Vart jag mig i världen vänder

Ni kanske känner till att om det är någon gång på året som jag storspenderar saker till mig själv så sker det oftast under jul och nyårstiden. Det har tidigare år vart mobil, dator, systemkamera osv och till och med en overlockmaskin. Detta år går jag inte lika fullt ut på så stor julklapp till mig själv, utan några fler men betydligt billigare. Just för att unna sig något extra när jag annars är så dålig på det (med undantag detta år som vart möjligtvis om jag tänker efter riiiktigt noga haha). Så denna kartan är något av det jag köpt och kommer "bära med mig" livet ut. Det är inte vilken karta som helst utan som ni kanske kan tyda så är kartan helt täckt med guldfärg, så som en trisslott. Så när man varit någonstans kan man då skrapa bort och få en fram en mer avvikande färg så man ser tydligt, vart man i världen vänder. Och vad man har kvar!
 
Så när jag kommer hem till Borås igen ska jag börja skapa det lilla där jag hittills vart och hänga upp på väggen. Sedan allt efter som skrapa mer och mer. Nästan år exempelvis ska vi till Frankrike och Paris med skolan och utöver det försöka besöka och uppleva många nya spännande platser runt om och så smått börja på drömmen om resor jag vill ut på efter examen. Då både som nöje och komplettera mitt arbetsperspektiv jag vill ha som designer. Va jag längtar!
 


Under granen

Så tacksam för alla fina klappar jag fick i tisdags! Kan säga att jag var rätt eftertänksam när jag skrev önskelistan familjen ville ha, att inte önska mig massa sådant jag redan har utan det jag verkligen behöver och sånt jag saknat efter flytten till Borås. Till köket, till städskrubben och annat roligt som jag fick upptill. Och för presentkortet har jag nästan som gott som redan bestämt mig för vad jag ska spendera det till, men det blir en överraskning!!
 


Christmas mode


God jul i efterhand och gott nytt år på er i förhand! Hoppas ni haft det trevligt allesammans, det har jag haft i alla fall. Sen sist har det vart en del på G som de flesta säkert har i juletider. Vart tre partajdagar på raken, den tjugotredje var vi hemma hela dagen för första gången och jag stod då i köket och gjorde desserten till julaftons kväll. Mysig dopparedag med familj och lite släkt, därefter har man legat i "christmas-mode" med How I met your mother -maraton! Inte många knop man gjort efter all julmat osv. Får bli ändring på det efter nyår och då menar jag inte med träning i första hand utan speeda upp med skolarbetena. Ja för några nyårlöften är ingen idé, det är bara att KÖRA PÅ och inte ha några krav. Det trivs man bäst av!
 


Julmys i regnrusk


Även om det är grått och trist ute behåller vi julstämningen innanför väggarna. Julgranen är inburen, pyntad och klappar ligger under. Jag fick även gjort julgodis i helgen! Mozartkulor, Wienernougat, Bountybollar och Knäck med polka, mandel och pepparkakssmak. Inte alls dumt de för att vara första gången för de flesta. Synd bara att de ska stå och se så smarrigt och lockande ut när man inte får komma när "än". Idag blir det årets första julbord, när vi ska fira bästa vännen som fyllde år igår!!
 


Efterlämnat

 
I förra veckan gick vi sista dagarna, vilket vi firade iväg med klassfest, två luciatåg och lussefika i skolan. Var lite fritt arbete den veckan, om man ville fördjupa/lära sig mer inom mönsterkonstruktion, modeteckning och Illustrator. Själv så gjorde lite av varje men färdigställde mestadels andra uppgifter. Vi har ju fått nya projekt nu på jullovet, vilket det inte kallar sig vara. Så har börjas på så smått nu när man får orken tillbaka efter förkylning man fick så fort man kom hem från Borås.
 


När man inte påverkar

 
Måste fått fnatt, för hur kommer detta sig kan man undra när man inte skrivit på en och en halv vecka. Nån som länkat i "smyg" kanske? Hur som helst, ska försöka bättra mig. Lite bara.
 


Pepparkakspannacotta

Pepparkakspannacotta, långt ord men mycket god dessert! Tips om du inte vet vad du ska hitta på till jul! :)
Hojta till om du vill ha receptet!
 


JL Menswear AW 14/15 by me

En sneak peek på en liten liten del av mitt arbete för J Lindeberg (oskarpt projekt). I grupp tog vi ju först fram en varumärkes och målgrupps analys, moodboards, färg/materialkartor och ett nytt koncept och tema. Därifrån skulle vi då skapa skor, mode och sportplagg i olika färgställningar med grafiskt element som ska vara aktuellt för säsongen höst/vinter nästa år. Alltså måste man ha i åtanke med trender, de tidiga, nåt man måste ändra kanske för att bli anpassad bättre och vad man själv tror skulle funka i ett försäljningsperspektiv m.m. Det är en hel del för att allt ska klaffa, men såå roligt att hålla på med och nu är detta projekt över!
 
En vecka kvar på skolan innan vi går för julen och "studier på valfri ort", ja vi kommer ha en del att göra men inga ledsna miner för det precis.
 


“A winner is a dreamer who never gives up”

- R.I.P, Nelson Mandela
 


Första snön i Borås


.. och jag skulle kunna ha snöbollskrig inomhus, om jag hade velat. Bara att öppna fönster så har man det i jämnhöjds. Skönt att man har möjligheten liksom! Haha
 
Väldigt mysigt i alla fall :)
 


Fakkin fin

 
Lessen, att det ekat tomt här ett tag! Men nu ni, nu är redovisningen av två månaders arbete av J Lindeberg projektet avklarat/inlämnat och därmed har allting lagt sig, även stressen. Det har varit väldigt mycket på senaste tiden kan ni kanske förstå (självfallet väldigt roligt samtidigt), så ska bli fakkin fint med att bara sjunka djupt ner i soffan, koppla av, titta och hoppas att inte fotbolls "fantasten" vinner Idol ikväll. Vore fan med katastrof. Heja Elin säger jag trots att mina favoriter redan åkt ut..
 ------
Jahopp, blev inte som jag ville nä..
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola