Se Lie-em´s modevisning här

Ni som inte kunde komma på eventet den 18:e maj i Varberg och ta del av Lie-em´s lansering, kan nu se en av modevisningarna här! Visning som kan ses som både ett slut och en början på hela detta projektet jag varit en del av det senaste året. Nu är det bara upptill er att köpa plaggen på webbshopen, ifall det väcker ett intresse. Jag hoppas det! Låt se..
 
 
Entreprenör/Grundare: Emmelie Olofsson
Mönsterkonstruktör/Designer: Jennifer Svensson (jag)
www.lie-em.se
 


Bara lite till!

 
Bloggen har legat nere i några dagar nu. Men haft en del för mig! I lördag så hade jag min sista portfoliofotograferings-dag och jag har därför alla mina tidigare plagg jag sytt på bild nu, med hjälp av modell och en som har fixat hår och smink. Så hela 18 outfits har vi gått igenom den här våren och de är nu alla redigerade, de bilder jag ska använda. Håller upptill även på för fullt med hemsidan, där allt jag skapat ska upp. De är inte lite saker direkt så får ta lite i taget.
 
I måndags var jag också på intervju på en skola jag sökt och åhhh va jag önskar att beskedet som kommer om någon vecka ska vara positivt, VILL så gå där! Det enda jag kan göra nu är att bara hålla tummarna och sitta fint och vänta på de sista beskeden. Ska bli så skönt sen, när man VET!
Photo | Boe Marion
 


NU TILL FÖRSÄLJNING!!

För ett år sedan började äventyret (läs om hela resan här), idag finns kläderna äntligen ute till försäljning hos www.systrarnaolofssonshandelsbod.se, så att ni alla kan ta del av dom!!! Kommer du klicka hem ett par kanske?
 
Det här är första kollektionen från Lie-em.
Entreprenör/Grundare: Emmelie Olofsson
Mönsterkonstruktör/Designer: Jennifer Svensson (jag)
 

 
Modell 1 | Lierose, Hängselbyxa i en unik stuprörsvariant.
 
 
Modell 2 | Bluebell , Hängselbyxa i en unik haremvariant.
 
 

Fotograf: Jennifer Svensson (jag)
Modell: Sally Löfström
Makeup/hårstylist: Therese Olofsson
Skor: Anderbergs skor i Varberg
 


Balklännings leverans

I förra veckan blev ju balklänningen jag sytt nu i vår färdig! Och i helgen i samband att vi var på kalas hos dom fick jag säga "hejdå" till den, då den nu tillhör min fina Mikaela som ska glida fram i den om drygt en vecka. Vi prova den en allra sista gång och den passa lyckligtvis nu perfekt. Så ser verkligen fram emot baldagen att få se den användas första gången på riktigt. Då ska ni få se! :)
 
 


Lie-em´s prototyp

Bilder vi tog efter att prototyperna blivit färdiga och skulle skickas iväg till fabriken. Vill visa dessa då det är de här två plaggen jag sydde förra året som fabriken skulle ha hjälp av när de sedan framställde slutprodukten, som inom kort kommer säljas på nätet.
 
Modell: Emmelie Olofsson
 


Vilken dag!

 
Herregud vilken dag jag hade igår alltså! Alarmet ringde redan 04:45, för sedan klockan halv sju gick tåget jag skulle på ner till Malmö. Där jag skulle åka och besöka två av skolorna jag sökt till hösten. Båda verkade bra, dock så låg första skolan jag skulle till en liten bit utanför centrum i ett industriområde. Så från stationen som låg närmast gick jag då ifrån, till skolan. Äventyret började ju redan då att jag skulle hitta dit och därefter när jag också var klar med första mötet (som jag åkte dit frivilligt till för att se lokalerna), så behövde jag ju då ta bussen in till centrum. Först fatta var man var och sedan också klura ut vilken buss man skulle ta för att komma rätt i en "okänd" stad är inte helt lätt. Men de var ju dock inte det värsta problemet för inte visste ju jag att man inte kunde köpa biljett på bussen alls, så som man kan göra här i Halland, utan man var tvungen att ha ett busskort till Malmö stadstrafik.
 
Det hela löste sig som tur var tack vare en sur busschaufför några hållplatser och en super söt snäll tant som så gärna ville bjuda mig på hela den långa resan in till stan! Så tacksam och samtidigt så paff att det faktiskt finns sådana oegoistiska trevliga människor och som hon också sa, man måste ju för någon skull också kunna vara lite mänsklig.
 
Därifrån gick jag sedan sista biten till andra skolan. Fick trots det ändå vänta både före och efter det mötet jag skulle på som i det fallet också var enskilt för mig och inte i grupp som det egentligen skulle vara. Gick därför fortare än jag trott och fick alltså vänta ett tag på tåget som för den delen blev försenat och också att jag först satte mig i fel ända av tåget så jag inte hade kommit enda hem. Haha smart Jennifer! Det ska ju verkligen inte vara helt lätt nu för tiden och också att man likt förbannat skulle bli sjuk på just den dagen!
 
I måndags eftermiddag fick jag ett besked som gjorde att jag storgrät av glädje. Nästa vecka ska jag ytterligare på en intervju! Fast då tar jag bannemej bilen dit, haha!
Photo | Vladimir Marti
 


All endings are also new beginningsFrån skiss till prototyp

Några kanske är nyfikna att se lite bilder från den tid då projektet Lie-em var så hemlighetsfullt!? Det hela började ju för ett år sedan, faktiskt exakt ett år idag! För den 20 maj förra året fick jag mailet av Emmelie att hon ville att jag skulle bli hennes mönsterkonstruktör/designer. Det var då det hela började. Någon vecka efter träffades vi och hon berätta lite ideér och så vidare och utefter det satt jag sedan ner och designade olika alternativ av hängselbyxor och detaljer. Därefter plockade vi ut de perfekta byxorna från alla mina skisser och jag började på med mönstena efter vi varit på shoppingtur och köpt mönsterpapper.
 
 
I samband när vi köpte mönsterpapper, så inhandla vi också alla tyger till prototyperna jag skulle sy efter att mönstena var klara. Till en början gjorde jag ju själva grunden och sydde upp i toiletyg och när jag sedan kände att mönstret var klart, justerat och graderat till de olika storlekarna så börjades de klippas, sys och strykas med mera.
 
 
Jag satt dag ut och dag in med att sy färdigt de båda prototyperna och när de var klara färdigställde jag det sista med mönstret med lite texter och mått. Detta postades i början av oktober iväg till fabriken.
 
 
Där mottog de våra prototyper och vi fick därefter genomgå flera steg som skulle godkännas. De skapade till slut sin egna kopia av mina byxor, som de skickade till Sverige och vi skulle kontrollera. Det genomgick sedan ytterligare en kontroll för att vi skulle få exakt så som vi ville ha det och till slut börjades slutproduktionen igång och leverades till sist hem till oss.
 


Lie-em:s modevisning och lansering

NU, nu äntligen ska ni få se det jag designa, konstruera och skapade åt Lie-em förra året! I helhet och inga massa sneak peaks, för det har vi väl ändå fått nog av nu! Igår nämligen på eventet Boost 2013 i Varberg under tre modevisningar lanserade vi våra två plagg vi jobbat fram det senaste året. Dom visades upp av duktiga modeller, fyra styck bar modell ett med olika färg av spetsband i ryggen som man skall kunna köpa till och sedan två modeller som visade upp modell två.
 
Vårt mål är att få bort det där klassiska trädgårds/graviditets -hängselbyxan och anpassa sig mycket bredare. Våra två unika stilar hoppas vi kan nå ut till olika personligheter, form och åldrar och kunna bäras både till vardags och fest. Här har vi dom!!!!
 
 
Dessa byxor kommer alltså då från fabriken som sytt upp efter mina prototyper jag sydde förra året. Jag kommer vissa en del bilder från året som gått, sådana som jag inte kunnat avslöja tidigare. Även ska ni också i veckan få se våra tjusiga shop och imagebilder vi tog för någon vecka sen.
 
Skaparprocessen, lanseringen och alla andra förberedelser är alltså över, men det är ju NU det "hela" börjar. Någon gång i veckan kommer dessa ut till försäljning hos första återförsäljaren (länk) och jag hoppas att dessa hängselbyxor tilltalar dig och att du är sugen på att inhandla dessa sköna byxor och som framförallt är designat av mig, haha ;)
 
Berätta jättegärna din åsikt om plaggen!!
 


Eventet Boost 2013

Eventdagen har passerat och vi är nog alla som jobbat med det nöjda om hur dagen blev. Mycket besökare som mingla runt bland konst och montrar från olika företag, där ibland vårt Lie-em! Som nu äntligen kommit ut officiellt med hur plaggen ser ut, men först tänkte jag visa lite bilder under förberedelserna och de andra framträdena.
 
 
Sedan drog första showen av tre igång klockan elva. Med sång, dans och visning av "Systrarna Olofssons Handelsbod´s" haremsbyxor!
 
 


ESC 13 Winner

 
Med erfarenhet från år 2000 vinner Danmark ännu en gång här i Sverige. Emmelie de Forest´s låt "Only Teardrops" tycker jag ändå var en av de bästa så inte alls missnöjd av resultatet, dock förvånar det mig litegrann att vissa låtar inte fick fler poäng. Förutom nordens bidrag så tyckte jag också att till exempel Nederländarna, Armenien, Belgien och Italien hade rätt fina låtar! Vilka var era favoriter igår?
 
 


NU är det DAX!! Idag gäller det!

 


Dinner will be served

 
Visst e det en skön låt!?
 


Latest news

Fått gjort lite dittan och dattan.
1. Balklänningen är minsann färdig nu, efter cirka 40 timmar. Härligt!
2. Varit på Gekås och shoppat.
3. Cyklat lite och tittat efter plats att fota på då vi ska ha sista portfoliofotograferingen snart, dvs. om vädret tillåter.
4. Igår började jag på med att pilla med portfolion i form av en hemsida och typiskt nog när jag väl efter ett tag börja tycka att de ändå blev helt okej, så lade webbsidan ner och inget sparades... Tur att jag inte hade kommit längre i alla fall. Blir att börja om på nytt nån dag när jag känner för det!
5. Tackat nej till en utbildningsplats och lyckligtvis också fått reda på att jag blivit antagen på ett annat ställe. Två besked kvar jag vill veta innan jag kan bestämma mig! Pepp!
6. Klippt gräset och självfallet också varit en del av eurovision-yran. Finns en del favoriter trots allt nu när man hört dom några gånger.
 
Inte långt till eventet och det börjar pirra i magen nu. Imorgon ska vi repa och färdigställa det sista inför lördagens stora händelse!!
 


Snart där!

 
4 dagar kvar tills eventet/lanseringen av kläderna och jag vill därför försöka nå ut till så många jag kan, att ni är varmt välkomna till Campus Varberg, mellan 10-14 på lördag! Modevisningar, konstutställning, framträdande och mingel m.m. Läs mer och anmäl dig till Facebook-evenemanget "Boost2013 Varberg". De 100 första som anmäler sig till eventet genom att tacka ”JA” på Facebook får en goodiebag vid ankomst.
 
Det börjar alltså sakta men säkert närma sig och det sista bockas snart av. Shopbilderna fick jag klara i helgen och annars har jag till exempel gjort lite på balklänningen (endast en knapp kvar!!!) och varit på kosläpp. Himla mysigt att se glädjen i djuren när de skuttar ut! Likaså kommer det väl bli för mig och Emmelie när lördagen är avklarad, då börjar äventyret på "allvar"!
Photo | Alexi Lubomirski
 


Fitting

 
Såhär har senaste dagarna sett ut. Gått igenom några hundratals foton och fått redigerat klart våra imagebilder. Shopbilderna härnäst, samt strax bär det av till stan för modellprövning!
 


Produktfotografering

Igår var det ännu en rolig dag (samt i fantastiskt sommarväder) där jag fick stå bakom kameralinsen och fota en modell som hade på sig våra produkter från Lie-em. Vi var fyra styck som åkte runt och fota både utomhus och inne inför webbshoppen. Måste säga att det blev väldigt fina resultat trots jag ännu inte hunnit redigera bilderna vi ska använda.
 
Efter att ha noga analyserat och experimenterat för att få fram de bättre vinklarna och ljuset m.m. genom det lilla titthål man får, kom en trött Jennifer hem efter drygt 7 timmar. Sedan vaknar igen idag klockan åtta i soffan med kläder och smink på, haha. Oerhört smidigt måste jag säga ändå ;)
 


Glöm för tusan inte att komma och titta!

 


Sjätte Maj

 
Har en del småpyssel för mig nu. Lite förberedelser inför eventet den 18:e som jag hjälper Emmelie med. Även till fotograferingar. Redigerar bilder och klurar i massor på de svåra val jag kanske kommer hamna i angående utbildningar. Frågar och mailar runt, men får inte värst många användbara svar. Hur ska man själv veta vilken som är bäst?
 
Ja det är något man funderar på nu när man sitter ute i solen. Hör hackspetten spela tillsammans med Gyllene Tiders gamla dängor som strömmar från datorn. Känns som sommaren är smått påväg när gräset börjar bli långt och humlor och fjärilar flyger förbi i värmen!
Photo | Guy Aroch
 


Från catwalken

Designers:
Alice Gruvander | Chantee Johansson | Ebba Lindqvist | Rengin Bayik
Isabell Fläde &  Olivia Nilsson | Alice Gruvander | Annika Käppi | Fanny Arvidsson, Alice G, Annika K, Emelie K & Rengin B
Ebba Lindqvist | Emelie Karlsson | Frida Persson | Alice Gruvander
 
Några kreationer från torsdagens modevisning av PS textilstudenter.
 


Random drawingsGarment Sketches

På sista tiden har jag fått göra en del plaggskisser till kollektionerna inför arbetsprover. Så nu börjar jag få finess på Illustrator tycker jag allt! Något plagg ni kanske gillar lite extra? :)
 
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola