Helvärt

Nadia Serlidou för Harper’s Bazaar Turkey June 2011

Visst var det mycket folk igår på jobbet. Många hitta dit om man säger så och man påverkades av det, då plötsligt finbesticken hamna i sopsäcken och potatisgratängen i bestickbaljan. Stressigt och ibland tänker man nästan för mycket på allt, då händer de sånt knasigt. Hem sedan, åt, måla klart en modell till kollektionen och titta på big brother som vanligt. Roligt avsnitt igår och det ska bli skoj att se denna veckan. Spännande.

Idag har jag haft två lektioner och är redan hemma igen. Enbart betygsnack idag så de har vart skönt. Ska dra och käka lite middag nu och sedan fortsätta med kollektionen igen. Det tar mycket tid, men kul är det och helvärt att göra!Update 110528

  

Här vart det knäpptyst! Ska vara ärlig att erkänna att jag inte riktigt har lusten att blogga just nu, dessutom så har jag jobbat idag och ska även göra det hela dagen imorgon (det sägs att morsdag på jobbet är värsta dagen på året, vi får väl se). Och den lilla fritid man får, sittar jag timme ut och in med kollektionsarbetet i textilen, som ni givetvis kommer få se. Men inte innan slutet av v. 23. Så jag har fullt upp jag, med både roliga och mindre roliga saker. Men posetivt är det att det bara är 10 skoldagar kvar till sommarlovet!! Underbart!
Hur många skoldagar har du kvar? Dvs. när slutar du skolan?

Dax att greppa penna framför tv:n.Fashion put it all on me...


Photographer: David Byun

Kom på mig själv igår vid halv nio tiden när jag tittade på project runway att det är verkligen mycket som kretsar kring mode just nu (ni skulle se mitt bord: stora högar med skisser på kvinnor/klädesplagg, skissblock, färgpennor, galgar, garn, mönster, inspirationsbilder osv.). Som tur är så har man nu inget annat i andra ämnen, vissa lektioner är till och med inställda. Men i textilen jobbar vi på med kollektionen, maskoten för sparbanken ska bli färdig och sedan var det ju tänkt att man skulle sy upp ett par byxor också (som jag har skickat efter tygprover på). Dessutom håller jag ju på med att sticka långklänningen också.

Idag hade vi textil på förmiddagen men det var avslutad lektion på eftermiddagen så gjorde på maskoten hela dagen. Däremot hade vi essäskrivning på svenska sista lektionen. Imorgon har vi textil hela dagen igen, så då får vi se hur långt jag kommer. Antagligen ska jag fortsätta med maskoten, som jag hoppas för övrigt snart blir färdig. Trött på den! Men söt blir den!


För en vecka sedan fyllde mamma år, idag är det pappas dag. Grattis på födelsedagen!
För er som är nyfikna så köpte jag en fin keps och gjorde ett fototryck på en t-shirt till han.Dagen efter!


Inte var det sista inlägget igår inte. Harold Camping hade fel även denna gången. Inte för att jag ens trodde på att jorden skulle gå under, snarare att han själv skulle gå under!

Igår var jag på födelsedagskalas och det blir det lite för mamma idag också eftersom hon kommer hem idag. Sedan ska jag större delar av dagen skissa på kläder till kollektionen vi har fått som arbete nu i en kurs. Ska även fixa ihop lite tygprover som jag ska skicka efter. Goo dag med andra ord!Jordens undergång?


Domedagsprofeten Harold Camping, 89, är säker på sin sak: i dag klockan 18 går jorden under.

Camping säger sig ha kommit fram till detta genom matematiska beräkningar och bibeltexter. Förutom dessa uträkningar tyder även det faktum att det är exakt 7000 år sedan Noak seglade ut med arken.


Det är inte första gången som Camping förutspår jordens undergång. På 90-talet gick han ut och sa att domedagen skulle inträffa i maj 1994, men så blev som bekant inte fallet. Då skylde han på ett räknefel och räknade om - till dagens datum.


Vad Camping gör på söndag om jorden finns kvar vet han inte. - Jag kan inte svara på den frågan. Vi har ingen plan B här. Domedagen kommer att inträffa.

Källa:
Expressen

Så blir detta sitta inlägget tro? Vad tror du? hehe :P
 Svalor


Ikväll är det födelsedagskalas för min kusin och såhär ser jag ut idag.

I torsdags hade vi prövning av maskoten på textilen för sparbankens huvudfigur som vi gör. Passa perfekt och snart är vi äntligen färdiga. Igår var jag ledig, inställda lektioner och hemuppgifter som är färdiga. Har vart lite sjuk igen så det var skönt med en ledig dag, då jag istället åkte in till stan och shoppa lite. Bland annat dessa jeansen ovan, 50 spänn! :)

Dags för smink/hår-fix inför kvällen.In love with this photo..


Kamera: Canon eos 60D    Objektiv: 18-135/3,5-5,6    Fotograf: Jag (Jennifer)The Answers

MALIN frågar: Vilken skola (och i vilken stad) läser/studerar du textil och design?
SVAR: Jag går andra året på Peder Skrivares Skola i Varberg.

FELICIA frågar: Vart på sveriges karta bor du? 
SVAR: Bor en liten bit utanför sommarstaden Varberg som ligger på västkusten i Halland. Ungefär mittemellan Göteborg och Halmstad.
      
FELICIA frågar: Skulle du säga att du är söt som en sockerbeta eller hård som en rotfrukt?
SVAR: Antar jag får säga sockerbetan.
                   
FELICIA frågar: Om du fick välja ett handikapp att leva med, vilket skulle du välja?
SVAR: Ifall luktsinnet skulle kunna vara ett handikapp så väljer jag att i första hand bli av med det, är ändå sämre än andras. Annars hellre döv än blind, om man säger så.

JENNY frågar: Vilket plagg är du mest nöjd med, som du sytt?
SVAR: Hmm svår fråga, i alla fall någon av dessa plagg nedan. Vissa plagg är jag mer nöjd med designen än sömnadsmässigt. Men skulle tro att favoriterna är blusen och linnet i mitten. Men också baksidan på plagg 4.


copyright

JENNY frågar: Går det att "beställa" kläder av dig?
SVAR: Vilken rolig fråga! Hmm hade vart roligt men just nu har jag knappt tid att hinna med det jag måste. Men jag kommer absolut införa det senare någon gång.

VINESSA frågar: Skulle du nån gång kunna göra en enkel guide där du förklarar hur man syr något?
SVAR: Absolut skulle jag kunna göra det. Får se vad det skulle kunna vara i så fall för det är svårt att visa och ge ut mönster.

VINESSA frågar: Kan du inte skapa en kategori där du svarar på sömnadsfrågor?
SVAR: Nej tyvärr, om sådana frågor kommer svarar jag på dom antingen i ett inlägg i kategorin Frågor & svar/Visste du att? eller Arbeten/Köp. Annars svarar jag tillbaka via en kommentar.

VINESSA frågar: Godis eller glass?
SVAR: Glass är gott, men godis är bättre!

VINESSA frågar: Vem är din favorit /dina favorit- desinger(s)?
SVAR: Min favoritdesigner är den libanesiske Elie Saab. Helt klart bäst!

HELENA frågar: Har du många plagg i din garderob som du har sytt själv? Bild på ditt favorit plagg?
SVAR: Ja, rättså många plagg har jag. En del där jag sytt allt på och en del där jag gjort om gamla/nya plagg till bättre passform, tex. jeans. De plaggen använder jag mycket, men de alldeles egna plaggen har jag använt något plagg bara någon enstaka gång, eftersom jag inte vill visa upp det alltför mycket innan modevisningen vi har i 3:an. Bild ser du ovan.

HELENA frågar: Kan du lägga upp en bild på ditt sovrum?
SVAR: Har länge velat göra en total förändring, men nja det duger la!


copyright

HELENA frågar: Vad får dig att må bra?
SVAR: Det finns mycket som kan få mig att må bra. Tex. blir jag väldigt glad över oväntade komplimanger, att folk bryr sig och sen är det en skön känsla när man har blivit klar med ett egensytt plagg.

HELENA frågar: Vad skulle du göra för en miljon?
SVAR: Om jag vann en miljon så hade jag först rest i väg och shoppat för ett antal tusen och levt livet på stranden på något härligt och varmt ställe. Sedan hade jag bara återgått till det vanliga och sätta in alla pengarna på banken och spara till framtida tomt, hus, bil, karriär osv.

MATILDA frågar: Vilket sorts plagg tycker du är roligaste att sy?
SVAR: Klänningar!

MIKAELA frågar: Hur lyckas du få så många läsare och har du några tips?
SVAR: Jag vet inte riktigt ifall jag har så många läsare precis, men en del prenumeranter på bloglovin. Tips är att blogga om något som inte många andra gör. Jag har om min sömnad och klädskapande, vilket gör den speciell ut i från att bara vara en vanlig modeblogg. Sedan tycker jag det är viktigt att vara snäll och titta runt på andras bloggar och kommentera. På så sätt kan du hitta nya intressanta bloggar och dom kanske fastnar i din. Dessutom är bloggdesignen viktig tycker jag. Man ska känna sig välkommen och vara professionell, så man vill komma tillbaka.

Ifall ni trycker på namnen som ställt de olika frågorna kommer ni till den:s blogg. Tack för frågorna!Ja, må hon leva...

Ja, må hon leva!  Ja, må hon leva!  Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!  Javisst ska hon leva!  Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Och när hon har levat,  Och när hon har levat,  Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja då ska hon leva,  Ja då ska hon leva,  Ja då ska hon leva där som änglarna bor!


Grattis Mamma på födelsedagen! ♥On my Way


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf och Redigering: Jag (Jennifer)    Tagen den: 6/4Tips om du inte är Voddler-medlem


Ifall du inte är medlem på Voddler så har du ett bra erbjudande här av mig. Gå in på denna länk [http://www.voddler.com/partner/landingpage/kompis/] och registera dig gratis. Du får då två biljetter gratis att köpa två hyrfilmer för (erbjudandet gäller till och med 22 maj), dessutom har du hundratals andra gratisfilmer du också kan se när du vill och ifall du vill köpa hyrfilm och du inte har några biljetter kan du då bland annat betala via din mobil, mycket smidigt enligt mig!ESC FINAL 2011Startordning och resonemang hur jag tycker och tror i finalen..

1. Finland: Paradise Oskar - "Da Da Dam"
- Fin låt och bra budskap - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
2. Bosnien & Hercegovina: Dino Merlin - "Love In Rewind"
- Helt okej, men man har svårt att höra vad han sjunger om, är det på hans språk eller engelska? - ♥ ♥ ♥
3. Danmark: A Friend In London - "New Tomorrow"
- Visst anses den som plagiat, men tycker dock den är riktigt bra och hur många andra länder kommer ihåg
  att den är lik Andreas Johnssons sing for me? Ingen - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
4. Litauen: Evelina Sasenko - "C'est Ma Vie"
- Otroligt vacker röst och fin låt men dock ingen vinnare - ♥ ♥ ♥
5. Ungern: Kati Wolf - "What About My Dreams?"
-
Riktigt bra men hennes framträde i semifinalen var lite väl lamt, håller det? - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
6. Irland: Jedward - "Lipstick"
- Här är det fullt ös, helt okej låt också och kan nog kamma hem många röster - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
7. Sverige: Eric Saade - "Popular"
- Han anses tillhöra favoriterna i Düsseldorf enligt förhandsomröstningarna. Lite annorlunda och mycket bra
  framträde. Självklart vill man att Sverige vinner även om den kanske inte är den bästa. Heja Sverige! - ♥ ♥ ♥ ♥
8. Estland: Getter Jaani - "Rockefeller Street"
- Egentligen är det bara refrängen som svänger - ♥ ♥ ♥
9. Grekland: Loucas Yiorkas feat Stereo Mike - "Watch My Dance"
- Nej, nej, nej! Om dom bara hade skippat rapparen så hade den varit mycket bättre! - ♥ ♥
10. Ryssland: Alexej Vorobjov - "Get You"
- Erikkonukrent kanske, rätt bra - ♥ ♥ ♥ ♥
11. Frankrike: Amaury Vassili - "Sognu"
- Frankrikes bidrag. Fin men kommer inte gå hem tyvärr - ♥ ♥ ♥
12. Italien: Raphael Gualazzi - "Follia d'Amore"
- Italien är åter tillbaka i ESC sedan sista deltagandet 1997. Skön låt - ♥ ♥ ♥ ♥
13. Schweiz: Anna Rossinelli - "In Love For A While"
- Riktigt bra låt, kanske en vinnare? - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
14. Storbritannien: Blue - "I Can"
- Backstreet Boys-låt. Helt okej, men nää - ♥ ♥ ♥
15. Moldavien: Zdob si Zdub - "So Lucky"
- Sorry moldavien, detta är INTE bra - ♥
16. Tyskland: Lena - "Taken By A Stranger"
- Rätt bra låt men vilket skämt att dom tror att hon ska vinna igen, det gör hon inte - ♥ ♥ ♥
17. Rumänien: Hotel FM - "Change"
- Ännu en låt som handlar om att rädda världen. Det svänger! - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
18. Österrike: Nadine Beiler - "The Secret Is Love"
- Jättefin låt, dock inte fått så mycket uppmärksamhet. Vilket den borde få - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
19. Azerbaijdjan: Ell/Nikki - "Running Scared"
- Även denna är mycket bra - ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
20. Slovenien: Maja Keuc - "No One"
- Nä ingen direkt hit - ♥ ♥
21. Island: Sjonni's Friends - "Coming Home"
- Sångaren till denna låt som egentligen skulle sjunga hittades död i sitt hem två veckor innan tävlingen. Det
  beslutades att bidraget ändå skulle delta och framföras av en samling av hans vänner. Värda en chans - ♥ ♥ ♥ ♥
22. Spanien: Lucía Pérez - "Que Me Quiten Lo Bailao"
- Ingen höjdare - ♥ ♥
23. Ukraina: Mika Newton - "Angel"
- Bra låt, men man titta mer på sandkonstnären i bakgrunden i framträdet än att lyssna på låten - ♥ ♥ ♥
24. Serbien: Nina - "Caroban"
- Allt är sammansatt så bra, svängig låt även om man inte förstår nånting - ♥ ♥ ♥ ♥
25. Georgien: Eldrine - "One More Day"
- Sista bidraget är.... inte bra! - ♥

Kan det vara så att någon av dessa är vinnaren 2011? :
Finland, Danmark, Ungern, Irland, Sverige, Ryssland, Italien, Schweiz, Rumänien, Österrike eller Azerbaijdjan.
Stor konkurrens för Sverige. Vem vinner tror du?

Vill du höra alla låtarna kan du göra det [här].Update:Resultatet!
1. Azerbajdzjan     2. Italien     3. Sverige     4. Ukraina     5. Danmark

6. Bosnien-Hercegovina  7. Grekland  8. Irland  9. Georgien  10. Tyskland  11. Storbritannien  12. Moldavien  
13. Slovenien  14. Serbien  15. Frankrike  16. Ryssland  17. Rumänien  18. Österrike  19. Litauen   20. Island
21. Finland     22. Ungern     23. Spanien     24. Estland     25. Schweiz

Ohh ja! Jag satte rätt på topp tre bidragen. Men inte visste jag att Sverige var så bra i europa att vi låg på första plats en lång tid och att i torsdagens semifinal var Sverige vinnaren!. Dessutom kan vi säga halv att vi vunnit för Azerbajdzjan är ett land vi har hjälpt mycket i många år även detta, GO SWEDEN! Och grattis till Azerbajdzjan! Bra låt!In a gloomy time


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf och redigering: Jag (Jennifer)    Tagen den: 6/4

Har pluggat järnet i veckor nu. Man har haft än så länge tre nationella prov, ett vanligt prov, gjort klart tre stora uppgifter som ska vara klara till på måndag. Det har blivit stressigare och stressigare, vilket resulterade till en "kollaps". Vart hemma i en och en halv dag och mått riktigt dåligt, men nu idag mår jag bättre. Dock väntar matteplugg till det nationella bland annat.

Man får se det på den ljusa sidan, att på onsdag är troligen allt över...Kommentar/Frågestund


  Fick denna kommentaren innan idag och vill bara tacka så mycket för de fina orden. Blir lite nyfiken vad det 
  är som är så bra med den? 
Så My om du kommer tillbaka svara gärna med en kommentar, men ni andra får 
  självklart också säga eran mening. Så jag kan få mer utav det bra.

  PS. Varken din mail kunde man nå dig på och inte smsalåna-adressen heller :P haha  Fortsätt ställ era frågor i en kommentar till frågestunden. Alla som kommer med frågor får 
  dessutom en länk på frågorna som ställts.
Plugg =Paus/FrågestundTyvärr så kommer det inte hända så mycket på bloggen nu i ungefär en och en halv vecka, pga av att man har så otroligt mycket att göra!! 5 prov varav 4 nationella, 3 stora uppgifter som ska vara klara, textilkonstruktion, andra läxor osv osv.......................................................................................
Lite så att man bara vill somna in och vakna igen i början av juni, men några inlägg kommer väl någon gång då och då. När? Det får vi se.

Under tiden kan vi göra köra på en liten frågestund. Om sömnad, design, mode, fotografering, personligt, allmänt, bloggar, ja fråga om vad ni vill och hur mycket ni vill! Svaren kommer sedan när jag har tid igen. PussGlittering


Var med och tävla om 100 000 kr


[Till tävlingen här]Kända designers skapelser..

... är vad jag just fick se i fredags då vi var i Göteborg på Röhsska museet med textilen. Det var en jättebra visning, då vi hade en guide som berättade mycket om de mest kända plaggen från tex. Christian Dior, Chanel, John Galliano, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Lanvin, Gucci, Viktor och Rolf och så vidare. Vilken upplevelse!!


Värt att åka dit och titta, men passa på innan den 8 maj i så fall för sen försvinner det.Satan i gatan


Kate Middleton kysste grodan


Kate Middleton i sin vackra klänning av Sarah Burton för Alexander Mcqueen, här då hon träder in mot kyrkan i fredags för att gifta sig med Prins William. Stort plus för klänningen!Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola