Goes black

 
Igår gjorde man lite småärenden, bl.a. var jag på förmiddagen hos arbetsförmedlingen och registrera mig, sedan gick jag en stund på stan och shoppa lite. Ett nattlinne som äntligen föll i smaken i mina ögon och sedan gett mig själv en spark i röven och intalat sig att nu ska man bannemej börja träna, så ett par träningsbyxor blev det också. Har ni några enkla roliga träningstips, så får ni gärna dela med er!
 
Update: Svaren på frågorna i frågestunden kommer imorgon istället, inte hunnit svara på alla än.
 


Zara Larsson, Introducing

 
För fem år sedan vann tio åriga Zara Larsson finalen av Talang 2008. Nu har hon släppt sin första skiva, vilket jag kan rekommendera er att lyssna på!
 
[Lyssna på hennes nya album på spotify]
 


Beautiful gowns on haute couture runway

 
Jag var bara tvungen att visa er dessa vackra skapelser från Elie Saabs haute couture visning från i onsdags. Ögongodis!
 


Balklänningsbeställning

I full gång med att göra mönster och toile:er till balklänning. Nästan redan klar med det, så snart blir det dax att åka på tygjakt!
 


En till smygis!

 En till liten smygis på produkt 2 i vårkollektionen från Lie-em, som ni ska kunna köpa av i mars i år.
[För mer information om detta projekt, gå tillbaks och läs här]
 


Fyra år och frågestund

Det är den tjugofjärde januari 2013 idag och för fyra år sedan startade jag min allra första blogg, alltså denna! Om man blickar tillbaka i arkivet så kan man ju nu verkligen säga tack o lov att man utvecklas som människa och i datorvärlden, då man kan se sådan skillnad i både text och bild än vad det är nu. Mycket roligt och antagligen om ytterligare fyra år så kommer jag väl säga detsamma om vad jag skriver här idag hehe.
 
SÅ, kanske nyfikna mer på vem jag är idag?
Jo men då tänkte jag att vi kunde köra en liten frågestund, så fråga mig allt mellan himmel och jord vad du vill veta om mig, anonymt eller om du är en "länkad person" kvittar. Svarar på de som känns passande att publicera här sedan. - Avslutad, frågor som kommer in nu svaras bara genom kommentar.


Lie-em nu på facebook

 
 
 Nu hittar ni Lie-em på facebook! Där kan ni utöver min och Emmelies blogg följa vårt projekt om vårkollektionen som kommer lanseras i mars! Vägen dit och framgången, dessutom ladda inför event som ni ska kunna komma på i maj! SÅ in och gilla sidan! När det kommit upp i 30 gilla markeringar visas smygtitt på andra produkten!
 


The Veluz Bride

 
Bilderna från Veluz bröllopsklänningar talar för sig själva. Minst sagt mästerverk!
Det är detta jag ska göra en dag, skapa klänningar man inte kan slita ögonen ifrån ♥
 
Och på tal om vackra klänningar så har jag nu börjat på en balklänning som ska träda fram under våren!
 


De stod Jennifer på dom här!

 
Igår var jag i Ullared, småshoppa litegrann och åt en mumsig fika. Första semlan för i år och en riktigt goo chailatte. Därefter ut i skobutiken och redan i dörren så skrek dessa skorna mitt namn. Länge velat ha ett par Jeffrey Campbell och därför var det mycket bättre att få köpt denna kopierande modell som endast kostade 369 kronor. Så sjukt snygga, älskar färgen! Kärlek ♥
 


The first photoshooting

 
En bild jag var tvungen att ta när vi igår var på väg till ännu en photoshoot-plats. Det var en lång dag. Börja halv åtta på morgonen och var klara med 5 olika fotograferingar med 2 olika looks till klockan fem. Riktigt roligt hade vi, trots en kyla på 10-15 minusgrader som vi fick stå ut med. Men det gick och jag är verkligen kanon nöjd med vad vi åstadkom. Längtar tills det blir varmare och vår nu, så vi kan fortsätta med fotograferingarna av mina kreationer!
 


Det finns en plats där alla minnen hamnar

 


Brödbakande

Baka bröd var längesen man gjorde och efter att man såg ett avsnitt av "Hela England bakar" igår där dom gjorde scones, så blev jag allt sugen på att göra detsamma men med en egen twist! Fina va!? :)
 


Beneath your beautifulPhotos d'hiverThey can´t afford what we got, not even the king

 


Jahopp

Här har det snöat nästan hela tiden sen men vakna igår eller när det nu var. Så nu är här mycket snö igen..
Jag som ville att våren skall komma nu, då jag envisats med att få ut julgranen och allt annat pynt i huset. Men men om man kan se det som något positivt så ska vi ha de första portfoliofotograferingarna med mina egensydda kläder i helgen och då vill jag att några bilder ska ha en vintrig kall känsla, dock kanske det skiter sig med en, vi får se. Har hängt fram de kläder och planerat lite mer men ska nog se över det lite till innan, annars tar vi resten då. Ska bli kul!
 


You keep me hangin' onIbland glömmer man av...

 
... att sluta blunda för vad som händer i sitt eget liv och ta till vara på det istället
... att göra endast de man själv vill göra och inte behöva lyssna på vad tillvaron säger
... att du inte ska ta åt dig någon negativ energi från andra
... att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, stressa inte
... att du kommer långt på att våga ta risker
... att allt är möjligt och att det bara är du själv som kan hindra en
... att om du har en dröm kan du göra den till verklighet genom att bara jobba för det och tro på dig själv
... att det som inte dödar dig gör dig bara starkare
... att du är en individ som är lika värdigfull som alla andra
... att våga var dig själv och gå sin egna väg
... att allt händer av en mening
... att man någon gång måste misslyckas för att kunna glädja sig åt att lyckas
... att du är älskad av många även om du inte tror det
... att det är du som lever ditt liv och ingen annan
 
... att någon gång ibland kanske bör uppmärksamma sig själv lite mer, men glöm inte att behandla
    andra som du själv vill bli behandlad samtidigt.
 
........
 


Samples leverans

      Photo | Emmelie Olofsson
 
Vi hade trott vi skulle få paketet med våra samples i slutet av nästa vecka. Men det kom redan igår (!!!), direkt från andra sidan jordklotet. Så idag körde jag till Emmelie för att se mina kopior över de prototyper jag gjorde i höstas. Helt otroligt, kommer bli så bra i slutändan. Väldigt noga för att få en så bra produkt som möjligt till Er. Så blir små korrigeringar och snack om detaljer för att få deras samples likna våra prototyper och krav mer, innan ordern läggs!! Det börjar närma sig ♥
 


Mums va gott

Hemmagjord pizza, bakat godaste kladdkakan och frukt. Mycket av det goda ikväll! Och blir att äta av detta mumsiga imorgon också, då ögonen ville ha mer än maggen.
 


Sneak peek på en av Lie-em´s produkter

 Detta var ni väl allt inte beredda på att få se! En liten smygtitt på en av Lie-em´s produkter som jag har designat (hemliga projektet, prototyp). Som kommer finns till försäljning, för er alla att kunna ta del av senare i vår! Ännu mer nyfikna nu? ;)
 


Våra samples är snart här!!

Photo | Emmelie Olofsson
 
Några bilder som Emmelie tagit om vad som hänt lite hos henne sen i början av oktober med projektet. Allt ifrån att starta upp företaget Lie-em, videokonferenser med leverantören, transporter, ekonomiska frågor, inför produktionen och mycket mer. Men nu ska ni veta att det händer ännu mer grejer! I början av oktober då, när jag blev färdig med våra prototyper paketerades våra plagg väl och skickades iväg utomlands. Nu i nästa vecka efter att vi genomgått vissa viktiga steg, anländer ett paket tillbaka till oss med ett fantastiskt innehåll nämligen våra samples! Snart minsann har vi banne mej ett HELT färdigt resultat. Bubblar i mig av spänning!
 


Les Misérables

 
Någon mer än jag som blivit lite småkär i låten I dreamed a dream från Les Misérables på nytt!? Nu med en röst inte mindre än med Anne Hathaway. Trodde inte det var hon först, hann lyssna igenom hela låten innan de tog bort den på youtube igen och några riktigt fina höjningar som tyvärr inte finns med i denna reklamfilmen, som man alltid tittar till på när den dyker upp i tvrutan.
 
Undra om filmen kommer vara bra? - Biopremiär 18 Januari.
 


Vad gör ett close-up filter?

 
Ett close-up filter är som ett förstoringsglas eller något som minskar din närgräns mellan motiv och objektivet. Det är som ett budgetalternativ ifrån att köpa ett dyrt makro-objektiv, något som ger dig nästan exakt samma bild.
 
Tex. så har jag här nedan använt mig av ett fast 50mm objektiv på båda bilderna. Till vänster har jag gått så långt fram tills jag nåt närgränsen, sedan skruva jag på close-up filtret och gick närmare tills jag tog i närgränsen med filtret på och med nåt så när skärpa. Och titta vilken skillnad!
 
 
Något du ska skaffa i alla fall om du inte har ett zoomobjektiv och vill komma närmare dina motiv.
 


När solen går ner

Fick mig en längre dimmig promenad vid havet och fika med kompisar igår. Himla mysigt och massa snack! Idag däremot har dagen regnat bort, så stannat inne och röjt undan julen i mitt rum. Blivit även lite chattning på engelska med en om en beställning jag lagt som tydligen hade krånglat. Attans! Så blir att åka om banken imorgon och sen se om man kan lösa det hela. Som jag väntat och nu får man vänta ännu längre, men men..
 


From another eraVad använder man en stepring till?

 
Stepringar är väldigt bra att ha om man har flera objektiv med olika gängstorlekar i sin kamerautrustning. Det finns både step-up och step-down ringar vilket gör att det räcker med att köpa filter till ett objektiv och inte till allihopa. Tex. så har jag ett objektiv med filterdiameter 67 och ett annat objektiv med 52. Jag behöver därför bara köpa filter till mitt objektiv med filtergänga 67 då jag skruvar fast det på step-up ringen, som i sin tur passar perfekt i andra änden på objektivet med 52. Så genom denna ringen kan jag alltså använda samma filter på båda objektiven. Vid behov kan också flera step up ringar kombineras för att få önskad storlek.
 
Tips! Bättre att köpa en step-up ring, för att undvika vinjettering. Det därför en fördel att köpa filter till det större objektivet.
 


Detta händer i bilden om du använder ett stjärnfilter!

 
Ett stjärnfilter är ett filter med en mönsteretsad glasyta som ni kan se här ovan. Denna yta ger en effekt som vid ljuskällor bryts i form av en stjärna. Stjärnan kan skilja sig åt beroende på om du köpt ett stjärnfilter med 4, 6 eller 8 punkter, men också hur stor ljuskällan är och hur ljust/mörkt omgivningen är runt omkring. Ett starfilter som det också kallas är perfekt att skruva på under mörkerfotografering för en lätt, extra, tjusig effekt vid beslysning. Men kan också användas när du fotar något med en gnistrande yta som reagerar när du använder blixt tex.
 
Dessa bilder har jag tagit nedan, de till vänster utan mitt nya starfilter med 6 ljuspunkter och till höger med filtret på. Billigt och väldigt effektfullt sätt för att liva upp en bild!
 
 


Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Photo | Guy Aroch
 


3 nya filter med smarta funktioner

 
En liten extra julklapp jag fått. Tre nya filter till kameran eller ja, objektiven. En step-up ring, ett close-up filter och ett stjärnfilter!! Väldigt fiffiga filter som jag kommer berätta mer om senare, en och en om deras funktion.
 


Cicatrix, reducerar ärr

 
En liten sak jag fått hem! Det är en kräm som ska hjälpa till att reducera framträdande ärr med sedan ett bestående resultat. Ärr orsakade av tex. kirurgi, skador, brännskador, men också av akne. Så ska nu se om detta kan göra att mina små rödflammiga ärr i ansiktet försvinner. Behandlingstiden är olika men rekommenderad tid är minimum två månader, så återkommer om detta då om det skett något förbättring!
 
Länge letat efter en sådan här salva och denna verkar göra det jag varit ute efter.
>>Läs mer om produkten här.
 


Hallondröm

Dagen efter jag gjorde min förra skiss, den första modeskissen på ritplattan gjorde jag ytterligare en på samma sätt. Och jag överträffar faktiskt mig själv hur bra den andra blev. Man kan se stor utveckling redan från första till andra, så om jag fortsätter så kommer det nog sluta hur bra som helst. Dessutom tycker jag min hallonröda dröm faktiskt blev ganska fin! Berätta vad du tycker om det!
 


Nytt år

Det är den tredje dagen på det nya året. Nyårskvällen blev lyckad och likaså tycker jag även året startat. Känns konstigt att det inte är 2012 längre och kommer nog ta ett tag innan det faller in av sig själv att man ska skriva 13 istället för 12. Men nog om det, nu blickar vi framåt på ett år som jag vill att jag ska utvecklas mycket på och försöka tänka mer på en själv!
 
Som det känns har det nästan blivit som en lite tradtion att man börjar året med att köpa en liten större julklapp till sig själv. Tycker jag är väldigt sparsam annars så värd att få unna mig litegrann. Så är just vad jag sitter och hoppas få i alla fall inom den kommande veckan. Ska bli så kul! Dessutom fick jag hem några extra julklappar igår som jag ska visa för er senare idag. Happy!
 
Nu blir det brunch, sen fortsätta plocka iordning bland en del saker.
 
Frida Gustavsson for Tiger of Sweden, photographed by Hasse Nielsen.
 


GOTT NYTT 2013!!Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola