeks om vad ni tror det är för plagg Lie-em:s första kollektion kommer leverera till er. Och jo ni kom då in på rätt väg och jag vill idag meddela klart och tydligt här att det faktiskt är hängselbyxor ni kommer kunna köpa snart och som jag designat för Lie-em. Hängselbyxor blir mer och mer populärt och en av säsongens stora trender.
 
MEN. Jag tror att ni alla har en bild om hur en hängselbyxa ser ut. Jag och Emmelie satt därför i förra året och planerna var att vi skulle skapa två modeller som var utöver det vanliga. Hängselbyxorna från Lie-em har en helt unik modell som vi hoppas kan få er på fall och att vi ska kunna sätta hängselbyxan längst fram på modekartan igen!
 
Vad tycker du om hängselbyxan?
 


2 krokier av mig

 


Modevisning 2013

Igår för ett år sedan hade vi vår modevisning! Allt det vi sydde på gymnasiet visades upp och ännu sitter affischen uppsatt på väggen här hemma. En upplevelse och minne jag aldrig kommer glömma!
 
Nu vill jag tipsa om årets visning! Så om ni har vägarna förbi Varberg på torsdag tycker jag absolut att ni ska gå och titta.
 


Visitkort

En liten grej jag fixat fram just enbart för projektet! Snajsigt och smidigt från Vistaprint.
 


Colorful Illustrations

 


Eventful

 
Full fart de här senaste dagarna. Blev i förra veckan kallad på intervju till en skola jag sökt till i Göteborg och igår tog jag alltså tåget till Götet och gick på intervjun. Gick bra, så nu väntas bara beskedet och sedan även till alla de andra också så klart. Har fått veta att jag inte gått vidare på en idag, visste att de skulle vara svårt då konkurrensen är stenhård så det är okej ändå. Får fortsätta hålla tummarna, lite hårdare. Orkar inte vänta bara för vill veta nu, men tyvärr är det ju just det jag är tvungen till!
 
Efter intervjun träffade jag för första gången tjejen jag snackat med i 1,5 år via nätet som jag faktiskt stött på här genom bloggen, himla trevligt! Sen bar det av hemåt och hann slinka in och köpa biljetter till modevisning i nästa vecka! Ska bli riktigt roligt att se vad "årskullen" under oss på gymnasiet har åstadkommit.
 
Idag starta dagen med lite "hysteri". Två lösspringande hundar sprang runt här och en stund efter de blivit hämtade, så kom de tillbaka, igen. Resulterade även att ena missen hittades långt uppe i ett träd! Stackarn.
 
Färgades hår och sedan iväg till stan. Fika och härligt snack med Kajsa innan systern blev upphämtad på tågstationen. Imorgon blir det en annan händelserik och stor dag!
Photo | Alexi Lubomirski
 


Byme

Några modeteckningar jag gjort. Vad tycks??  
 


Mina sockerbitar

 


Jag bjuder på cupcakes!

Jajemän, idag har jag bakat cupcakes som jag bjuder på. I det fallet att ni bakar dom själva ;)
Så varsågoda! Smakar mycket gott! (Om du använder dig av receptet så berätta gärna vad du tycker om dom)
 


Fattat tycke

..för nya skivan! Klicka på bilden för att lyssna på spotify.
 
 


Alternativt sommarjobb

 
Vi går in i vecka sjutton och det kommer hända några nya spännande saker denna vecka. Kommer till det!
 
I helgen var vi faktiskt och hade "bakluckeloppis" i några timmar. Lite kul men gick inte alls så bra som vi hade trott, haha. Så, efter att balklänningen är färdig har jag tänkt att sälja lite "skit" här på nätet istället. Kan vara bra att gå igenom det man har! Om inte annat få in en och annan slant, om sommarjobb inte blir aktuellt. Tips för er som kanske inte heller tror att ni kommer få något i sommar. Tror det är många som sitter och har en massa som man inte använder, visst har jag rätt!?
 
Photo | Nadine Ottawa
 


Sittauteisolendag



Moodboard

Nu när alla arbetsprover är klara och ansökningsdatumet har passerat för vissa av dom jag sökt, så tänkte jag att jag kunde visa lite av det jag skapat de senaste månaderna. Ni ska veta att det har varit mycket, ordentligt mycket man skulle göra och under några veckor kan jag säga er att jag inte längre hade något synligt golv. Papper, kartonger, olika pennor, lim, saxar, tyger och mycket mer utspritt på golvet. Det har varit enormt mycket klipp, klistra, skära och springa upp och ner för trappan till skrivaren.
 
Man hade som uppgifter att göra teckningar som krokier, landskap, illustrationer, objekt och modeteckningar. Man skulle skapa kollektioner och göra plaggskisser. Men till en början tänkte jag visa er lite av det andra som också skulle innehålla i ansökan. Nämligen MASSA boards på tidigare plagg och detaljbilder, visa sin designidentitet i andras arbeten, formexperiment i olika material, skisser och formulerande texter. Här är ett collage på ett utplock!
 
 


Nu är det nära, riktigt nära!

De slutliga produkterna är snart i Sverige och försäljningen kan strax komma igång av Lie-em:s första kollektion.
Så otroligt häftigt! Läs mer och om planeringen till eventet den 18 maj, på Emmelies blogg.
 
 Photo | Emmelie Olofsson
 


Förr eller senare

 
Ingen vidare energi denna eftermiddag. Tråkigt väder och gått upp tidigt både igår och idag. Möten på arbetsförmedlingen och varit på jobbevent. Ingen direkt "framgång", men ser det bara positivt att jag kan gå min egna väg istället! Man ska göra det som är bäst för en själv. Det kommer alltid något förr eller senare..
 


Beställningsdesign

Kodat färdigt en bröllopsdesign idag till Anna på vartbrollop.blogg.se, en ny spännande blogg. Samt för några veckor sedan gjorde jag även en design till min fina vän Kajsa som även den bloggen är nyskapad. Gå gärna in och kika och berätta vad ni tycker?
 
 
 
Är du också sugen på en ny design? Kontakta mig, så skapar jag efter dina önskemål!
 


S/S Trend 13



Patient Love

 


Acne Killer

Har tyckt det skulle vart spännande att testa och se om den "omtalade" nya masken är så bra som många säger. Därför ramla den ner i postlådan idag och tänkt prova på ikväll. Får hoppas den lever upp till förväntningarna! Uppdatering kommer efter.
 
Har du testat Acne Killer Mask och vad tyckte du?


Uppdatering: Len, fräsch och jämnar ut hyn litegrann. Efter att ha använt den en gång skulle jag säga att produktinformationen är lite väl överdriven. Man ser ju att den gör lite skillnad, i alla fall i masken när man fått av den. Dock ingen wow-faktor, men ska ge den en till chans!
 


Miss duktig

 
Blev klar med femte ansökan som jag sa och gjorde färdigt även sjätte, vilken jag skickade in idag. Sa ju att det var nog sen, men icke sa nicke. Jag har även gjort färdigt sjunde och sista ansökan/proverna till det stället jag också va lite sugen på idag. Ska bara gå till posten och lämna det sista igenklistrade kuvertet. Sen får vi hålla tummarna, hårt!
 
SÅ nu är jag heeeelt klar med dessa punkter!! Fantastiskt. Detta "firas" med ett glas vin nu efter man också varit mer duktig och tvättat 20 fönsterrutor. Imorgon väntar de mer på mig!
 


Inspiring

 


Slutet skymtar

 
 
Känns som det enda jag skriver om här på bloggen är hur det går för mina arbetsprover. Men nu börjar slutet skymta. Kommer bli färdig med femte stället imorgon och sedan har jag bara lite lite att göra till sjätte. Får väl vara nog sen!? Haha, Eller? Både för er att slippa höra mig tjata om det och även att jag själv kan ta timeout och fokusera på annat. Oerhört skönt, trots att det varit roligt att göra!
 
Så, imorgon står det då på schemat att klistra igen sista kuvertet som ska iväg. Samt börja att handsy fast lite dekor på balklänningsbeställningen. Vad ska ni göra?
Photo | Antia Pagant
 


Tio år idag, men vi går snart i pension

 
 
Mina gossar, mina underbara små pojkar. Det är hela tio år idag sedan de kom till världen i hallen här hemma och man har fått vara med om så mycket tillsammans med dom. Skratt, minnen och mängder med bilder har tagits på de två kärleksfulla bröderna som har så sköna personligheter alltså och mer ska de bli! Vad vore man utan er? Ni är guld värt och jag älskar de här två varelserna så himla mycket. ♥
 


2013-04-06

Fint vårväder hela veckan minsann! Kan inget annat än att gilla läget. Mot ytterdörren igen nu efter man varit uppe någon timme och sytt på balklänningen. Alla 38 tygbitarna (eller hur många det nu va) är ihopsatt till ett stycke nu, jihoo. Bara massa finlir kvar, känner mig nästan som en kirurg med allt pilljobb!
 


Conscious Exclusive

Mycket eleganta plagg i vackra bilder. Hade inte sagt nej till något!
 
Idag släpps H&M´s nya Conscious Exclusive kollektion! Hållbart glamourmode av ekologiska och återvunna material i samarbete med hollywoodstylisten Samantha McMillen. För både dam och herr representerar kollektionerna trender som vårliga pasteller som mintgrönt och puderrosa, vita spetsar och fluffig tyll, även it-plagg som kimonon, vida festbyxor, kostymer och byxdräkter med smokingdetaljer.
 
Priserna på plaggen ligger mellan 599 kr – 2 999 kr och finns tillgängliga att köpa i tre butiker i Stockholm, annars är det nätet som gäller!
 


Nagelmarmorering

Har testat på nagelmarmorering jag för allra första gången! Kladdigt och pilligt, men himla roligt att kunna skapa egna mönster med sina färger och att de enkelt blir snyggt. Ge mig bara någon gång till så ska ni sen få se på en felfri manikyr. 
 
Har ni provat på att göra detta?
 


Välkommen april

 
Vilken härlig dag det var igår! Blå himmel och sol vilket resulterade i att det var över 30 grader i växthuset. Mmm åh ja där satt man länge och götta sig efter man varit ute och cyklat 7 km vid middagstid. Känns i ändan idag! Som pricken över i:et åt man även grillat på kvällen och får njuta av solen även idag! Hej fina härliga vår, jag har saknat dig ♥
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola