Rimfrostig dag

 


Bästa platsen

Bästa platsen när det är lite kyligt ute, är att ligga i mattes knä. Vanligtvis får det bara plats en gosse, men inte denna dag hehe ♥
 


Dress in progress

 
Har pausat litegrann med min balklänningssömnad för tillfället då den ska provas ut först innan jag fortsätter. Men tänkte att det kanske vore kul att se en liten film jag fila fram för någon vecka sedan när jag arbeta med den!? Så här har ni, mig för första gången in action haha
 
Näpp! Nu ska jag ta och storstäda mitt rum. Storkalas i helgen, då en viss tjej nämligen fyller 20 år då ;)
 


Oscars blåsor

Stacy Keibler in Naeem Khan | Kristin Chenoweth in Tony Ward | Amanda Seyfrieds in Alexander McQueen | Amy Adams in Oscar de la Renta | Jennifer Hudson in Roberto Cavalli | Halle Berry in Versace | Jessica Chastain in Armani Prive
Catherine Zeta Jones in Zuhair Murad | Sandra Bullock in Elie Saab | Jennifer Lawrence in Dior | Jennifer Garner in Gucci | Zoe Saldana in Alexis Mabille | Brandi Glanville in BrandB

Inte orkade man att sitta uppe i natt och titta på Oscarsgalan, men det hindrar en inte att dagen efter kika igenom de vackra klänningarna som strosa förbi på röda mattan. Mycket släp och svart och vitt. Här är några favorittippade!



Säsongens trendfärger

 
Försökte mig på att göra en liten färgkarta på våren och sommarens trendfärger. Inte det lättaste att pricka rätt, men om ni ska lägga fokus på någon mer speciell just denna säsong så tänk: vitt, beige och andra naturliga färger, pasteller, neonfärger och glada färger som gult, orange, rött, fuschia och kornblå. Samt metalliskt silver och även svart funkar!
 


Fruktig frulle

 
Tredje dagen i rad jag startar dagen med en fruktdrink. Tack för inspirationen tjejen! Som för övrigt har en helt fantastiskt underhållande blogg, du ska ha cred! Mums. Ska allt bli en vana det här! SÅ mor min, nu får du för en gångs skull lov att köpa massvis med frukt ;)
 
Tid för att fortsätta lyssna på gamla godingar från vinyl 107 och börja på ritandet igen.
 


Arbetprovs tecknande

 
Börjat med arbetsproverna och nog möligtvis färdig med en kroki nu till Textilhögskolan, vilket är en av dom skolor jag ska söka till. Har fortfarande inte beslutat mig fast vilken jag vill helst gå på utan ska söka till så många som jag hinner, eftersom det för den delen också är så jädrans svårt att komma in! So, keep working!
 


Merci

 
Med en liten glädjetår tackar jag för alla fina kommetarer jag fått om mina filmer från modevisningen. Så himla roligt att höra hur andra ser det jag själv tittade mig "blind" på i flera månader. Och att det redan har kommit upp i över 200 visningar är rätt sjukt skulle jag själv säga. Men kan inget annat än att buga och bocka för att ni och många andra tar er tid att se det och är så snälla.
 
Idag har jag varit ute och dragigt och bärt massa ris och grenar, till vissa fall även en tjock liten go kise som kände sig vara på lite bushumör när han fick syn på pinnar som rörde sig. Har även hunnit med att skicka iväg två specifika jobbansökningar, har givetvis fler på gång. Men imorgon tänkte jag mig fokusera på annat. Ta mig an lite balklänning igen och börja på arbetsproverna.
 


Filmer från min MODEVISNING, 2012

Eftersom jag kommit igång med att "göra" filmer nu så tycker jag det är hög tid att visa upp hur det såg ut på min och de andra textiltjejernas modevisningar vi hade förra året den 26 april. Det var verkligen mycket slit med detta. Det var ju inte bara att få färdigt alla obligatoriska outfits man skulle ha med utan vi bestämde även vilken lokal vi skulle vara i, hade modellcastingar, modellprövningar, välja ut modeller, modellträningar, vilken musik var och en skulle ha, hur catwalken skulle ligga och hur det skulle se ut i lokalen helt och hållet. Vem som skulle mixa musiken och ljuset till scenen. Hur smink och håret skulle se ut på alla sina modeller och i vilken ordning allt skulle komma. Och så vidare. Sådana där småsaker man kanske inte ens "lägger märke till" ligger stort arbete bakom. Jag till exempel ansvara även för att göra programbladet som låg på stolarna, bildspelen som visades på stora skärmen på väggen bakom och evenemangs affischen.
 
Men nu så ska jag göra en guide för er här hur det var på vår modevisning just den kväll. En chans för även dig som inte kunde komma, att få se hur mitt arbete kommer ut på catwalken!
 
Först inleds modevisningen av att vår lärare hälsar all publik välkomna och ger information om vilka vi designers är och smått vad vi har gjort under de tre åren på textil, mode och design utbildningen. Sedan kör det hela igång och vi sex designers visar upp våra kollektioner en och en. Jag kom ut som trea och detta hade ni fått sett då:
 
 
När alla hade visat sina kollektioner. Kom det in en "mer kreativ" del. Denna delen hade i utgångspunkt att man läste en teatersömnadskurs och därav gick alla inte denna. Men det jag och de andra skapade får ni se här i form av en maskot till en bank, min paketsnöre klänning och en 1800-tal klänning:
 
 
Efter detta var det dags för våra projektarbeten, där vi alla sex valde att göra något inom textil. En gjorde gymnastikkläder till barn, en växtfärgade tyger och sydde kläder i och vi andra fyra sydde våra balklänningar. Så sist ut på modevisningen hade jag min bal/galaklännings-utgång. Där jag fått en special inspelad låt till och gjort ett bildspel på hela processen när jag sydde balklänningen för att visa publiken hur många steg man egentligen gör. Det såg ut såhär:
 
 
Det slutar sedan med ett tåg av balklänning skrider ut och sedan kommer alla modeller in på raken på catwalken, alla glada och publiken applåderar i takt till musiken. Lite tacktal på scenen och sedan "rusar" vi sex designers ut på scenen och är enormt överlyckliga! Vi klara det!! En upplevelse jag aldrig kommer glömma <3
 
Nu till det jag är allra mest nyfiken på just nu!! Vad tycker du om mitt arbete på vår modevisning för 298 dagar sedan nu?
 


Movie making

Har kommit igång med det här med att skapa filmer nu. Och kom på det igår att det som filmades på vår modevisning förra året inte har visats ännu!! Så just nu är tre kortfilmer snart på ingång, där jag visar de scener jag stod för och visar upp det jag skapa under gymnasietiden. Åhh ska bli sååå roligt att veta vad ni tycker, efter allt det slit man gjorde inför detta evenemang.
 


Vår/sommar trend 13 - Skjortklänning

Yes, börjar presentera lite modetrender inför denna säsongen nu då och då framöver. Egentligen skulle man väl börja för ett bra tag sen eftersom modevärlden alltid ligger något steg före, men lättare att ta det när det väl gäller, för både dig och mig. Right?! Let it begin...
 
Kom ihåg! Trender är bara till för att inspireras. Klä dig i det som just du trivs i!
 


 
En av säsongens trendplagg är skjortklänningen. Gärna en vit oversizad, med bälte i midjan och skjortan knäppt enda upp. Detta har syns på catwalken hos bland annat Stella McCartney, Fendi, Guy Laroche och Victoria Beckham.
 


Dream on

 Photo | Daniel Jackson 
 


Film om Lie-em

 
Min allra första film jag skapat är nu ute officiellt. En kortfilm om vårt projekt, Lie-em. Du får se bilder från det arbete jag gjort tillsammans med entreprenören Emmelie Olofsson. Där jag har designat, gjort mönster och sytt upp prototyper till fabriken som ska producera fram till det nystartade företaget. En stor smygtitt på den första kollektion som ska lanseras nu i vår! Berätta gärna din åsikt?
 
Glöm inte att följa Lie-em på facebook heller.
 


Lediga jobb?

 
Varit på både informationsmöte och handledarträff på arbetsförmedlingen, så nu jäklar ska här sökas jobb och bevisa vad man går för! Hade varit roligt med något vid sidan om. Någon som vet något ledigt jobb man kan söka så hojta till är ni snälla!
 
Sen så har man börjat sy ihop balklänningen till Mikaela (gå förresten in på hennes nya blogg och titta in, gissa vem som har gjort designen ;) och håller på med att göra film. Ja de ni, var något nytt! Ni ska få se!
Kan man ha hittat en ny passion? Njaa passion kanske de inte är, men riktigt roligt så ni kommer nog få se någon kortfilm då och då framöver skulle jag tro och då menar jag absolut inte videobloggar á la stå-och-prata-framför-kameran-och-pilla-sig-i-håret , kommer aldrig hända lovar jag er. Men "kortfilmer", skulle de vara något ni kan gilla? Om ni ens förstår vad jag menar haha
 


Ohhh now tell me now tell me now tell me now you know

 


Till dagens alla singlar

 
Dagens tankeställare! I ett Sex and the city avsnitt berättar Carrie hur trött hon är på alla dagar man firar andra och deras livsval, tex. bröllopsdag och menar att tänk om man själv inte vill gifta sig, hur många gånger blir man då uppvaktad av någon annan på en riktigt speciell dag?
 
Med tanke på dagens datum så är det väl ingen direkt som missat att det är alla hjärtans dag. Men för alla singlar där ute då? Ska aldrig de bli uppvaktade för att man är singel? Jo ni ska veta att förutom allt fokus på alla hjärtans dag idag när man firar sin relation med sin partner, så kallar man även just denna dagen också för alla singlarnas dag. Just de, står på wikipedia och allt ;) Om inte annat kan vi ju låtsas att det är VÅR dag idag ;) Nej men visst är tanken lite rolig att grubbla på ändå. Hur vissa val betyder mer eller mindre, och samtidigt att vissa val bestämmer vi inte ens själva heller. Se klippet nedan så får ni mer ett hum om det.
 
 
Glad alla singlarnas dag! Haha
 


Mumsig kärlek

Idag är det alla hjärtans dag, så igår fick jag helt plötsligt för mig att baka kärleksmums. Just de, mums va gott! Tänk vad en fika gör, man blir alltid så glad. Det gäller att njuta av möjligheterna här i livet!
 


Klippt å skuret

Färdigklippt! Tror det blev hela 38 tygbitar som ska nu sättas ihop till EN balklänning. Spännande va!?
 


Utanför mitt fönster

Dessa fyra (mycket ovanligt antal) kid sprang runt nyfödda förra sommaren med sin mamma. Nu har de blivit stora och skuttar omkring här nästan var och varannan dag på egen hand.
 


Skirt pattern

Haft några små designuppdrag och även försökt hitta någon passande sida där man kan skapa hemsidor på (jag t.ex. ska ju senare skaffa att ha som portfolio). Blivit tipsad om en som verkar riktigt bra, men om ni har några billiga alternativ där man kan ha eget domän så får ni gärna dela med er!?
 
Annars så har jag idag och igår klippt och klippt. De yttre kjolmönsterna som är en helcirkelkjol är så stora så fått legat och krålat på golvet idag (inte det lättaste heller att lägga ut på sladdrig chiffong). Men de gick och nu har jag bara smådelar kvar och sen börjar det sys!! Förmodligen blir det imorgon efter att man varit i stan en snabb sväng.
 
Helcirkelkjol, detta är enbart framsidan.
 


Designuppdatering - Vad tycks?

 


Orienteringsrally

 
Tror aldrig jag haft så roligt på en bilfärd som jag hade igår när vi var på jakt efter balklänningstyg.
Två bästa vänner, båda relativt nya körkorttagare, vilse bland vägarna i Göteborg, skriker hysteriskt åt kärringen i GPS:en varför hon säger fel hela tiden, kör runt i cirklar och inser att man varit här minst två gånger tidigare, kör förbi en avfart och säger sedan att "vi skulle nog av där" och därför är just då påväg mot Stockholm istället för Malmö........ och sedan bara skrattar emellanåt! Haha för himla härligt ändå och det sista vi säger till varandra innan vi skiljs åt: "Det får vi göra om"... "Att köra vilse alltså, haha"
 
Tur nog så hittade vi till tygaffären och till slut även hem, tillsammans med en påse med 8,5 meter tyg till balklänning med tillbehör, inklusive ett tyg jag inte kunde lämna affären och vara utan. Brukar bli så märker jag..
Så imorgon börjar jag nog på!!
 


På jakt

 
Tygprover till en balklänning hemskickat från höger och vänster. Imorgon bär det förmodligen av för att köpa ett antal meter så ska under dagen upp och beräkna ut hur mycket vi behöver. Annars har en jobbansökan blivit färdigskriven och ivägskickad (så håll tummarna!), samt igår stod jag för kvällsmaten och även idag ska jag nog bevisa mina "skills".
 
Ut en liten sväng i solen nu tycker jag allt!
 


Ett paket, med mycket kreativitet!

 
Äntligen hos mig och installerat och klart!
 
Det är detta jag väntat på sen i december-månad! Och de har inte varit helt felfritt att få hem utan rätt besvärligt om jag ska säga det själv! Första beställningen lade jag i december direkt på Adobe´s hemsida, efter två veckor fick jag beskedet att betalningen inte kunde gå igenom på nåt sätt. Lade ny order på samma men med annat kort och efter ytterligare två veckor fick vi leta oss fram till svaret att det inte heller gick. Tredje gången gillt sket jag i Adobe och köpte produkten genom www.scandinavianphoto.se istället. Produkten fick dom beställa hem men ändå tog det bara drygt en vecka till jag hade kartongen hemma, fått godkänd student legitimation, serie nummer och installering. Så tackar dom för det smidiga tillvägagångsättet och kan tipsa er om ni ska själva beställa ett Adobe paket, att det kan krångla mycket med betalningen på Adobe´s sida och köpa produkten nationellt istället, (om ni är säkra på att ni blir godkända på Adobe´s studentkrav och kan få tillgång till en rabatt uppmot fantastiska 80%).
 
Så nu ska ni veta är jag lycklig och glad! Behöver inte längre anpassa och ladda ner testversioner utan kan i lugn och ro sitta med program som Photoshop, Illustrator och In Design. Som man brukar säga, "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Men nu så, låt kreativiteten flöda! ♥
 


Den som uppfattar framtiden som motvind, går åt fel håll.

 
Mycket trevlig dag då jag vart iväg och träffat en kompis. Fika och mycket snack! Inte ofta man ses men ändå vet vi att man har varann, det gillar jag! Vidare och simma litegrann, sedan på hemvägen hämta ut ett paket som jag längtat efter såå länge!! Gud så kul, äntligen efter allt besvär! Håller på det tills imon ;)
 
Mot tv:n och se nya "Hissen - med Filip & Fredrik". Ska ni se?
Photo | Mariano Vivanco
 


Idioter finns det gott om på denna glob !



Such is life!

 
Såhär såg det ut en stund igår, men lyckligtvis gör det inte det längre vid samma tid idag. Från vitt till "grönt" snabbt! Här hemma håller jag på och tittar igenom ansökningsprover till olika högskolor som jag snart ska börja på, samt skrivit klart CV och försöker hitta något jobb jag kan söka till. Idag dock står annat på schemat!
 


Make the best of it

Härlig dag!
I torsdags när jag gick och la mig mådde jag sådär, vaknade igår och mådde kasst, men idag är jag på topp och varit ute och bland annat legat med skinande sol i ansiktet och en spinnande klump (katt) på magen. Klarblå himmel, i princip är all snö bort igen och man hör fågelkvitter. Hoppas våren är påväg nu!!
 
Ikväll gör jag som förmodligen många andra svenska medborgare, tittar på melodifestivalen. Men med dock inga direkta stora förväntningar, men trevlig för det!
Ha en fortsatt fin helg allihopa!
Photos | David Lipman
 


Ni ställer frågorna, jag kommer med svaren..

Här kommer de frågor som ställts av bloggare den senaste veckan. Ni finner olika länkar till dom, under frågorna! Och de har gällt med att komma med unika frågor, för frågor som har dubbleras har raderas efter första, så ni vet om du saknar någon fråga med din länk under.
 
Vad vill du ska hända det här året?
- Jag önskar att de här året blir lika roligt som förra året om inte ännu bättre, dock mindre stress och krav. Jag vill utvecklas mycket! Vill hitta en jobb inom modebranschen, att det ska gå riktigt bra med försäljningen av mina designade produkter i Emmelies företag Lie-em, resa, bli ännu bättre på det kreativa och möjligtvis komma in på en modedesign-linje och flytta. Men tar en dag i taget, så får vi se vart det bär hän!
 
Favorit blogg/-ar?
- Läser inte så många bloggar faktiskt, utan blir mer automatiskt hos dom som kommenterar hos mig. Men om de är någonstans jag helst vill in och kolla någon gång så är det på bloggar hos folk i min närhet, samt t.ex. Carolina Gynnings, Linda HallbergsIda Erikssons och hos Bella Davis m.fl. Men nog någon ny favorit påväg nu!
 
Har du några nyårstips?
- Hmm.. nyårstips!? Om du tänker på nyårslöften så skulle jag säga.. skit i dom! Har för mig jag läst någon vetenskap någonstans att ca 80-90% av alla nyårslöftens som ges bryts. Ha riktigt roligt istället utan krav och tänk mer på dig själv vad du verkligen vill göra och mår bra av.

Hur lång tid tar det för dig att göra ett blogginlägg?
- Väldigt olika! Jag skulle kunna säga att jag är väldigt petig med stavning, struktur på hela inlägget, bilder osv. Och även om jag bara gör ett rubriksinlägg så kan jag ha tänkt ut ibland väldigt noga vilka mening själva rubriken har. Bilder jag lägger ut ska ha gärna vara hanterade med kontraster med mera i photoshop samt till trendinläggen t.ex. "researchar" jag mycket fram informationen på olika ställen och att det är rätt och korrekt! Men tillbaka till frågan så vet jag faktiskt inte, jag får ta tiden nästa gång ;)

Sover du på magen eller på ryggen?
- Tror nog mer på sidan mest, men däremot har jag insett det sista att jag somnar nog lättare (Vilket jag oftast har svårigheter med) på magen.

Berätta om en speciell händelse som du aldrig kommer glömma!
- Måste jag säga nog på vår modevisningen förra våren. Man hade kämpat så mycket med alla kläder och hela arrangemanget i flera månader (till visso del, till och med i år) Blod, svett och mycket tårar. Ingen kan kan nog egentligen fatta så mycket vi kämpade trots att hela grejen är en så otroligt rolig grej och varit drömmen sedan länge. Men det ögonblicket man gick ut på catwalken, möte strålkastarnas ljus och hörde applårer, då blev man lättad, att det hela var värt de, att man vill så gärna sträva efter för att göra om det.... för jag klara det! Det kommer jag aldrig glömma!
 
 
Vem var din första riktiga kärlek och hur det gick till!?
- Tyvärr har jag inte hittat den rätta kärleken ännu. But I'll be waiting for him.
 
Vad är dina tre bästa egenskaper?
- Mitt sinne för kreativitet, för utan det hade min personlighet sett SÅ annorlunda ut. Min positivitet hur jag ser på saker och ting, och min ärlighet är möjligtvis några som kan rankas som de tre bästa.

Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem skulle det vara?
- Den rätte!?

Favoritfärg?
- Nja ingen direkt. Möjligtvis kornblå för den färgen tycker jag ser så himla härlig och exklusiv ut, men klär mig gärna i något svart i alla fall.

Favoritklänning?
- Min studentklänning och balklänning jag båda sytt och designat själv. Dom betyder mycket!
 
 
Har du några husdjur?
- Ja, har två katter som kom till världen i en garderob här hemma för 10 år sedan i april i år! Vad vore man utan dom!? (Tippen till vänster, Zorro till höger)
 

Vad har du för kamera?
- En Canon eos 60D tillsammans med två objektiv, se hela utrusningen här.

Någon speciell dröm du vill uppfylla innan du dör?
- Främst tillverka mängder med vackra efterfrågade brud/gala-klänningar, bli internationell och hålla minst en riktigt maffig modevisning i någon av våra stora modemetropoler. Men också resa och uppleva alla världsdelarna, gifta mig. Samt en kanske lite väl utstickande önskan, att ha en liten orangutangs armar kring min hals. Tycker dom är så fruktansvärt söta och dom är värda en hjälpande hand från en riktig djurvän.

Drömresemål?
- Roadtrippa i stora delar av USA, till Afrika och se the big five m.m., känna på Australien och Asiens södra delar. Uppleva alla världsdelarna som jag skrev i ovanstående fråga. Till varmare breddgrader!
 
Din bästa bild?
- Oh vilken svår fråga när man tar så sjukt många bilder varje gång man tar upp kameran! Men om jag måste så någon av dessa kanske, fast vet inte! (Alla finns tidigare på bloggen) Håller ju på med portfoliofotograferingar nu lite och där är en del riktigt fina. Gillar att experimentera t.ex. med bokeh, suddighet, ljus och vinklar.
 
 
Vad gör du nu, pluggar igen eller jobbar?
- Efter en höst med distanskurser från Textilhögskolan och arbete med det hemliga projeket, Lie-em. Så gör jag nu lite av varje. Självklart så lite inom Lie-em fortfarande, då det ska ut till försäljning först i mars. Men annars så ska jag börja söka massa jobb, jag har börjat sy på en balklänning som måste vara klar till början av juni, ska förmodligen göra och skicka in arbetsprover till massa högskolor, kanske gå en modeteckningskurs (har inte riktigt bestämt mig ännu, var och när), samt fotograferingar till portfolion osv.
 
Vad är ditt allra finaste minne?
- Ett av dom är i alla fall det jag beskrev i fråga 6, så läs ovan.
 
Vilken är din favoritårstid & varför?
- Sommaren! För jag gillar sol och värme, man känner också sig så mycket gladare än på dom andra årstiderna.
 
Mac eller Pc?
- PC, aldrig jobbat med Mac och desstom för den delen aldrig ägt någon Apple-produkt. Känns som ALLA använder samma produkter nu för tiden och vill inte bli en av dom ALLA. Finns andra bra alternativ förutom det. So you know ;)
 
Vad är det finaste i vardagen?
- När någon helt oväntat ger en komplimang. Speciellt från en helt främmande människa, då uppskattar man det ännu mer! Det lilla räcker.
 
Vad gör du en jobbig, tråkig dag för att muntra upp dig själv?
- Om jag verkligen inte har någonting för mig att göra, så kan jag ibland bara gå in på någon designhemsida och titta på vackra klänningar och drömma lite, det blir jag glad av. Men annars titta på nån film eller baka typ.
 
Favoritpryl?
- Hmm, ska jag säga datorn kanske. Man kan göra så himla mycket på den! Annars självklart kameran eller kanske symaskinerna haha ;)
 
Favoritserie?
- Den va lätt! Helt klart Vänner, får aldrig nog av det och lika roligt även om man sett alla avsnitt hundra gånger om!
 
 
Favoritchoklad?
- Choklad i nästa alla former och smak går hem hos mig. Vanlig hedlig Marabou mjölkchoklad funkar alltid, fy farao vad gott!
 
Det godaste teét?
- Dricker inte te, inte kaffe heller för den delen.
 
Varför började du blogga?
- Året innan, alltså 2008 så har jag för mig jag skrev dagbok. Men man blev så fort trött på de och då hade jag också det året börja läsa en massa bloggar och tyckte det var en så rolig idé att få inspirera och dela med av sig själv. Och de är det! Riktigt skönt att få skriva av sig om sådant man kanske inte säger annars, och man har ju också fått mer kontakt med folk från överrallt!

Har du några ovanor?
- Jodå det har väl alla! Några t.ex. är att äta frukost tidigt, fobi för att prata i telefon (kanske inte till alla, men de flesta), varje gång jag går in i ett badrum med duschdraperi fördraget så måste jag dra det åt sidan och har kontrollbehov, att jag måste vara helt säker på en sak innan jag berättar det.

Vad gör du helst på en fredag?
- Bara är hemma och myser, äter nåt gott och tittar på en trevlig film eller är med nån kompis. Festa är inte min grej!
 
Så där ja det var alla frågor. Långt blev det, men tack ska ni ha för alla frågor och hoppas ni fått svar på det ni velat och att ni lärt känna mig lite bättre!
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola