Snurriga kakor

Förutom infon om nedanstående inlägg om vad som hänt idag så starta dagen för övrigt med frukost till top model. Därefter var jag ute och gick en runda och sedan blev det dags för bak och då hitta jag på något nytt igen. Typ knäckkaka fast med en lite rolig vits. Både goda och fina att titta på!
 
Imorgon blir de julmarknad en sväng och så får jag väl återgå till plugget eller kanske sy om några klädesplagg, vi får se.
 


När en kvinna sträcker ut vänster hand genom bilfönstret kan det betyda...

"När en kvinna sträcker ut vänster hand genom bilfönstret kan det betyda två saker: antingen torkar hon nagellacket eller också tänker hon svänga höger." - Rudi Carrell
 
Haha rätt roligt citat som man hitta. Och inte nog med de så fann men rätt många sjuka men så roliga svarsalternativ när man tillbringa massa tid åt körkortstesterna, men de tar vi inte upp nu. För nu är det hela verkligen över, två veckor efter den där dagen nu så har jag idag hämtat ut mitt körkort. Välkommen in i plånboken säger jag, dock ser man lite flint ut på fotot då håret verkar ha försvunnit in i bakgrunden, men ja det får man väl leva med.
 


To catch an angel

Nytt sött örhänge med en ängel som hänger och dinglar. Från carolinessmyckeskrin.se
 


Chapter V

En månad kvar till julafton och sen sist har dagarna fyllts med bland annat spelmaraton av gamla spel, systrarna är hemma tillfälligt, vart ute på julgransjakt och märkt ut inför huggning när det blir dags. Sedan har man också kommit igång med sista inlämningsuppgiften i digital modeskiss som innebär julprodukter. Sakta men säkert verkar det som att julen snart tittar fram, har jag insett efter att man sett litegrann på filmen Elf innan ikväll. Inte nog med det så är det ju faktiskt också december och första advent om redan en vecka, kanske inte så konstigt då men känslan är inte där än i alla fall.
Är den de hos er, känslan?
 


Att dra det längsta stråt

 


Blondes have more fun?

Tillbringat dagen idag i en frisörstol på Drottning Blanka gymnasie. Då Mikaela för någon vecka sen fixa utväxten och klippte mig. Idag var det folieslingor som gällde eftersom vi inte hann de förra gången. Lite ljusare, lite kallare och jämnare färg har man nu fått, nice!
 
Med smått huvudvärk en kväll som denna gör man därför inte så mycket, tar det lugnt och lyssnar för tillfället på sköna låtar från Movits. Hoppas ni haft en bra tisdag!
 


CAD-systems for textile constructions

Inte trodde jag att det skulle gå så himla fort!!! Tog endast två dagar med att gå igenom alla dokument, filmer och göra två prov. Så nu är den engelska distanskursen CAD-systems for textile constructions på sex högskolepoäng från Textilhögskolan avklarad. Man har fått en rätt god inblick i hur tre program fungerar om hur man tex kan skapa egna mönster, bytar färger och reducerar inför tryck, hur man kan skapa stickade och vävda tyger, hur man kan konstruera och gradera mönster och placera de på ett miljövänligt sätt på ett tyg m.m. Och även en funktion om att man kan skapa sitt mönster och sedan få det "uppsytt" och visat direkt på en människa i en mängd olika former. Spännande, men också ibland rätt invecklat och otydligt enligt mig. Man hade nog fått en bättre bild om man själv kunde sitta och pilla med detta dag ut och dag in, vilket jag hoppas göra en dag för verkar så himla smidigt sätt att jobba på. Att slippa sitta att göra allt för hand och istället kunna göra allt digitalt hade vart så skönt och kommer förmodligen även bli min grej i framtiden skulle jag tro faktiskt. Hade nog dock förväntat mig lite mer av kursen och tycker att den var lite underligt upplagd. Men visst har man fått en och annan ny tankeställare om nya möjligheter man kan göra i dagens tekniska värld!
 


The epic finale that will live forever

Ja vad kan man säga, den var ju självfallet i klass med de andra filmerna. Riktigt bra med andra ord och lyckligt slut på hela denna långa berättelse!
 


Mot nya höjder

Drog iväg med bilen utan övningskörskylten på för första gången, in till stan och fotograferade mig bland annat inför körkortet. Det hela firar vi lite smått genom smörgåstårta ikväll och bio med Kajsa. Lite svårt att smälta att man verkligen har körkort nu, att det är avklarat så "fort" på ett sätt. Men nu träder man in i andra banor igen vilket är underbart. I helgen kommer jag börja på min andra distanskurs och försöka bli klar med den så snart som möjligt. Spännande!
 
Arizona Muse Takes Flight for Louis Vuitton’s “L’invitation au Voyage” Campaign by Inez & Vinoodh
 


My heart has returned to a natural rhythmÄntligen körkort!!!!

Kan inte fatta det! Är så superduper glad för har nämligen idag fått körkort!! Velat behålla all info så mycket som möjligt för mig själv för att jag ska kunna komma vidare med det lättare. Om folk pratat om de och typ frågat tex om varför jag inte jag har körkort så kändes de nästan som att intresset sänktes. Ville bevisa att jag kan göra detta helt på egen hand (ungefär) och att det inte är olagligt att få körkort något år efter man fyllt 18 år. För varför känns de som att många sätter upp kravet att man måste ha körkort direkt när man fyllt 18? Jag själv kände att jag inte behövde det när jag gick i skolan, då jag kunde åka buss gratis fram och tillbaka och också att man hade så himla mycket annat att tänka på då. Så nu i efterhand är jag väldigt glad över att jag sköt fram det och fokusera just på bara detta nu, även om processen tagit en lång tid. Men för mitt eget bästa, för hade nog mått riktigt dåligt om jag hade gjort det samtidigt som allt annat. Så en tankeställare för alla som ska ta körkort, vad är viktigast?
 
Nu kan jag däremot berätta med ett stort leende och smått tårfyllda ögon att det äntligen är avklarat. Förra onsdagen gjorde jag teoriprovet och idag den 14 november vid tvåtiden ungefär körde jag upp. Överraskning, men med några stora aningar om vad som hade hänt, hehe. Två ord: Lättnad och lycklig, är vad jag känner nu.
 


Masterpiece a la rattan look

Balmains vårkollektion 2013 är lika iögonfallande som höstens, för jäklar så otroligt snyggt detta är! Att bara förstå vilken tid och talang som behövs för att göra dessa plagg. Fascinerande!
 


Svar på fråga

 Hej! Tack så mycket, roligt att höra! När det gäller var du kan köpa mönster så finns det mängder med platser du 
 kan göra detta. Exempel online är på stoff&stil.se, svenskamonster.nu, textilhuset.serodatraden.com osv. Du kan 
 säkerligen hitta någon mönsterpärm du kan bläddra i nästan varenda textil och tygbutik eller kan du ju också köpa
 en mönsterkonstruktionsbok om du vill testa på och försöka göra dina egna mönster. Hoppas mitt svar kommer till nytta!
 


Vilket kap!

 
Nämen titta vad som dimpa ner i min brevlåda igår! Klicka hem dessa förra veckan från nelly.com för endast 58 kr (!!). 70% rea och ett presentkort på 100 kr som man fått av dom så var det nästan bara frakten man betala för att få hem dessa ursköna vinter/höst-skor. Eloge till mig som kunde hålla tassarna borta från klänningar, toppar m.m. och istället köpa något som jag verkligen behövde!
 


2012-11-07

En bra dag i stan idag! Övningskörde, gick runt i affärer, åt middag vid havet m.m. Sitter just nu med Mando Diao - Strövtåg i hembygden i öronen och funderar vad som står på inköpslistan inför Gekås imorgon.
 


Nåt för dom som väntar

Jordan Murray by Zanita Morgan
 


Exhausted, want it to be over now.

Edita Vilkeviciute by photographer Camilla Akrans
 


So much better

 
Dessa låtar från så mycket bättre från förra lördagen har verkligen etsat fast i repeat hos mig. Hoppas de fortsätter leverera såna här bra låtar även ikväll och programmen framöver. Vilken gillar du bäst av dessa?
 
 


Känns inte som fredag, känns inte som det är november.

 


Why transform to somebody else, when you can be yourself.Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola