Renovering

 
Roligt att se att det finns vissa som kommer in och kollar här fastän man skriver så sällan. I vilket fall som helst så har det vart fullt upp i veckan. Letat lägenheter här och där i MÄNGDER, ringt och mailat en massa. Nästa vecka har jag som mål att jag ska HA en lägenhet klar till mig! Annars så har jag börjat så smått att förbereda det hela. Har gått igenom kläder och garderober och slängt in ett antal lådor på vinden med saker som jag inte använt på länge. Sedan så har jag även fått ett gammalt bord och två stolar att ha i min lägenhet till hösten, som jag nu börjat renovera. Hela dagen igår så slipa jag och måla bordets första lager, idag målade jag det ytterligare en gång och de två stolarna. Blir i alla fall jobb med det imorgon också. Kommer bli så fint när det är klart!
 


Carolina Gynnings verk uppe på väggen


Ja som ni kunde läsa i föregående inlägg så kunde jag inte hålla mig längre. Jag beställde två motiv från Carolina Gynnings designkollektion som jag tittat in en längre tid på. Det jag fick hem var två underlägg (Slice of Life och Summer Holiday). MEN, de är helt enkelt för fina att äta på, så jag hängde upp de på väggen istället!
 
Blev oerhört bra tycker jag och kan inte sluta älska att titta på dom. Dessa två tavlor kommer numera i all framtid hänga på en vägg hemma hos mig ♥
 
Tack Carolina!
 


Äntligen snart mina!!

Kunde inte hålla mina fingrar i styr längre! Jag var bara tvungen att klicka hem dessa två motiven ur Carolina Gynnings designkollektion. Är helt förälskad och avgudar hennes färgglada konst! Hon är så fruktansvärt duktig på det hon gör.
 
Efter att ha följt och spanat in inne på hennes webbshop i (va kan de va..) ett år!?! Så tyckte jag att nu var det bannemej dags att beställa, innan de av dessa exemplar olyckligtvis kanske hade tagit slut. Spricker nästan av förväntan!
 
Förresten, nästa lördag är hon sommarvärd i P1. Någon mer som ska lyssna då?
 


I do


Lägenhetsvisningen gick bara bra! Det är där jag VILL bo, men dock nu stött på problem så på måndag hoppas jag att de ringer och säger att den är min trots allt. Annars fruktansvärt dålig stil när det är dom som gjort ett misstag och att den redan är lovad till mig. Hålla tummarna hårt, hårt, hårt!
 
Idag har jag varit på bröllop och spanat in min systers kompis vackra brudklänning.
 


Lägenhetsvisning

Senaste veckan har jag kollat en del på lägenheter och nu är det förmodligen snart fixat! Ska på visning imorgon och om allt verkar kanon blir den min!! Hur bra som helst och toppen läge dessutom. Yaay, håll era tummar att det går hela vägen :)
 
Photo | Jeff Tse
 


Tips till dig som ska ansöka till modeskolor

Tänkte göra ett litet hjälpande inlägg här för framtida personer som själv skulle vilja söka till textil och modedesign utbildningar i Sverige. Jag var själv ute efter massa information om de olika skolorna jag sökt i vår, utan att få så vidare mycket information. Då jag både skrivit i forum, frågat studie och yrkesvägledare och försökt få fram vad gamla elever tycker. Tyvärr så var ju det inte så givande svar för just mig då man redan visste mer än vad de svara, utan mitt bästa tips är egentligen att läsa utbildnings-hemsidorna noga och maila och fråga skolorna med de frågor du har, för de är ju faktiskt dom som kommer med de mest rättvisa svaren. Det var så jag kunde jämföra och bestämma mig vilken skolan just jag skulle tacka ja till, lita på sin magkänsla och inse vem du är och vad du är ute efter. Kanske är den där berömda skolan som alla pratar om, inte alls något för dina mål. Utan gå efter din egen vilja och vad du tror är bäst för dig.
 
Men jag tänkte ändå hjälpa till lite på traven med de erfarenheter jag har fått denna våren då jag har sökt 7 stycken textilskolor och att detta inlägg förhoppningsvis ska kunna sökas fram via google för att de som vill ha lite mer information ska få det.
 
Varför jag sökte så många som 7 olika utbildningar var för att man hade ju verkligen inte några som helst aningar hur stor konkurrensen var och det kan man egentligen aldrig veta. Då det beror helt och hållet på hur många som söker det året och hur "känd" skolan är. Tänk också på att det är många fler som är intresserade på just samma sak och därför kan det ibland (oftast) vara nödvändigt att gå en högskoleförberedande utbildning innan du söker till högskolor för större chanser. Av de 7 skolor jag sökte var 2 högskolor och de andra förberedande utbildningar, dvs på sådan nivå att den ligger mellan gymnasiet och högskolan och att man helst redan då ska ha erfarenhet av att sy.
 
För att du ska kunna jämföra hur det kan se ut för dig, så ska jag nu berätta för hur det var i mitt fall i en liten tabell här nedan av vad jag redan hade i baggaget och de jag sökte och vad beskedet blev för mig.
 
Tidigare utbildningar     3 årig gymnasieutbildning på estet med inriktning textil, mode och design
/erfarenhet:                   2 distanskurser från textilhögskolan (Digital modeskiss och Cad system för textila konstruktioner)
                                       Jobbat lite inom det i verkliga livet, då jag varit mönsterkonstruktör/designer till ett företag
                                       Sytt en kompis balklänning på beställning
 
Förbered. utbildning      Art College | Göteborg | Modedesign - (Antagen)
på 1 år jag sökt:             Steneby | Dals långed | Kläder - (Reserv)
                                       Tillskärarakademin | Göteborg | Mönsterkonstruktion med sömnad - (Antagen)
                                       Malmö Folkhögskola | Malmö | Modefabriken - (Antagen)
                                       Tillskärarakademin | Malmö | Mönsterkonstruktör/Direktris - (Antagen)
 
Högskoleutbildning         Textilhögskolan | Borås | Modedesign 3 år - (Reserv)
jag sökt:                          Nordisk Designskola | Borås | Designutbildning 2 år - (Antagen)
 
Givetvis ska man inte helt gå efter bara sina meriter, utan självklart spelar arbetsproverna man måste göra till utbildningarna in en jättestor roll. Men nu kan du kanske få ett litet hum om hur du kanske ligger till om du ska söka till någon av dessa skolor i framtiden.
 
Jag trodde ju exempelvis det skulle vara jättesvårt att komma in, men det visade ju sig att mina chanser var ändå väldigt goda, så om jag skulle gjort något annorlunda så hade jag tänkt till lite extra innan jag började göra arbetsproverna, vilken skola vill jag helst komma in på, andra/tredje-val och därför inte söka så många skolor. För något som man kanske inte tänker på när man har planerna på att söka massa skolor är att det kostar! Tänk på allt material du måste använda, de flesta vill ha antagningsproverna i A3 format och då behöver man köpa det, papper att göra modeteckningar /skisser /personligt brev på, fotopapper för att visa bilder på sådant man tidigare gjort, kanske behöver du använda speciella pennor osv. Du behöver sedan köpa stora kuvert att posta iväg proverna i och glöm inte portot, det är ingen billig peng! Vissa skolor kräver också att man betalar en anmälningsavgift och för att kunna få komma på intervju, kanske behöver du också åka långt för att komma på en intervju på skolan.
 
Jag har ju verkligen gått in för detta i vår att till hösten ska jag fortsätta i rätt riktning för att senare kunna nå min dröm. Även då jag lagt över 2000 kr utöver det jag redan hade på att få mina anmälningar godkända med arbetsproverna till dessa 7 skolor, så får man också tänka på att det tar mycket tid att göra men man utvecklar sig samtidigt väldigt mycket på vägen.
 
Frågan är bara vad just du tycker är värt att lägga ner, hur mycket du vill chansa för att det ska bli möjligt.
Jag hoppas detta inlägg varit till nytta till någon om inte nu, så senare. Att du kan kunnat ta del av något av mina tips för att få en bättre syn på hur det egentligen eller möjligtvis ligger till.
 
Har du några frågor, så är du välkommen att kommentera så ska jag försöka svara på dom!
 
Kan ju även berätta att jag faktiskt blev antagen till den skolan jag allra helst ville komma in på. Så ett bevis på,
VILL MAN OCH TROR PÅ DET, SÅ GÅR DET!
 


Poppis på loppis

 
Bild från Hallands Nyheter. Hahah ja det stämmer det, då jag blev lite intervjuad när jag stod i lördags själv och hade lite bakluckeloppis. Sålde av gamla grejer och som ni ser, tomatplantor. Det var sista gången och igår skeppa vi iväg ett antal bananlådor förutom en som jag tänkt ta tag i idag, fota och lägga upp på tradera eller nånstans. Kul att vara lite företagssam och samtidigt skönt att bli av med en massa grejer som bara ligger och samlar damm.
 


Flera års tillverkning i en och samma portfolio


NU är min portfolio klar!!!
 
För drygt ett år sedan efter modevisningen har jag för mig, kom jag på idén att göra en portfolio. Jag minns att en sa på textilhögskolan när jag var där på öppet hus förra året att något som är bra att ha är imagebilder på sina kläder. Därför frågade jag en av modellerna som gick för mig på modevisningen och Mikaela om att fixa håret och sminket. Så i januari i år hade vi första fotograferingarna och sedan haft två till tillfällen som ni kunnat läsa om. Där jag fotat mina kläder jag sytt, 18 outfits i olika typer av bilder.
 
Efterarbetet har ju dock tagit längst tid. Sitta och välja ut vilka bilder, sedan redigera alla. Och inte minst, portfolion innehåller ju massa annat som jag också tidigare skapat. NI får se hur det hela blev på min egna domän som jag även fixat fram, www.designbyjennifers.com.
 
In och kika runt, se hur bilderna jag tagit i vår blev och berätta gärna vad ni tycker! :)
 


NORDISK DESIGNSKOLA!!!

Igår var dagen jag fick mitt sista antagningsbesked på de skolor jag sökt och gjort arbetsprover till i vår. Jag hade fått reda på redan med start i början av maj att jag blivit antagen på någon skola här och där, men hela tiden jämfört varandra och tackat nej till den jag minst ville till och sedan fått skjuta på att svara på den andra. Hela tiden dock så hade jag en skola i minnet, det vill säga den skolan jag allra helst ville komma in på. Att jag måste bara få veta det beskedet innan jag helt kan bestämma mig!
 
Hoppet och glädjetårar sprudlade fram först för några veckor sedan då de ringde från Nordisk Designskola att jag fick komma på intervju, väntan har sen dess varit "lång" och igår fick jag ju som sagt beskedet. JAG ÄR ANTAGEN PÅ NORDISK DESIGNSKOLA!!!!
 
Är så otroligt överlycklig av detta svar så ni anar inte. Trodde först inte det var sant, men efter att ha läst texten några gånger så insåg jag, jag har kommit in, till hösten börjar jag plugga en två-årig designutbildning, jag ska flytta till Borås, gå på den skolan som jag insett är perfekt för mig, jag kan påbörja min dröm och få göra det jag älskar! Så fruktansvärt skönt att äntligen få veta och ärligt talat så har jag faktiskt känt i flera månader att jag kommer ha turen på min sida.
 
Som ni säkert förstår följer bloggen med mig, därav denna nya kategori där ni sedan kommer få ta del av skoltiden och annat som hör till
 
 
Kan inte sluta le!
 


Att behöva njuta av sommaren

 
Mitt numera "sommarjobb" började jag på igår förmiddag, då man åkte iväg och hade lite loppis i några timmar. Blev allt lite klirr i kassan i alla fall. En gång till planerat om det blir fint väder, sedan får jag se vad jag gör med resten. Blir väl kanske att jag säljer av lite finare saker via nätet innan det skeppas iväg.
 
Kommer i vilket fall som helst bli en väldigt behaglig sommar för mig i år, vilket jag faktiskt är mycket glad för! Det känns som att jag verkligen behöver en sommar av ledighet. Har haft det fullt upp i några år nu och alltid haft något på gång. Skolan och stressen att hinna få färdigt allt inför modevisningen förra året, därefter jobbade man sommaren på både restaurangen och påbörja allt med projektet, sedan de två kurserna jag gick, tog körkort, portfoliofotograferingarna, sytt balklänningen och sist men absolut inte minst, alla dessa arbetsprover jag gjort i vår. Det har egentligen alltid varit något man tänkt man måste göra när man håller på med nåt annat. Så därför är det mycket skönt då de flesta punkterna har bockats av och snart de sista även så. Andas ut och bara njuta av årets bästa årstid. Man måste ju tänka på refrängen, till hösten drar det ju nämligen igång igen!
 
Igår så gjorde jag även litegrann på portfolion och nu ska ni veta, är den snart färdig. Några ynka detaljer kvar, så i veckan blir hemsidan officiell!
Photo | Guy Aroch
 


Prinsessbröllopet

 
Jorå man vore ju nästan helt dum i knoppen om man helt har missat att vår prinsessa gifte sig igår med sin Chris och givetvis satt jag fullkomligt bänkad framöver tv:n en dag som igår. Det här med giftemål och bröllop tycker jag är så oerhört roligt att titta på, hur de har planerats, förberetts, klänningarna och kärleken m.m.
 
Man kan inget annat heller än att säga att bröllopsklänning satt som en smäck! Mycket fin modern Valentino-klänning med sitt fyra meter långa släp. Även kvällsklänningen verkar vara en liten prinsessbakelse och på tal om bakelse! Bröllopstårta av massvis med makroner, minst sagt en ovanlig tårta!
 


Så blev balklänningen jag sytt i vår!!

Juni månad är påbörjad och i söndags var man iväg och tittade på balblåsor, däribland min balklänning jag sytt i vår till min vackra Mikaela. Så om det inte vore nu, när skulle det då vara tid för att visa bilder på klänningen? Nä här har vi den, samt en film jag gjort med bilder och detaljer under tiden jag sydde den! Vad tycker ni? :)
 
 
 
Beige-färgad axelbandslös klänning med helcirkelkjol, rynkningar, öppen rygg, spets och pärldetaljer.
 
Imorgon springer de ut, så passar även på att gratta så mycket till studenten!! Sicken känsla det är assa!
 


You can only love, this time of the year

 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola