Isaac and John

 
Isaac Mizrahi

 
John Galliano



Gubben i lådan


Hans låt, Dum av dig har blivit lite uttjatad nu tycker jag, däremot så kan man ju då börja
lyssna på hans andra nya singel som kommit ut nu. Gubben i lådan. Jag gillart! Gör du?



Välkommen hem!



I onsdags kom min syster hem :) Whiiiee (hon som varit i australien, nya zeeland, thailand osv.) Roligt att se henne! För det var i januari då hon senast var hemma. Förutom att bara hon kom hem så fanns det också en liten födelsedagspresent till mig (fyllde i mars) och det jag fick var detta linnet, som kommer från Bali :) Perfekt till sommaren. Tack tack! Och VÄLKOMMMEN HEM!



Mjukt & skönt

 
Gucci

 
Halston & Hervé Léger

Någon favorit bland dessa hudfärg/puderrosa kreationerna?




Tack för hjälpen!

Designtävlingen är avslutad och jag hamna på tredje plats av de tio bästa. Men ännu är det inte avgjort.
En jury ska nu kora en vinnare av de 10. Så vi får hålla tummarna att dom väljer min klänning.
Här är i alla fall alla länkar, till er som hjälpte mig att nå en högre nivå. TUSEN TACK!

http://cisha.blogg.se/
,  http://kajsaliebig.blogg.se/ , http://faannys.blogg.se/ , http://jennysmodemix.se/ http://mmiaas.blogg.se/ , http://jjohannahellkvist.blogg.se/ , http://fotografy.blogg.se/  http://ebbzzchan.blogg.se/ http://vickanss.blogg.se/ , http://dollys.se/ , http://seelmic.blogg.se/  http://wittmoss.blogg.se/bestfriends/ http://www.hannahborg.se/ , http://chicmommy.blogg.se/  http://liborius.blogg.se/ , http://nikehuayun.blogg.se/ http://withanattitude.blogg.se/  http://majjohansson.blogg.se/ , http://srebecca.blogg.se/ http://emmamcjansson.blogg.se/  http://buwi.blogg.se/ , http://browntess.blogg.se/ , http://missmarvellous.blogg.se/ http://malindans.blogg.se/ , http://pjumas.blogg.se/ , http://decevven.blogg.se/ , http://viktoriiaz.blogg.se/ http://ooomelissaooo.blogg.se/ , http://neavs.blogg.se/ , http://grabbmorsan.blogg.se/  http://mccaslin.blogg.se/ http://elros.blogg.se/ , http://idan.blogg.se/ , http://enjaveltill.blogg.se/  http://blondabeccis.blogg.se/ http://mammasvardag.blogg.se/ , http://ladyhypnotic.blogg.se/ http://lorissalovebomb.se/  http://modekatt.blogg.se/ , http://fubbles.blogg.se/  http://tokmamma.blogg.se/  http://oliviasoderberg.blogg.se/  http://amandaamarklund.blogg.se/ , http://fridasjoblom.blogg.se/  http://wordsbyme.se/ , http://faannys.blogg.se/ , http://faannys.blogg.se/ http://faannys.blogg.se/  http://faannys.blogg.se/ , http://faannys.blogg.se/ , http://faannys.blogg.se/ , http://faannys.blogg.se/
http://vikisblogg.blogg.se/ , http://marialund.blogg.se/ , http://emmamcjansson.blogg.se/
http://pjumas.blogg.se/ , http://viktoriiaz.blogg.se/ , http://browntess.blogg.se/
http://fernelli.blogg.se/ , http://melikekayaerhun.blogg.se/ , http://elingabriella.blogg.se/
http://nnanna.blogg.se/ , http://withanattitude.blogg.se/ , http://withanattitude.blogg.se/  http://withanattitude.blogg.se/, http://withanattitude.blogg.se/ , http://www.hannahborg.se/ 
http://lovehannah.blogg.se/ , http://malindans.blogg.se/ , http://wallinphoto.blogg.se/
http://emmelist.blogg.se/ , http://decevven.blogg.se/ , http://ebbagratte.blogg.se/
http://bakningsrecept.blogg.se/ , http://fubbles.blogg.se/ , http://photobydenise.se/
http://jennysmodemix.se/ , http://lorissalovebomb.se/ , http://vikisblogg.blogg.se/
http://seelmic.blogg.se/ , http://wittmoss.blogg.se/bestfriends/ , http://wordsbyme.se/
http://wordsbyme.se/ , http://amandaamarklund.blogg.se/ , http://vannichis.blogg.se/
http://paulinesjogrensdiary.blogg.se/ , http://ingridsinspiration.blogg.se/ , http://oliviahubenette.blogg.se/
http://alifeofmalin.blogg.se/ , http://chriisss.blogg.se/ , http://thaipinnen.blogg.se/
http://mimsus.blogg.se/ , http://paulinabladh.blogg.se/ , http://timeofwonder.blogg.se/
http://faannys.blogg.se/



Allvar

Shit, märker att jag har vart lite lost på bloggen ett tag nu. Men imorgon på lördag tar jag nya tag och tar bloggen mer på allvar. Det lovar jag! Har skrapat ihop massor att skriva om nu. Men ja, bara en dag kvar tills det blir lov. Ska ni också ha höstlov nästa veckan? Något speciellt planerat?

Nu däremot får jag sätta igång med ett arbete som måste bli klart till imorgon, så vi hörs då! Puss



Vilka underbara och roliga bilder!! (klickabara)



Tygprover till blus


Skickade efter alla dessa 10 chiffong tygproverna. (Förmodligen?) ska jag använda någon av de att sy upp min blus i. Idag fick jag dom på posten. Men som ni kanske förstår har jag inte riktigt bestämt i vilken färg den ska vara i, utan jag vet bara att jag vill ha den i ett transparent tyg. Men har nog beslutat mig för antingen: hudfärgad, ljusblå eller vit. Hmm vad hade du valt?



LÄNK TILL ALLA SOM RÖSTAR



Snälla!! Rösta på min klänning jag har designat till veromodas tävling. Betyder mycket för mig och jag lovar det om du röstar EN FEMMA och kommenterar här i ett inlägg då kommer jag defintivt länka till din blogg i ett inlägg här.

Har du redan röstat, så gå in på sidan och försök igen. Ibland går det, ibland inte. Om det går, kommentera här igen då. 


JU MER DU HJÄLPER MIG, DESTO MER LÄNKAR!

       Så snälla sätt en femma i betyg och gör min dag!
->
http://www.yourmoda.se/klanning2010/?id=15373 <-

                            Tusen tack i förhand!


                                  RÖSTA HÄR!



                          tävlingen är avslutad!











Mönsterlördag


Toile till livgrund | Individanpassad livgrund | Justering till blusgrund
Nedre raden: Påbörjat mönster till min egendesignad blus, som ni ännu inte fått se skissen av :P

Är ni nyfikna ang. detta så är det bara att fråga..



Vårens färger.... 2011

  
  
Elie Saab ♥

  
  
♥ Fendi

Någon favorit?



Idol 2010 -första skivan

Är hemma idag också, lika bra! Så nu är det helg och vad gör man? Som tur e ska jag inte jobba i helgen, så blir att kurera sig lite och läsa färdigt engelska boken? Just nu sitter jag däremot och lyssnar på det nya albumet med idolerna -idol 2010, det bästa från audition, på spotify. Hmm ska dom göra mer än en skiva nu i år eller? För brukar dom inte spela in den lite längre fram.. Sen så igår kom det fram att alice har hoppat av! Tråkigt, menmen..

Vilka är favoriterna på skivan då?
- Jag tycker: Linnea, Jay, Alice, Daniel och Olle är de bästa!


 



sen kommer c & d...

 
Christian Dior

 
Dolce & Gabbana

Alla är verkligen superfina, men ettan -vilket mästerverk! Vilken outfit gillar du bäst?

Fattat innebörden med rubriken på dessa inläggen? -Tänkte att jag nästan varje dag ska visa två designers
genom hela alfabetet. Så i morgon blir det troligen e och f ;) Nu blir det; God Natt!




Snö redan i oktober



Vad händer! Snön försvann i april, men nu är det här igen? Och kanske bara för en kvart, men ändå. Det är oktober! Vill inte ha snö än! Är förresten hemma idag från skolan, förkylning som sagt. Så missar försäljningen av fikan ikväll men jobbet igår blir till användning ändå som tur e..



Efter A så kommer B

 
Alberta Ferretti

 
Badgley Mischka

Någon favorit bland dessa fyra?



Delicato



Jag hade fel! Trodde att jag skulle bli bättre, men idag har jag till och med rejäl förkylning. Men det tvekade mig inte att gå på textillektionen ändå. Fick dock inte så mycket gjort eftersom två personer kom, varav en gammal elev som visade upp sin skräddarsydda kavaj och sedan en som skulle fotografera inför ett textil-informationsblad. Menmen, fick prova ut min toile i alla fall.. Har nu i eftermiddag bakat chokladbollar till vår försäljning vi ska ha i morgon. Rättare sagt fika till pausen på den akustiska konserten som musik-esteterna ska ha. Så bäst jag tillfrisknar lite till imorgon, för vad händer annars? haha..
Pengarna går till vår moderesa i trean :) Så bäst att så många som möjligt kommer!

  



I am not a robot...


Fin låt, fin melodi, fin musikvideo, MEN! Någon mer än jag som tycker att hon låter som en kille på vissa ställen?



I rymden finns inga känslor...

Har vart en rolig dag idag. Först textil, färg och form, där vi började på med ny uppgift: textilbild (broderi,lappteknik typ) Visste inte riktigt vad jag skulle göra (inte min grej) så jag gjorde två armband utav spets, angelina och sidenband. Blev rätt bra ändå men till nästa gång måste jag ha kommit på nåt nytt jag ska göra, men vad? hmm... Satt kvar en stund, åt, gick sedan och titta på tyger och textilfärg och sedan gick man iväg till bion och såg: I rymden finns inga känslor, med klassen. Helt ok, men inte jättebra. Lite smårolig i alla fall. Imorgon blir nog dagen säkert ännu bättre!? Och hoppas då även min "halsvärk" blivit bättre....


En förstabild från Lanvin´s arbete med H&M. Spännande :)



Så Mycket Bättre?


F*n va vissa bilder är FÖR vackra!

Denna helgen har bestått av mycket jobb, kan man kortfattat sammanfatta det som. Igår vakna jag halv tolv :P Ut och började städa bort hösten som fallit på backen. Sedan klippte man gräset för sista gången i år. Mot kvällen åt jag lite gottis och tittade på tv/film, Dear John såg jag :) Riktigt bra! Sedan var det söndag då jag vaknade kl sju och började sedan jobba kl nio. Tjugo över fem var jag sedan hemma igen och då väntade en mjuk, "efterlängtad" soffa på mig :) Nu sitter jag här och gör absolut ingenting, mer än att man bara sitter och lyssnar på Ted Gärdestads ljuva stämma. Underbart! Hur har eran helg varit?



Fredax

Yes, gick bra på presentationen idag. Så himla skönt att man nu kan dra ett streck över ännu en sak. Imorgon blir det troligen lite plugg och andra sysslor, men nu ska jag gå och krypa ner mig i soffan. Äta godis, donuts och titta på idol. Hoppas ni också får en mysig kväll...



Written In The Stars



Torsdag idag, men snart slår det över till fredag. Har haft svenska och gympa, där vi tog oss iväg till en simhall och "lekte" lite. Puhh.. Efter det mat och sedan textil. Vi fortsatte med scenkläderna, där i mitt och Linns fall gjorde klart alla våra mönster. Sedan har man nu ikväll tittat på robinsson med mera och ska nu bara lyssna färdigt på Tinie Tempah - Written in the stars , och sedan gå och lägga mig för att träna inför engelskapresentation och sedan ta bussen in till stan halv 1 imorgon. Så godnatt då!





SNÖRNING

   
Visst är dessa byxorna snygga!!?? Hihi dom blev faktiskt mina idag :) När jag hade hål idag
 så blev det att jag knalla iväg till stan och letade upp dessa läckra byxor för 249 kr på gina.



Fina??



13

Nä nu lägger jag designtävlingen lite bakom mig ett tag, men ni får hemskt gärna fortsätta att rösta!! Det är bara det att de två senaste dagarna har jag slitit med att få röster men sedan så har folk röstat lågt vilket gjorde att jag sjönk från andra plats till att jag hamnade på sidan 10. Men men rör sig bara om lite poäng ändå, så det tar jag igen när tävlingen börjar dra mot sitt slut. Jag ska vara en av de 10 "finalisterna", så är det bara!

Yes har vart i skolan och så på dagarna och har väl inte gjort något speciellt precis. Hade "likabehandlingsdag" igår förmiddag och sedan idag så har jag bara haft textil. Där jag blev klar med min livgrund och gjorde klart toilen :) Passa perfekt! Så nästa onsdag börjar jag säkerligen på min egna skjorta/blus :))

Sedan idag så fick jag sitta längre, gick ut på stan och shoppa. Gick tillbaka till textilen, åt och sedan kom Sara vi syr scenkläder åt och vi prova ut toilerna vi gjort.

 



SNÄLLA RÖSTA!!

 
Snälla!! Det skulle vara såå himla gulligt om ni vill rösta på min klänning jag har
designat här ovan i en tävling på veromoda. Betyder mycket för mig och jag lovar
det om du röstar och kommenterar här i ett inlägg då kommer jag defintivt länka
till din blogg i ett inlägg här.

Så snälla sätt ditt betyg på bidraget här (gärna en femma)
->
http://www.yourmoda.se/klanning2010/?id=15373 <-

Tusen tack i förhand!



Efter första fredagsfinalen

Sitter här och halvsover typ och lyssnar på gårdagens idollåtar. Vakna 6, började jobba 8 och sluta sedan inte förrän 3. Jobba ensam typ hela tiden och mycket att göra. Så ja inte konstigt att man känner sig "lite" hängig. Men tillbaka till idol. Vad tyckte ni om gårdagen? Vem gillade du bäst? Och var det rätt att SASSA åkte ut?



Jag tycker de flesta är bra men just igår var bl.a. Olle, Linnea och Daniel lite bättre (tror jag).



Fredag igen

Detta fick det bli idag. Vita jeans och khakigrön tröja från Lager 157, sedan också min nya väska. Började inte förrän tio över ett idag och har haft matte och engelska som för övrigt var rätt slappt. Nackdelen var bara att man fick vänta en timme på bussen sen efter man slutat. Menmen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Titta på idol och äta gott. Sedan upp tidigt imorgon för att börja jobba åtta och efter det plugg. Hmm, kan det bli bättre! :/ Hur är eran helg planerad?



Just nu!


Tittar du också på det?



Den Sjätte Oktober


Detta slängde jag på mig idag. Invigde den nya t-shirten som verkligen är superskön. Har bara haft
textil idag så man åkte till stan var där i några timmar och sen hem igen. Fortsatte med mönstret på
 mitt grundliv och blev troligtvis klar med det efter många om och men. Annars har jag resten av dagen
 suttit i soffan och läst -Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Nästa vecka måste den nämligen vara
utläst plus att jag måste ha hunnit skiva en recension också. Yes och utöver det så har jag ätit massa
 god fika, presenter för idag har lilla jag namnsdag :)



Nysytt linne med tryck

Idag blev jag klar med min första uppgift på textil, färg och form. Ett lite kortare vitt linne som jag har sytt,
fast själv uppgiften var att göra ett tryck och såhär blev resultatet! Stad, blommor, löv och prickar. Sedan istället för vita sömmar tog jag vinröda som ännu en detalj. Är jättenöjd! Och sedan har ju plagget typ två olika teman vilket gör att man kan matcha mer till. Berätta gärna vad du tycker om linnet!





Trendsammanfattning höst/vinter 2010

Näpp nu kör vi all in, tycker jag. I detta inlägg kommer jag skriva trenderna jag redan har skrivit om och länkar till dess inlägg. Sedan lite extra inom färger, accessoarer och makeup som jag inte har skrivt om så mycket. Ifall du är nyfiken att se de andra sammanfattningarna jag har haft tidigare så har ni dom här. För ja vissa hänger ju med även om tiden förändras.

[Vår/sommar -09]  [Höst/vinter -09]  [Vår/sommar -10]


Nu till denna höstens/vinterns trender

Fuskpäls - Glamrock - Leopardmönster - FårskinnsjackanCape - Kamelfärgade rocken - Stickade jackan - Timglasformade jackan - A linje formade jackan - Sammet - Den korta byxan (visa vristerna) - Maxiklänningen - Den lilla röda - Fjäderdräkten - Strövarstilig (campingchic)SpetsPastell - Minimal ansträngning - Jumper/stickat - Romantiska bokmärkesblommor - SkinnMadmen effekt (50-tals klänningen) - Borgarboho -PoptoppenShortsArmy - Kamelfärgat - Demin/jeansNudeTransparent - Uniformen - Zebra - Guld - PaljetterLurexKorsetter - 50 och 60-talKvinnligt - Den klassiska väskanKnalliga färger på naglarna 

Klä dig som: Diana Ross, Olivia newton-john, Brigitte Bardot och Grace Kelly.


Extra!

Förmodligen är kängorna med snörning populära - Pumpsen - Hatten - Midnattsblått - Mossgrönt - Rostfärgat - Brunt och sedan detta som visas nedan.....

färger...


Makeup och hår...


bilder: elle

Så det var allt för denna gången! Nu väntar vi bara in våren :)



Brandutbildning

Dagen började med att man hade en brandutbildning på räddningstjänsten (genom en lektion vi har nu) Var riktigt roligt faktiskt :P Intressant om inget annat. Teori och sedan lite praktiskt, som var att spruta lite med en brandsläckare, släcka eld på en docka med brandfilt och sedan fick vi också se en sak man inte ska göra. Nämligen hälla i vatten i brinnande olja, för POFF vad de "small". Efter det så blev det mat, klassråd, matte och kultur och idéhistoria (musik denna gången). Hem med fruktansvärd huvudvärk som jag fortfarande har. Blir nu att slappa vidare och titta på tv....





Designfel

Ser min design konstig ut? Att vissa bilder inte syns och att där inte är vit bakgrund vid inläggen, ingen header osv? Så är det hos mig just nu :( Kanske beror på blogg.se följdfel, men ska försöka så snabbt jag kan att jag får tillbaka designen jag hade innan. Kommentera gärna ifall du ser problem eller att du inte märkt nåt!


redigerar just nu!  HUR SER DESIGNEN UT HOS DIG NU? INGET KONSTIGT?



Mönster-sysslor

Detta är det jag gjort idag, förutom mat, data och att jag plockat i ordning lite. Till vänster, gjort klart/klippt ut bakstycket till linnet med trycket. Till höger, Pysslat lite med mönsterkonstruktion till min personliga livgrund. Egentligen kunde man bara ta en färdig mall och göra förändringarna med naturligtvis så var jag för liten för de mallarna som fanns. Därav måste jag göra ett helt eget mönster. Men ja, lite krångel uppstod under tiden så får vänta och göra färdigt tills på onsdag. Nu blir det nog mat, tv och skissning.



Erase Me

 





Error

Shit! Fick smått panik för en stund sedan då man inte kom in på bloggen. Märkte att jag inte var ensam om problemet så därav mailade jag blogg.se och de svara tillbaka att de hade haft ett driftavbrott mellan 7:00 och 8:30 i morse och därför kom detta följdfel på köpet. Men nu verkar allt ha löst sig. TUR!

Har du fortfarande inte fått tillbaka din sida så berättade han också att man då tillfälligt ska lösenordsskydda bloggen och sedan ta bort det igen. Blir som en ompublicering av bloggen då.



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola