Tillfälligt Avbrott

Åker till Cypern i natt/tidigt imorgon på morgonen och är borta en vecka. Därav blir det ett avbrott men när jag kommit hem igen blir att både berätta vad som hänt denna roliga helg och hela underbara resan!

Ha de gött!UPDATE 4/6: Nu är jag hemma igen :DBörjan på något nytt blir slutet av något annat

Livet börjar arta sig! Efter otroligt stressig tid och sedan inbrott och mängder av skolarbeten nu i slutet har man kommit på fötter igen. Precis skickat in min näst sista uppgift och ska imorgon börja på den ALLRA sista som måste den skickas in väldigt snart. Sedan är det över, skolan!!! Går endast imorgon och på fredag då jag kommer befinna mig i textilsalen en sista gång gemensamt med de andra. Därefter bal på lördag, packa söndag och åka till Cypern på måndag. Iväg en vecka och sedan ledig innan nästa bal går i stapeln och därpå den efterlängtade studenten och avslutning av hela faderittan.

Tretton år i skolan och nya möjligheter väntar! En ny kär kamerautrustning har jag fått igen, jag ska ta körkort, samtidigt som två jobb underhåller mig och möjligtvis kurser. Ja precis! Ni läste rätt! Jag fick jobbet som jag var på arbetsintervju på förra fredagen!!!

Tyvärr kan jag inte avslöja för mycket men det jag kan säga är att jag ska vara med om ett väldigt spännande och roligt projekt, där jag ska designa och skapa fram plagg som senare ska säljas i butik! Så om ni vill veta mer om detta så får ni ju hänga med för till slut får ni se och veta allt! :)

Ser såååå fram emot detta!

Förresten! Har ni "lagt märke" till denna otroligt underbara sommarvärmen! ~30 grader, inte alls fel.Londonköp

Detta vad det jag fick med mig hem från London!


Även denna har jag köpt nyligen, men hemma i Sverige på h&m


Köpt accossoarer till balen men det tar vi när de bilderna är tagna!Fashion Museum in Bath


(The Lion King musical - Victoria and Albert Musuem)
Mycket fina kläder och från många välkända designers som Karl Lagerfeldt, Stella McCartney, Victoria Beckham och Sarah Burton för Alexander McQueen här ovan.Balförberedelser och drömjobbet

Igår var man i stan och leta efter accessoarer att ha på balen. Fick med mig hem ett armband, två ringar och örhängen med mycket blingbling. Någon väska och skor som återstår nu bara.... en vecka kvar till första av två baler jag ska gå på! Den huvudsakliga anledningen till varför jag åkte till stan var dock inte främst att leta efter detta utan träffa på en tjej för arbetsintervju. Ett mycket spännande och jätteroligt projekt! Så håll alla tummar stenhårda för mig att det står i mailet imorgon att jobbet är mitt! Hade vart rena drömmen!!

Idag är det däremot dax att åka mot Mikaela för att göra provsminkning/frisyrer och som ni förstår, även de till balen nästa vecka.Resultatet: Balklänning

Under minst 110 timmar under årskurs tre har jag i projektarbete sytt min egna balklänning som jag kommer få bära både den 26 maj och 10 juni. Och så här ser bakelsen ut! Otroligt nöjd!

Photos: Per Österberg | Modell: Mia Söderlind
Designer: Jennifer Svensson (Jag) Står för allt från design, mönsterkonstruktion till sömnad.Otroligt mycket arbete ligger bakom, därmed vill jag att ni visar respekt för
upphovsrättslagen/copyright!

Under hela processen gav jag mig även uppgiften att fotografera allt jag gjort för att visa publiken på modevisning om hur många steg man måste gå igenom när man syr kläder i detta fall en bal/galaklänning och här nedan bjuder jag på några av de bilder.

(Dessutom ordna jag en egen studioinspelad låtversion av två musikelever, orginal: Fergie-Finally.
Låten spelades under hela utgången och bildspelsdelen.)Klicka på bilderna för förstoring.Min första Kollektion

Här kommer alla utgångar i min kollektion från modevisning den 26 april.


