Textilhögskolan

Humöret går upp och ner! Otroligt mycket att göra så har tyvärr inte tiden att blogga så ofta nu, helt utmattad då man inte får en ledig sekund utan att behöva tänka på annat. Prov, textilen, portfolio, modevisningen, åter prov osv. Orkar inte med att få mer krav och ansvar, än vad jag redan har..

Idag till exempel tog jag tiden att åka till textilhögskolan i Borås för öppet hus och för att få feedback på min portfolio. Verka vara ett kanonställe men problemet är att man måste bli 1 av 15 elever i den utbildningen av ungefär 200 sökande, vilket är så gott som omöjligt. Så frågan är, ska jag ansöka detta år eller vänta till nästa år (och ta kurser istället) och lägga ner den tiden på modevisningen!?


Lindsey Wixson & Frida Gustavsson for Mulberry Spring 2012 Campaign by Tim WalkerStudentfest 2


Studentfest på G idag, firar 150 dagar kvar till studenten med tema, men egentligen är det bara 139 dagar.

Kan ni se vem jag ska föreställa? :) Första rätta svaret får länk i detta inlägget.

(Tidsinställt inlägg)

Update | Rätta svaret: Alice i Underlandet | [LÄNK TILL LINNÉA]New in - Coco shorts


Igår fick jag en timme över så ströva iväg till stan och gick i några butiker och fördröjde tiden. Föll för dessa shorts direkt så var tvungen att hänga undan dom. Yes så nu har jag blivit ett plagg rikare i garderoben. Kort korta shorts med högre midja och i lite sådär coco chanel tyg med små fickor. I like it!

Dessutom har jag nu också fått mitt första (och förmodligen sista, för orkar inte med det) presentkort via pointshop.se.Sneak Peek - Trikåklänning


  Yes nu kan jag bocka av en sak på listan. Sydde färdigt min lila trikåklänning idag. Äntligen! Skönt är det, nöjd!

  Varför får man inte se hela resultatet? -> LÄS HÄRWeek three

Veckan har gått som hejsan. De jobbiga dagarna är över, dock har dom inte varit så värst jobbiga denna veckan. Mest föreläsningar! I måndags var det från KRIS från Falkenberg (Kriminellas Revansch i Samhället), där de berättade om sina 35 års kriminella bakgrund och hur de tagit sin revansch. Tisdag blev det information från det motsatta, brottsofferjouren och igår någon som prata om hur invandrare tas emot i Sverige. Mycket intressant allihopa! Dessutom har de övriga lektionerna också blivit att man bara suttit ner och lyssnat, förutom igår på teatersömnaden dåda.

Idag däremot har jag vart hemma och gjort på balklänningen. Sytt på en spets på 9 meter för hand! 7,5 timme tog det :P 

 
Ginta Lapina by Vincent Peters for Vogue Russia November 2011Nu söker vi modeller till vår modevisning!


 Nu börjar det närma sig och vi söker nu modeller till vår modevisning vi ska ha i slutet av april. 
 Bor du i närheten av Varberg? Är du intresserad? Hör i så fall gärna av dig till min mail: jeniiiifer@hotmail.com ,för information om vart just DU ska komma och när.All you need is love


Fick detta armbandet med massa fina citat på idag av min kära syster (pga att jag hjälpt henne med att sy saker till en möbel hon ska visa på Stockholms möbelmässa i februari). Blir att ha runt handleden imorgon ♥

(Ser ut som att det är svart på bilden men är egentligen mörkbrunt)Valentino - Spring 2012


Någon favorit? Själv tycker jag den gula klänningen bla.Tröjan du hatar

Trevlig kväll med tjejerna igår. Men nu en söndag, vad gör man då? Jo för min del idag blev det att göra färdigt en skoluppgift, äta, lyssnat på låten nedan och spela bingo på lotten jag vann på eldsjälsgalan, och denna gången vann jag två sverigelotter!! Tur i spel, otur i kärlek eller?

Shu Pei for Vera Wang Spring 2012♥ Adore ♥Beställningsdesign till Nicole


  En header jag snabbt fixat ihop till Nicole som ni nu kan se på hennes hemsida.
 


50´s feeling


Igår var det dags att återvända till skollivet igen efter jullovet. Sista terminen som säkert kommer flyga förbi, allt som man måste göra! Nytt estetiskt ämne i nutida konsten också, musik. Lyssna på massa goa 1900-tals blues och rocklåtar. Ibland önskar man ju att få spola tillbaks tiden till så där 50 tal och att man själv skulle få uppleva det. Både musiken och modet med vackra klänningar ger en så härlig känsla, eller hur?!old dior couture


Har under fyra dagar denna veckan, mer eller mindre arbetat med min balklänning. Underkjolarna är klara så nu är det bara allt fix kvar med ytterkjolen jag gjort innan jag kan börja på livdelen. Däremot börjar lusten falla så smått så kanske bäst att man tar tag i annat (som en annan klänning) och ge sig på det igen om någon dag.

Om ungefär 30min sätter jag mig ner i soffan och tittar på Gladiatorerna som gör comeback. Undra om det kommer vara lika bra som det var för typ tio års sedan, som jag minns det. Det återstår att se! Ska du se det?Ny bloggdesign

Värt väntan att få komma tillbaks till en ny och fräsch blogg med ny design? Dock skulle jag behöva er hjälp om hur den ser ut i era webbläsare? Ligger allt på rätt plats tro? Ser det bra ut?

Alltid samma problem om att det ser olika ut. Tryck på F5/CMD+R för att uppdatera sidan.
Bridge of Light

2012


Lily Cole by Anthony Maule for Vogue Russia

Hade ni en bra nyårsafton allihopa? Det hade jag i alla fall, en av dom bästa jag haft. Fick för första gången fira med Mikaela och har stannat där tills idag. Inga nyårslöften för min del i år, inser att man bara bryter dom ändå så varför ska man då ha några? Näpp jag satsar på att ha ett jäkligt roligt år istället, vilket jag vet att jag också kommer få. Min första modevisning som jag längtat efter i flera år. Jag ska ut och resa både till Cypern och till London med textilgruppen. Jag kommer ta körkort, studenten och sedan lägga gymnasietiden bakom mig och ta steget in i "friheten". Sedan får vi se vart det leder..

Vad har ni för planer för 2012 och har ni några nyårslöften?GOTT NYTT ÅR!!

Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola