J Lindeberg arbetet

Väldigt skönt att bara få stanna hemma en fredag och få sova lite längre! Yes, eget arbete hemifrån idag och därav tidigare och längre helg som kommer innehålla skolarbete för hela slanten. Bara nästa vecka också på mig sen ska Gina Tricot projektet vara klart. Så imorgon sätter jag foten på gaspedalen och hoppas på att alla plagg ska vara färdiga efter helgens slut, så man kan ta tag i det andra fixet i veckan. Wish me luck!
 
Tänkte även på att jag har ju inte visat höstens arbete ännu. I vad jag tror, så höll vi på i hela två månader med projektet för J Lindeberg (oskarpt). Allt ifrån göra analyser, till färdig design inom mode, sko och sport. Hälften i klassen fick göra till dam och andra herr, vilket blev första gången för min del. Så detta är en bit av mitt arbete, för att se mer så gå vidare till www.designbyjennifers.com.
 
Kollektionen är för hösten/vintern 2014, av det kan ni luska ut trender här ovan om vad som komma skall!
Berätta gärna vad du tycker!
 


Köpenhamnskap

Som jag nämnde i förra inlägget kom jag hem från Köpenhamn med shoppingpåsar. Man blev så inspirerad på modemässorna så man fick upp ögonen för massa fint i butikerna, inte helt dumt heller när man kunde fynda på rean! Så dessa fem plagg kom jag hem med och som också kan representera i alla fall minst fem trender det kommande året, huvudsakligen för A/W 14 men även lite S/S 15. Och det är: "handritade" print, petroleumblå, byxkjolen, kontraster/färgblockat och materialmixande med matta och blanka textilier.
 
Så där fick ni en liten förtur till det, ska även försöka skriva ner trenderna för denna säsong som kommer så fort jag får tid för det. Var ju så duktig på att göra det för något år sedan så får bli lite ändring på det nu tycker jag när man har tillgång till material från självaste svenska moderådet.
 


Efter modeveckan

Fashion week förra veckan var nice, när vi väl kom ner efter allt tågstrul det vill säga. Men ja, blev ju minst sagt ett litet ovanligt äventyr det också! Väl framme var det modemässorna Gallery och en sväng om CIFF som gällde, samt lite shopping också för den delen innan man skulle hem efter en natt i kalla Köpenhamn.

Så nu är det mycket skolarbeten igen. Gina projektet, mässuppgiften och idag var hela klassen iväg och besökte ett välkänt varumärke som vi ska ha vårt första stora skarpa projekt med för resten av terminen. Exiting!
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola