Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola

Sminktrender 09

Sminktrender vår / sommar 2009 (sista trendinlägget)

Våren är inte här riktigt ännu, men det är sminktrenderna!
Här är 10 av vårens och sommarens allra hetaste trender i sminkväg.


1. ROCKIGT. De svartsotade ögonen från förra våren och hösten stannar även i vår. Men nu ska trendigaste sotningen vara rockig och slarvig. Tänk 80-tal och nonchalant rockstjärna .SÅ HÄR GÖR DU: Lägg svart ögonskugga på hela ögonlocket och tätt intill de undre fransarna. Sudda kanterna slarvigt med en tops eller fingrarna. Rama gärna in hela ögonen med en mjuk kajalpenna, som får kladda ut under dagen eller kvällen.



2. FRUKTIGT. Färgglada läppar känns självklart till vårens makeup. Så även denna vår, då läppstiften går i fruktiga färgtoner. Färger som hallonrosa, brandrött, korall, aprikos och klarrosa är allra hetast.SÅ HÄR GÖR DU: Välj en kall eller varm ton på ditt läppstift efter vad som passar dina egna färger bäst. Måla hela läpparna med en läppenna i samma färg och måla sedan läppstiftet ovanpå med en läppensel.




3. PASTELLER. Mjuka färger som lavendel, ljusrosa, aprikos och mjuk orange syns till våren. Både matta och skimriga skuggor känns rätt och riktigt vårfräscht. SÅ HÄR GÖR DU: Lägg en pastellfärgad ögonskugga på hela ögonlocket. Svep sedan skimrig ögonskugga i den inre ögonvrån och runt din pastellfärgade skugga för en mjuk känsla.



4. INRAMAT Skarpt inramade ögon med sensuellt sug är ett kul och trendigt sätt att markera ögonen i vår. En kajalpenna i svart eller någon färgglad ton, som kornblått, målad inuti ögat ger kaxigt tryck till blicken. SÅ HÄR GÖR DU: Måla med en kajalpenna innanför fransraden runt hela ögat. Gnugga även färgen in mellan fransarna. Toppa med en mascara i svart eller en färg som matchar kajalpennan.





5. KNALLIGT. Knalliga toner av blått och grönt i bästa 80-talsanda kommer till våren. Låt gärna ögonskuggan nå ända upp till ögonbrynen för trendigaste looken. Ju knalligare dessto bättre! SÅ GÖR DU: Lägg en blåtonad ögonskugga på hela ögonlocket. Börja längst intill fransarna och jobba färgen upp mot brynet så långt du törs. Rama sedan in hela ögat i en blå eller svart kajalpenna och avsluta med mascara.




6. MASCARALÖST. Den oskuldsfulla och rena looken med osminkade fransar känns riktigt het i vår. Mjuka skuggor, rouge, lyster, välformade ögonbryn och lätt böj på fransarna ger ansiktet nyponroskänsla. SÅ GÖR DU: Satsa på snygg bas och använd ett friskt krämrouge mitt på kindäpplet. Lägg en jordnära ögonskugga, till exempel beige, på ögonlocken och böj fransarna ordentligt. Kamma till ögonbrynen med en bryngel.



7. GRAFISKT. Tydliga linjer och kolsvarta färgblock runt ögonen syntes på catwalksen till våren. Tänk Kolsvarta ögonlock med kantig avslutning till kritvit eyeliner och kritvita naglar eller tydliga eyelinerformer så har du stilen. SÅ GÖR DU: Använd en svart krämskugga och måla ögonlocken svarta. Avsluta tvärt i yttre ögonvrån. Måla sedan vit kajalpenna innanför den nedre fransraden och toppa med massor av svart mascara.





8. METALLISKT. Metalliska färger på ögonskuggor, läppar och naglar är trendigt även i vår. Men välj gärna lättare metaller som silver och guld eller färgglada metaller. SÅ GÖR DU: Ett enkelt trick att använda den metalliska trenden kring ögonen är att matcha silver och guld. Måla hela ögonlocket i silverfärgad ögonskugga och lägg guldfärgad skugga intill de undre fransarna. Kontrasten får de båda färgerna att lysa upp





9. LINJERAT. Eyeliners i alla former känns fortfarande helt rätt. Framför allt är den klassiska tydliga eyelinern med en vippig vinge i yttre ögonvrån fortfarande på tapeten, men även oskarpare linjer syns till våren. SÅ GÖR DU: Applicera flytande eyeliner efter att du lagt klart hela ögonmakeupen, utom mascaran. Luta eyelinerpenseln mot fransarna för bästa stöd och dra linjen hela vägen från den inre till den yttre ögonvrån. Låt linjen bli bredare i ytterkanten och avsluta med en vinge.



10. LYSTER. Lyster som glänser på kinderna är det som gäller i vårsolen. Glöm allt vad puder heter och låt din hy blänka naturligt eller förstärkt med skimmerpuder eller skimmerkräm. SÅ GÖR DU: Satsa på en naturlig foundation med lyster i och använd puder endast runt ögonen. Välj gärna krämrouge framför puderrouge och förstärk lystern på kindben, brynben och näsrygg med ett skimrande puder eller en lystrig kräm.



(text och bilder hämtat från modette.se)


I likhet med många av vårens klädlkollektioner så inspireras även sminktrenderna av 80-talet, närmare bestämt början av 80-talet. Såsom i LiseLotte Westerlunds kollektion så är det färger som turkost, kornblått och hallonrött som gäller.

Tidigare trender har fokuserat mycket på ögon eller läppar. Det vill säga att man lägger tyngdpunkten på ögonen och låter läpparna vara omålade alternativt ljust rosa, eller tvärtom, att man låter ögonen vara naturliga och lyfter fram läpparna med en stark färg, då oftast rött.

Nu har trenden ändrats så tillvida att man lägger färg både på läppar och ögon. För att få en modern och ny look så är basen otroligt viktig. Huden ska se naturlig och obearbetad ut och då använder man sig av en väldigt lätt foundation som ger huden lyster. Ansiktet ska inte se pudrat ut. Ingen pannkaka med andra ord ;)

När du applicerar rouget så börjar du på kindens högsta punkt och arbetar ut det med små cirkelrörelser. Antingen använder du en lätt bronzig nyans eller så matchar du rouget med läppfärgen fast en ljus nyans, t.ex. en tunn och ljus hallonyans.

När det gäller ögonsminkningen så vill man få till en "svusch". Börja med en mörk eyeliner runt ögats kant och arbeta ut den turkosa eller sotigt kornblå skuggan med en stor borste. Tänk på att använda en oljefri gel på ögat innan du applicerar skuggan för att få den att sitta bättre.



(text och bild hämtad från stureplan.se)


HOPPAS NÅGON BLEV GLAD AV ALLA TRENDINLÄGG JAG LAGT IN !! I MORGON KOMMER SAMMANFATTNINGEN
Kommentera gärna om du har blivit berörd av trendinläggen, så att jag vet om att det är någon som läst dom ...

TACK

/// JENNIFER








Jessica

Snygga sminkningar!! snyggt med knalliga färger till våren o sommaren=)





Jag ska nog önska mig pnegar till en mini dator=)

Skrev detta: 2009-03-01 / 23:19:48
Blogg/Webbsida: http://jessejesse.blogg.se/



Sätt färg på min vardag genom att kommentera!

- Upphovsrättslagen skyddar allt jag skapar, design/foto/kläder osv får EJ kopieras!
- Jag har gjort min bloggdesign själv, gör inga gratisdesigner till andra.
- Vill du beställa bloggdesign av mig, läs vidare i kategorin Bloggdesign -Beställa design?
- Jag är tacksam över alla kommentarer, även reklam.
- Om du inte har någon blogg så kika tillbaks senare i inlägget för kommentarsvar.


Namn:


M@il: (publiceras ej)


Blogg/Webbsida:


Kommentar:


Kom ihåg mig?
Trackback