Modell: Ellen Ligmajer x2

Modell: Mikaela Johansson | Emelie Niklasson

Modell: Ellen Ligmajer | Mikaela Johansson

Modell: Ida Hellman | Emelie Niklasson

Modell: Ellen Ligmajer | Ida Hellman

Modell: Ida Hellman | Mikaela Johansson

Modell: Ellen Ligmajer x2
Teatersömnads-kreationer

Tidigare visa jag min långklänning i paketsnören, uppgiften tillhörde kursen: Teatersömnad. Och här kommer två kreationer till vi gjort.

Maskoten Klirre för Varbergs Sparbank. Av Elin Söderberg, Linn Johansson, Linnea Gustafsson och Jennifer Svensson (Jag)Krinolinklänning, för mesta del gjord av Linnea Gustafsson och Jennifer Svensson (Jag)


Och här ovan ser ni även alternativa material uppgifterna vi också gjort.

Resultatet: Långklänning i Paketsnöre

Det värsta har lagt sig nu. Dags att börja med inlägg igen om plaggen från modevisningen! Fyra plagg som jag inte kan visa på nära håll ännu, då plaggen finns i skolan och jag inte har några bra bilder.

Men ska bjuda på kreation i alternativa material, hela projektarbetet (balklänning) och lägga ut alla på kollektionen som fotograf tog under en visning!

Först ut, Alternativa Material. Har enbart använt mig av paketsnöre, tejp och marwin (tranparent lim)

London Baby!

Andra gången jag är där och här kommer några få, väl valda bilder från London och Bath. Canon digitalkamera -ej redigerade (Förutom textilmuseum, då de kommer i särskilt inlägg)

Från trevligheter till det definitivt motsatta

Kom hem i fredags kväll med flyget från London, efter en studieresa med textilarna på fyra dagar. Hade det skoj! Promenader, shopping, Camden, Harrods, Victoria and Albert museum och såg textilutställning, besökte två skolor av London Collage of Fashion och fick mycket information/guidning av både elever och anställda. God mat/fika och gick även på musikal, Phantom of the Opera (Med Peter Jöback i huvudroll)! Riktigt mäktigt var det. En hel dag tillbringade vi även till att ta tåg ner till Bath, mysig ort. Fin kultur, med butiker och museumet [Fashion museum]. Något jag verkligen kan rekommendera. Väldigt bra ställe!

Från trevligheter till det motsatta hände det något hemskt här hemma under tiden jag var borta. Haft INBROTT....
Guldsmycken, alla datorer (utom denna stationera från medeltiden!), kamrer varav hela min väska med systemkamera + 2 objektiv m.m. och dessutom en av mina [klänningar] jag sytt snodde de med sig. Förmodligen till att bära alla smycken i..

Tagit knäcken på många de senaste dagarna. Kommit på så många tecken och om, vad som kunde ha skett istället. Får ofta upp bilder i de rum de befunnits sig i, vilket är nästan hela huset. Många tårar och obehagkänslor tillkommer men tack och lov att jag eller ingen annan var hemma, då det kunde ha slutat riktigt illa pga vad de hade med sig för att komma in..

Fick prata ut lite i alla fall, varav mycket är osagt än så länge. Många problem har sedan upptill uppstått så just nu känner jag att jag inte orkar mer...Resultatet: Studentklänning


http://jeenlicious.blogg.se/2011/november/studentklanning-for-nasta-ar-klar.html

Denna kommer jag bära när jag springer ut!!!

Märkte att kontrasten i denna bild är väldigt hög. Var långt ifrån så brun,
men man ser i alla fall alla detaljer på klänningen, det är huvudsaken!Glad Chey


Playsuit och ring är nytt! Köpt även blommorna som modellerna hade i håret.Resultatet: Coco kavaj


http://jeenlicious.blogg.se/2012/february/kavaj-fardigsydd.htmlResultatet: Spetsshorts


http://jeenlicious.blogg.se/2012/march/tva-plagg-till-i-kollektionen-ar-nu-klara.htmlThese heels are made for walkin'


Present från textilen


Resultatet: Body


http://jeenlicious.blogg.se/2012/march/body-flower.htmlResultatet: Trikåklänning


http://jeenlicious.blogg.se/2012/january/sneak-peek-trikaklanning.htmlHallands Nyheter


Artikel publicerad lördagen innan modevisningResultatet: Blommiga Byxor


http://jeenlicious.blogg.se/2011/october/detaljbild-forsta-byxorna-fardigsydda.htmlResultatet: Stickad långklänning


http://jeenlicious.blogg.se/2011/october/den-stickade-langklanningen-ar-klar.htmlJennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola