Hejdå Sverige!


Carl Warner


Modevisning 2012- Backstage

Förutom alla kläder till modevisningen man behövde sy så stod vi också för allt med förberedelserna. Allt från att ha modellcasting, prövningar, träningar, göra affisch, programblad, bildspel, bestämma lokal och boka, boka ljus, dj, skaffa sponsorer, bestämma musik, frisyrer, smink, hur catwalken ska ligga, vad temat ska vara och hur lokalen ska vara "inredd", bestämma utgångar, tillverka biljetter, fotografering, möten och mycket mer!!

Ja då förstår ni kanske att vi har haft mycket för oss. Tre års slit med kollektionen men ett år VÄLDIGT hektiskt, så långt gången att man mått dåligt en längre tid. Så en otrolig lättnad att det är över men ändå fattar jag knappt att vi haft det! Underbar känsla av att veta var man hör hemma i alla fall, trots allt.

Så nu tänkte jag också bjuda på backstage bilder och på förberedelser för att få koppla samman till en helhet.På bildspeletProgramblad:

  

Mina låtar i kollektionen:

Anna von Hausswolff - Lost at Sea

Parov Stelar - Booty Swing

Elin Ruth Sigvardsson ft Lars Eriksson - Love


På projektarbetet hade jag en egen studioversion av Kajsa Johansson på sång och Gabriel Glamheden på piano med denna låt:

Fergie - Finally
Modevisning 2012

Den 26e april har passerat, vilket betyder att nu har jag och mina 5 andra tjejer har haft vår modevisning! Efter nästan ett livslångt längtan var dagen äntligen kommen i torsdags. Och nu undrar ni ju såklart, hur gick det? Det blev så lyckat! Lite småkrångel på första visningen men perfekt på andra. Så stolt över mina modeller och oss designers att det hela blev så bra. Kunde inte bli bättre, eller!? ;) Någon av er som var där och titta?

Här kommer en bildbomb av hela visningen för er som inte kunde komma! Se längst upp till höger vem som står för design och sömnad! (alla utgångar finns inte med, men dom flesta)
Klicka på bilderna för förstoring!Och slutligen min kollektion som jag gick ut som 3a med.


Kurser jag varit med i, teatersömnad a. Maskot av Jennifer, Elin, Linn & LinneaTeatersömnad b, som jag och Linnea haft. Nedan i alternativa material har jag gjort outfitten till höger i paketsnören!Mitt projektarbete som kom ut allra sist, bal/galaklänningen med tillhörande smink, frisyr, redovisning av processen på bildspel och egen inspelad låt av två musikelever.


Nöjd och glad! Känns tomt nu efter men också lite skönt att de är över.

Mer bilder på mina plagg kommer, klarare och närmre.

Berätta gärna vad ni tycker!Två dagar kvar till modevisning!

Oooh herregud! Två dagar kvar!!!

Som tur är, är alla plagg färdigsydda. Satt som ni läst hela påsklovet och i veckan som gått gjorde jag färdigt det sista plagget. Därefter småfixat och planerat. Redigerat lite bilder, gjort bildspel som ska visas på modevisningen och en snabbgenomgång av mitt projektarbete även på bildspel, programbladet är färdigt och uttryckt. All musik är inskickad till DJ, haft sista modellträningen med ombyten. Fått ledigt imorgon för att få allting klart, ska gå på stan och köpa saker till styling och se så allt är redo för den stora dagen, osv.

Imorgon, onsdag har man tyvärr nationellt prov i svenska B på 5 timmar också, så det ska man också hinna förbereda sig till :O På kvällen därefter är det genrep då vi ska köra hela programmet två gånger. SEN GÄLLER DET!!!!

Så boka in MODEVISNINGEN på torsdag!!! Antingen kl 18:00 eller 20:00. I Varberg, nöjeshallen.
Jaa ni ser affischen där uppe ju. KOM!! Ni får inte missa!


Man kanske inte ser vad bilden föreställer men de är också de som är meningen! Varför? läs här!Back in TimePeppmusik, gillar mixningen mellan ny låt och med den i Dirty Dancing!

(Inte mycket text och inlägg en tid framöver, har svårt att svara på kommentarer också. Datorer "älskar" mig! Tangenter och pekplattan har typ gått sönder nu, funkar gör det i alla fall inte. Så sitter med usbmus och får klicka fram varenda bokstav...)....


Myf Shepherd by Sofia Sanchez & Mauro Mongiello16-04-12


Man tackar för en mysig sen födelsedagskväll med Becca och Fanny i fredags. Efter det flöt lördagen och söndagen snabbt förbi och idag måndag var man åter i skolan efter lov. 58 dagar kvar till studenten!Four creations for fashionshow

Att ha arbetat konstant i fem och en halv dag på massa kläder, lönar sig till slut efter ett flertal nålstick och ångesttårar! Nu är man färdig med 3 och har väldigt väldigt lite kvar på det fjärde. Ett halvfärdigt plagg återstår i kollektionen nu bara! Här kommer sneak peaks!

Bal/Galaklänning


Alternativa Material


Korsett


Klänning


Om ni vill se resultatet så kom på modevisningen den 26 april vettja!
Annars ->läs härSchwarzkorf Brillance 818


Före -> Efter

Så här blev det när jag blondera håret i lördags! Kämpar med att få bort gula nyanser med silverschampoo, men annars så är jag nöjd. Jämnare blev det i alla fall :)Easter holiday

Dagarna rasar förbi! Var hos Mikaela från fredag till lördag, då hon blondera håret på mig. I söndags sålde jag min moppe, har satt upp de sista affischerna (bara en ynka kvar).

Resten av tiden (i stort sett all tid) har jag spenderat uppe på andra våning från det jag vaknat till 00:00-01:00. Sytt, sytt, sytt, gjort mönster, kladdat med textilfärg och så vidare. Hela dagarna låååånga! Blev färdig med ett plagg idag, nästan klar med ett annat. Balklänningen förmodar jag blir färdig imorgon onsdag, sen har jag två plagg till som jag hoppas blir färdiga denna veckan. Hmmm wish me luck! Blir samma rutin enda tills den dagen då jag är färdig med allt, så nu vet ni ;)

Bla bla bla...

Förresten! Igår fyllde mina älsklingar 9 år också!(Bilder på blondering och färdiga plagg kommer)Antagning.se

Då så har jag fått skickat in min anmälan till lite kurser inför hösten så får vi se sen vilka jag blir antagna/tackar ja och nej till sedan. Se mina val nedan. Är du också intresserad av att ta lite kurser eller börja på något program, gå till antagning.se och sök bland olika utbildningar.Blonde dream


Fy farao vad härligt! Nu väntas det påsklov, om nu detta var något att längta efter eftersom man ska stressa igenom och ta slutspurten nu med all sömnad inför modevisningen, sy varje dag. Dock ska jag försöka hinna med att blondera håret också, ÄNTLIGEN ska det göras!

I onsdags hade vi modellträning förresten. Återstår nu bara en till, genrepet och de två MODEVISNINGARNA. Vad alla ska ha på sig och se ut är nu klart, skor, smink, frisyr och vilken musik. Dessutom fotografera jag och några andra igår till bildspelet, så nu är det också klaart! All fokus på att kläderna ska bli klara nu.Kom till MODEVISNING den 26 april


Affischen är nu färdig. Linn Johansson står för modellteckningen och jag för resten. Hämtad från tryckeriet och börjas nu att sättas upp överallt här omkring. Så nu är det upp till er att komma, för inte vill ni missa denna storartade show, mitt livs största händelse än så länge!!

Datum: 26 April 2012
Klockan: 18:00 och 20:00
Var: Nöjeshallen, Varberg  (Med ingång på sparbankshallens kortsida)

Du köper biljetterna på Butik Björn E (Varberg, nästan mitt emot Hemmakväll/On your mind)
Men du kan även köpa biljetter på plats i entrén, kom i god tid!


Vi ses väl?Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola