Say YES to the dress

Börjat på sistone titta på massa avsnitt av "Say yes to the dress". Förstår ni vilket fantastiskt program jag tycker det är eller!? Åååhh vad jag vill och SKA jobba inom detta i framtiden! ♥
 


Uppenbarelse

Dax att sluta bekymra sig. Något som i flera år har varit en självklarhet att jag ska göra, kom som en uppenbarelse innan idag när jag prata med en vän jag träffat här igenom. Om jag inte kommer in på något till hösten är det inte hela världen. För jag vet vilken väg jag kommer använda mig av istället och det får mig att le bara att tänka på det! Kanske till och med gör det oavsätt. Gissa vad?
 
 


På filmduken igår

Jag har tänkt många gånger att jag ska göra det och efter en månad så tog jag igårkväll av plasten från filmen och såg den en andra gång! Den filmserien e inte alls dum den, trots att man inte är så förtjust i fantasystuff. Antar att ni är många som håller med om det!
 


Just give me a reason

 
GLAD PÅSK, får man väl säga!
Det är helt sjukt vad veckorna och månaderna går fort nu för tiden. Ena dagen är det måndag och nästa dag så är det fredag. Ändå har man inte så jättestor koll heller, när helgen kan lika med vara vardagarna för mig då man inte har någon sådan rytm man behöver efterfölja just nu. Skönt, men också något man ibland saknar.
 
Igårkväll hade vi ett litetlitet kalas här hemma. Hann även med att få färdigt allt till ansökningarna till en annan skola. Så idag kunde man glatt åka till posten och lämna in FYRA jättestora kuvert som vardera ska till olika platser i Sverige. Otroligt skönt, att tänka att nu kan man längre inte göra något då det hela är klart till dom. MEN, jag har ju fortfarande två eller tre skolor kvar jag ska hinna med är det väl tänkt. Sen SÅ!!
 


s/s Trend - Mönster

 
Ja i vår och sommar är det mycket mönster som gäller. Randigt, schackrutigt, naturmönster, etniska mönster, leopard osv. Många olika mönster som gärna får blandas och bäras från topp till tå.
 


Trendspaning s/s 13Rubrik

 
Helgen är över och jag har lydigt att jag skulle ta en paus från arbetet. Åkte till bästa vän igår, pröva av balklänningstoppen och hjälpte till lite med hennes projektarbete som är i slutfasen. Samt var även ute på krogen i Halmstad och hade en bra kväll. Vaknade dessvärre idag efter enbart 3,5 timmars sömn med en liten hes röst och kunde inte somna om. Jag vet någon som kommer sova GOTT i natt!
 
Imorgon funderar jag på att ta mig till stan och köpa kuvert till proverna så jag kan börja med att skicka iväg de jag hittills hunnit med. I övrigt får vi se hur veckan startas.
Photo | Jamie Nelson
 


Check!

Yay, jag är klar med proverna till tredje stället. Check! Nu går det undan! Förtjänar en paus i helgen från detta tecknande, innan jag fortsätter igen med nya. (Kommer visa er när ansökningsdatumet passerat)
 
Har även nu fått vart inne på antagning.se och klickat fram en massa och anmält mig till andra utöver, ifall ifall.
-Check! Ska mycket till om man trots allt ändå är sysslolös i höst om man säger så, haha.
 
Näpp, nu väntar kudden på mig och en trevlig dag imorgon med "balklänningens ägare". See you on Sunday!
 


Gröngöling

Helt inne i att experimentera på mornarna nu med att mixa ihop det ena och det andra, och sen se om det är bu eller bä haha. Idag testade jag en grön en. MEN, först visste jag inte om den var go eller äcklig, fast efter en stund insåg jag att den inte var något vidare haha. Så inget jag rekommenderar dock, men beror nog helt på vilka smaklökar vi pratar om, så prova om ni vågar ;)
 
Däremot var det en mycket god igår! Passionsfrukt, ananas, clementin och vaniljyoghurt.
Tycker ni det är roligt med sådana här inlägg? Vill ni ha fler recept?
 


Pink drink

Igår starta jag dagen med den här. Idag blir det "trolleri" med lite färsk passionsfrukt, innan jag sätter mig ner och gör en illustration och annat pyssel! Have a nice day, guys!
 


Dubbelexponering

Är jag inte här, är jag där. Gör jag inte det, så gör jag det andra!
Photo | Gustavo Marx
 


Nio snabba s/s trenderHo hey

 
Gav föregående inlägg en hint om en 20 års kris, nja kalla det vad ni vill!?
I helgen däremot emellanåt, var man på kalas och sen i fredags var även Mikaela här igen och vi hade sista fotograferingen till hennes projektarbete. Första var redan förra sommaren och nu är femte och sista gjord. Ingen bild har blivit visad ännu, men snart får jag nog lov att visa några bilder på uppsnofsade jag i både kallt och varmt. Ska bli spännande va?
 
På tal om kallt och varmt, så är den förbannande snön tillbaka med ju. Ibland undrar man vilket deprimerande land man bor i (vädermässigt). Ena halvåret är det snö och kallt, och det andra halvåret så regnar det!? Men men, vad ska man göra. Man kan ju hoppas på något annat i alla fall.
 
En förväntansfull tjej väntar på sin klänning, så idag hade jag tänkt sy litegrann på balklänningen igen och självklart återgå till det andra arbetet med! Ho hey!, som the lumineers sjunger.
Photo | We ♥ it
 


Jag talar ut

Your own game
 
Det är över en vecka sen jag skrev sist, en behövlig paus då man helt enkelt inte hade någon ork, lust eller vilja, all inspriation låg på noll! Vilket jag också kände påverkade även skaparglädjen till arbetsproverna jag hållt på med konstant. Upp och nergångar med massa tankar som virvlar runt. En osäkerhet om sig själv, känslor om meningslöshet, stora krav och jämförelsetankar. Men som man sedan kommer på är detta någonting man inte ska haka upp sig på. Man ska köra sitt egna race och inte någon annans. Göra det man själv vill, försöka och om det inte går vägen ändå så är det helt enkelt inte meningen att det ska hända just vid detta tillfälle.
 
SÅ! Även om detta med arbetsproverna tar en sådan otrolig tid att göra och chansen är så otroligt liten att komma in så är det väl alltid värt att chansa. Då kan man i alla fall glädja sig åt efter att man försökte och kanske inser man även på vägen mer vad man vill göra och hitta sig själv.
 
Det började alltså ta sig till slut! Blev i söndags klar med rubbet av textilhögskolans ansökningsuppgifter, vilket var en hel del då det tog väl ungefär tre och en halv vecka att genomföra! Fler ansökningar på gång, organiserat upp det bättre i vilken ungefärlig turordning jag ska ta det i och sållat bort några stycken. Igår började jag på ett annat ställe och en hel dag senare var man faktiskt nästan, ja nästan helt klar. Som ni förstår var det inte lika mycket att göra, vilket är otroligt skönt. Så efter det, börja på ytterligare och efter det ytterligare en och så vidare. Köpa megabrev, posta iväg och sedan hoppas på att det bästa kommer till en.
 
Det är en bit kvar dock tills man kan lägga det bakom sig. Men nu kan man i alla fall bocka av lite och istället blicka framåt! Framåt, ja det kan vara en skrämmande tanke det också. För det ovannämda är ju inte precis alltid helt gratis. Och här sitter en tjej med noll öre i inkomst just nu, som förgäves även försöker hinna söka så många jobb som möjligt mellan varven. Har dåligt samvete för begränsningar och tanken om vad man kan behöva senare. Ahh... "Det går bra nu"?
 
Allt är möjligt, men en dröm och önskan kommer bannemej inte av sig själv.
Photo |  Nikolay Biryukov
 


Tillfälligt avbrottFlyger fritt

 
Pyssel pyssel med arbetsprover denna vecka. Börjar väl nå halvvägs till första stället och sedan har man "några" till därpå. Bör nog sålla bort rätt rejält eller i alla fall rangordna vilka jag helst vill komma in på, då jag inte har en chans att hinna söka till alla jag tagit fram ändå. Ibland flyger tankarna iväg. Vad vill jag egentligen, varför så stora krav på en själv..
 
Jaja. Idag tog jag dock en liten paus från detta och hade istället en härlig dag med Mikaela ♥
 
Photo | Mateusz Stankiewicz
 


En värdig vinnare

 
Robin Stjernberg sluta som tvåa i Idol 2011, men ikväll tog han hem segern i Sveriges största musiktävling och får representera landet i Eurovision Song Contest på hemmaplan i majmånad. Själv har man inte direkt haft någon favorit under årets omgång, men tvekar inte en sekund på att låten är grymt bra. Älskar ögonblicket han ger svenska folket i tvrutan, den chockerande stund det tar för han att inse att det är han som vunnit. Det gör han till en ännu mer värdig vinnare! Sverige kan känna sig stolta under ESC-finalen i Malmö. Grattis!
 


Vad tror ni det är?

Här får ni mer smygtitt på de två olika modellerna som kommer ut till försäljning i vår! Har numera även fått lov att berätta för folk om vad det egentligen är för plagg, men först och främst innan jag berättar här för allmänheten så vill jag veta, vad tror ni det är för plagg? Och vad tycker ni om det hela? Något ni tror att ni kan tänka sig köpa? Berätta gärna, spännande för både mig och Emmelie om vad ni har för åsikt om Lie-em:s första kollektion.
 
Läs mer och se fler tidigare smygtittar här.
 


This is how I do it!

 
Jajemän då var även denna dagen snart över! Lite pyssel med projektet, följde med på lägenhetsvisning och passa på att köpa några pennor och massa papper att presentera alla sina arbetsprover på. Så nu ska jag verkligen fokusera att board efter board blir klara, gömma undan och checka av tills det är dags att skicka iväg! Vet att det är så jag måste jobba för att komma någonvart, ta sig an en sak i taget och inte ha allt i en ända röra. Då går det hela fortare. Så... kan ni gissa vad jag ska göra imorgon!? Ja just det!
Photos | Nicole L. Hill
 


Mycket tacksam

... är jag över vad jag fick i 20 års present i lördags, både av familj och av släkten som vi fira med för sista (planerade, då vi har en gräns vid 20) gången. Saker jag behövde, adapterring och pappas gamla objektiv som gör att jag kan använda dessa till min canon (lycka), samt promarker pennor och en del roliga kuvert m.m. Ja ni ser!
 
Happy happy happy, man ska vara glad att man ens får något! TACK ♥
 


Snart finns det till försäljning!

Från att ha tagit fram ett alldeles unikt plagg i två olika modeller från scratch, är nu produktionen igång för fullt utomlands av Lie-em´s första kollektion. Det är inte alls långt kvar nu tills man har plagg ute på marknaden man själv har konstruerat upp grunden av. Fruktansvärt roligt och jag längtar så till den dagen så ni anar inte!!
 
Nu är även Lie-em´s hemsida som Emmelie skapat klar för allmänheten, kika in den här.
Själv sitter man och förbereder lite smått med visitkort som jag tänkt beställa i veckan, kanske redan imorgon.
 
 
 


Smakrik födelsedag

 
Hade en mycket bra födelsedag igår! Mikaela kom till mig i fredags redan. Mycket skratt och skoj! Prova så långt jag hunnit med balklänningen, måla naglarna, litet vännermaraton och hade allmänt mysigt. Sedan så baka vi tre tårtor som serverades fint på släktkalaset under gårdagskvällen, se recept. Mycket god och lyckad födelsedag i övrigt!
 
Så, numera en 20 åring.. som tackar så hjärtligt för alla gratulationer och presenter!
 


Hur ett ansikte kan avslöja vem du är!

Fick syn på detta på msn för någon dag sen när jag logga ut från mailen. Tänkte att det vore roligt att se vad dom får för sig vad man är för person men det sjuka var, det stämde ju till stora delar också!
 
Stämmer det på dig, hur ditt ansikte avslöjar din personlighet?
 
 
LÄPPARNA

Smala läppar
Heidi Klum
Du är måttlig och selektiv, och du väljer kvalitet framför kvantitet.
Du har en tendens att strunta i det som är viktigast för dig.
Du gillar det sofistikera e och vackra, och du vill att saker och ting ska vara ordentligt. När du hittar något du gillar vill du gärna veta allt om det.

Fylliga läppar
Angelina Jolie
Du är öppen och glad. Du värdesätter livets glädjeämnen mycket, och du vill uppleva allt. Du utstrålar självförtroende, och du gillar att ge, dela och utveckla erfarenheter.
 
 
ANSIKTSFORM
 
Ovalt ansikte
Eva Longoria
Du är lugn, saklig och diplomatisk, och diskret när du måste. Men inför de du bryr dig om är du väldigt öppen.
Du kan vara väldigt reserverad och tillbakahållen, och din sårbarhet och dina känslor har du en tendens att dölja.
Sanningen är viktig för dig. Du tänker mycket för att undvika att något ska gå fel, och du ändrar sällan åsikt.

Långt eller kantigt ansikte
Sarah Jessica Parker
Du är självständig och känslig, och så noggrann att du kan framstå som ett kontrollfreak. Du är väldigt analytisk, och du föredrar att lära innan du handlar.
Du kan verka kall och avståndstagande, men när folk lär känna dig ser de att du är en varm person.Du kan vara kritisk och pessimistisk, och för dig kan livet framstå som tufft och komplicerat.
Uppriktighet är viktigt för dig, och du gillar det ovanliga, det intensiva, det subtila och det hållbara. Du är hellre ensam än tillsammans med överflödigt med folk.

Runt ansikte
Cameron Diaz
Du är tillmötesgående, flexibel och anpassningsbar. Du är en snäll och varm person som kan vara lite naiv, och du väljer oftast att se positivt på saker.
Du är öppen och uttrycker dig fritt, något som kan leda till att du ångrar saker du sakt. Optimismen kan leda till att du överskattar både dig själv och andra.
Du är praktiskt, lite materialistisk, och gör det du kan för att få ut så mycket som möjligt av livet.
 
 
KÄKE
 
Framträdande käke
Jennifer Aniston
En stor käke är vanligtvis ett tecken på styrka och uthållighet. Det är också ett tecken på logiskt sinne. På vissa områden kan du vara väldigt företagssam, ochdu är inte rädd för att ta första steget.
Du gillar att leda och ha kontroll, och du har inga problem med att kämpa för det du tror på.
I övrigt kan du vara väldigt otålig och frustrerad - något du tacklar dåligt, därför är det en fördel om dina behov blir tillfredsställda.

Liten käke
Halle Berry
Du kan vara något krävande och världsvan. Du värdesätter livets glädjeämnen mycket, och du är noggrann med kvalitet. Du gillar det äkta, det intima och det harmoniska. Du har inga problem med att hävda dig själv, men du gör det med finess.
Du gillar traditioner, och ibland kommer det konventionella i vägen för dig. Du kan också vara intolerant, och du gillar inte när folk gör fel.
 
 
PANNA
 
Hög panna
Tyra Banks
Du är vädligt bra på att ta till dig information. Du gillar att lära dig saker, och kan studera de mest komplicerade sakerna. Se till att få utlopp för din intelligens.
Du är klok och bra på att upptäcka och förutse faror. Du ogillar att chansa och all osäkerhet, oordning och irrationalitet som följer med.
Du söker dig till till ordning, klarhet, normalitet och säkerhet.
Du är bra på att planera, och du jobbar grundligt.

Normal panna

Reese Witherspoon
Du är intelligent och bra på att se på saker från båda sidor. Du gillar brainstorming och klara koncept, och du är bra på att lära ut.
Intellektet är en stor del av din personlighet, men känslor och intuition är också viktigt för dig. Blandningen av fantasi och allvar gör dig till en handarbetade och välbalanserad person som är kapabel till att lösa svåra problem.

Liten panna
Mischa Barton
Du har en tendens att utsätta dig själv för svårigheter och irritation, och du tänker mer med hjärtat än hjärnan. Du är väldigt självständig, och du gillar inte att lägga tid på att undersöka och  koda av saker.
Du handlar först och tänker sen, något som gör att du lär dig saker den svåra vägen; av dina egna misstag. Dina principer är ett resultat av dina egna erfarenheter.
 
 
ÖGON
 
Stora ögon
Anne Hathaway
Du är väldigt mottaglig, och du är fördomsfri och nyfiken. Du hatar att ha tråkigt, och din livliga fantasi gör dig ämnad för ett kreativt yrke.
Du tar till dig all möjlig information, något som är förklaringen till att du ibland kan verka frånvarande och okoncentrerad. Du är också oerhört känslig, och i vissa situationer kan du reagera väldigt starkt.

Små ögon
Taylor Swift
Du har ett selektivt minne och får inte med dig allt som sker. Du är välorgansierad och noggrann, och du gillar hantera problem direkt när de uppatår.
När du är intresserad av någon eller något så ger du den eller det din fulla uppmärksamhet.
Ibland är du fånig och trångsynt, så försök vara mer öppen för det som vid första ögonkastet kanske inte intersserar dig.
 
 
NÄSA
 
Liten näsa
Katie Holmes
Du är idealistisk, snäll och känslig. Din känslighet och charm gör att du är omtyckt. Du är ständigt i försvarspositition och kan därför vara svår att lära känna. Du ogillat det som är annorlunda, och du pratar sällan om dina problem.

Lång näsa

Penelope Cruz
Du är en aktiv och bestämd person, och du gillar utveckling och förändring. Du är dynamisk, och behöver frihet, utrymme och möjlighet att röra på dig.
Du provar allt, och eftersom alrig riktigt förpliktar dig något så är du också ofta missnöjd.
Du gillar att ta egna beslut och initiativ, och du kan vara lite bossig.

Romersk näsa
Uma Thurman
Du gör ingenting halvdant. För dig finns ingen måttlighet, förhållningsregler, objektivitet eller överseende. Antingen älskar du, eller så hatar du. Du lägger all din energi på det som betyder något för dig - något som gör dig karismatisk och smittande entusiastisk.
Du kan slita ut dig själv genom att hela tiden ha behov att bevisa att du klarar dig själv och kan göra allt. Släpp lite på principerna och kom ihåg att det kan vara bra att få hjälp ibland.
 


20 års dagen

Oh my, tiden går minst sagt. För idag fyller jag hela 20 år! Yay, detta ska firas!
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola