Mysbelysning i stan

 


Tjuvstartat med julen


Förstår inte hurdan detta. Men har nog aldrig någonsin längtat efter julen (till och med snön) så mycket som jag gör detta år. Tjuvstarta redan i veckan (med rullgardinerna nerdragna haha) med att ta fram julpyntet och sitter numera också med vörtbröd och lussekatter, som jag och mamma bakade förra helgen när jag var hemma i Varberg. Det är en sådan otroligt mysig tid att gå runt på stan med julbelysningen upphängd och känna hur första advent och julen kommer närmare och närmare inpå. Det lugnet kan också ibland behövas när man slutspurtar med det sista nu på ett flera veckors långt arbete i skolan. Nästa vecka är det redovisning av de hela, sedan är det bara en ynka vecka kvar!
 


19

Ny vecka nya tag, som man brukar säga. Idag har vi börjat på med en ny kurs i skolan, kommunikation och presentationsteknik. Men vi fick även J Lindeberg presentationen framskjuten, vilket va skönt för ännu är man ju inte klar med allt man ska göra för det projektet. Samtidigt har vi också fått en liten uppgift för danska märket NOME Footwear som man jobbar på. SÅ japp! Man har att göra de här sista veckorna innan jul. Just so you know!
Photos | Nikolay Biryukov
 
 


Moderådets trendseminarium s/s 15

Idag var vi i klassen på Textile Fashion Center för Moderådets trendseminarium våren och sommaren 2015, just det 2015! Hujeda mig vad långt fram i tiden man går i förväg, men vips så är man ju snart där med tanke också på hur fort veckorna går i skolan. Nåväl, man gick därifrån väldigt inspirerad och imorgon kör vi järnet innan man går på skön helg!
 


Testkanin

Det här året har jag testat en del olika hudvårdsprodukter. Det kommer och går med "ohyran" i ansiktet och har känt att det nästan varit värre än på länge nu när jag flyttat hit till Borås. Vad det beror på har jag ingen aning om, men kan ju också vara känslighet för produkterna jag använt då. Exempelvis prova jag det omtalade "proactiv" som ska vara så hiiiimla bra, men nej det var verkligen skit rent ut sagt och det bara förvärrade allt. Bokstavligt talat, ingen bra produkt (iaf den europeiska versionen) så då var det ju kanon med garantin så man fick tillbaka pengarna!
 
Andra produkter jag testat på är "Nannic, skin tone balancer" och "Cicatrix" i hopp om att få jämna ut de små röda ärren. Samt "Acne Killer mask", "Basiron Wash" med tillhörande kräm och andra sådana där "vanliga" märken.
 
Kanske är det jag som inte har tålamodet, utan vill ha snabba resultat och inte vänta i månader för att se om de blivit någon skillnad. Men nu tycks de gå mot det bättre hållet för tillfället i alla fall och ska nu ta tag i ett sista försök att bli av med skiten för gott (om det ens är möjligt?!), med hjälp av att gå all in på Clinique-produkter. Clinique skall vara helt oljefria, parfymfria osv, anpassad till alla hudtyper och bekämpar både i hudvårdsprodukterna och i makeupen. Så om inte detta hjälper så är det bannemej inte tvättningen det beror på. Vi får hålla tummarna så återkommer jag kanske senare om hur jag upplever det :)
 
Hur det kommer sig med massa produkter från Clinique!? Just nu om man köper två produkter från Clinique på Kicks får man en necessär med lite annat smått och gott!!!
 
Har du provat något som du gillar?
 


Lillördag i all ära!Elfte i elfte

 


7 november

Drog idag på mig en spetsklänning tillsammans med knuten skjorta och kilklackar på fossingarna. Lite småkul blandning, å jag gillar de!
 


God mat på ett kick, 1

Spaghetti, bacon, skinka, majs, sockerärtor, curry, creme fraiche, peppar och salt. - Mängd efter tycke och smak.
Koka spaghettin och stek det andra, blanda sedan allt tillsammans med creme fraiche och currykrydda. Vips så va det klart!
 
Detta bjöd Jennifer på, till sig själv idag. Riktigt gott och enkelt!
 


Blandad skissmusik

Eftersom man just nu som gått som hela dagarna sitter framför datorn med plaggskisser i Illustrator så kan det vissa stunder behövas pluggas i med musik med härligt beat, även låtar från exempelvis idol och så mycket bättre är också tumme upp ibland.
 
Och när de kommer till den markerade. Till en början vad den inge bra i mina öron men nu kan en sådan töntig låt få en på riktigt bra svängigt humör, för visst är detta rätt roligt ändå?! Haha
 
 
 


Från igår

Kappa, Zara | Topp, Sisters point | Bustier, House of Dereon | Byxa, Gina Tricot | Skor, Ralph Lauren
 
Tänkte jag skulle vara lite mer personlig och lägga ut bild på mig själv här på bloggen, i viss mån kan man väl säga denna gång dock haha. Ska försöka på de lite oftare framöver, var ju trots allt över ett halvår sedan sist!
 


4 november

Efter helg med skissning och mycket musik så är man åter i skolan. Ytterligare en gråregnig dag, men det tynger inte ner en här inte. Materiallära i läder idag och sedan förväntas de en hel del digital skissteknik resten av veckan som ska bli megakul!
 


Farligt

Är just vad det är när Nelly lägger ut sådana här skönheter i form av plagg. Tur att man redan fått unna sig mycket shopping på sistone så man får lite ångest och kan hålla fingrarna i styr nu. Får ta fram nål och tråd på "jullovet" istället! Och just de, bilderna - I LIKE!
 


För en månad sen..

.. hade jag en fotografering tillsammans med Josefin Dysenius, en textilhögskole student med mycket inspirerande modeblogg. Bilder jag tog har ännu inte blivit visade här, förrän nu!
 
Checka in hennes blogg genom att trycka på bilden.
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola