Got it!

Äntligen, säger jag speciellt till ny jacka! Lagt den gamla på hyllan och fram ska den inte på ett braaaa tag. Gillar den nya riktigt skarpt och att man våga satsa på något som inte är svart. Imponerande där!
 


Nåt fel va de ju


Ni vet när man vaknar upp och tittar på klockan, ser vad det står men ändå inte fattar vad klockan egentligen är? Ja det hände mig vid åtta-tiden igår kväll när man slumrat till i sängen efteråt man varit på Ica Maxi och storhandlat. Men jaa, det gick ett steg längre än det kan man säga. För helt omedvetet går jag upp och börjar koka makaroner (yeah it´s true!), trots att jag redan ätit och egentligen inte förstår varför jag gör det. Jag bara gjorde det. Det var väl när koktidens slut börja närma sig som jag undra varför jag stod där och koka makaroner (?!?!). Det var också då världens migränsmärta faktiskt ploppa fram från ingenstans, så de va bara att gå och lägga sig igen och hoppas kunna somna fort så man slapp värken. Men ja det gick ingen vidare bra.
 
Så idag har man vart hemma, tagit det lugnt och kurerat mig. Missa nog som tur va inget i skolan, då jag ändå gjort klart mina grovskisser. Samt så har jag ju fått gjort lilla tentan i färgläran i eftermiddag och mår ju betydligt bättre nu också. Nåväl, kanske det är dags för att gå och äta upp makaronerna man så duktigt kokade igår då. Haha.
 
Konstiga saker som händer mig nu för tiden! För bara någon veckan sen i duschen så stod man kämpa för att få ut innehållet i en av flaskorna. Helt plötsligt får man en stor kludd i huvudet och då inser att man inte märkt av att världens "explosion" har förekommit, att kludden hade kommit från taket. Herregud va fort de måste gått och som man skratta!
 


Autumn Colors

 


My lovely guys

Det gäller att fjäska rejält under de helger man är hemma hos de här två killarna, (så de inte glömmer sin "mamma"). Även om det så väl skulle vara minusgrader ute, så har man dörren öppen lite för att dom ska kunna få springa ut och in och nana jämte mig under nätterna. (Läs sova inne hela helgen) Haha dom e för goa dom!
 


Efter Simone

 
Hallå där i storm och höstmörkret! Det var ett tag sen nu, men allt är väl här efter gårdagens busväder. Hösten ger oss kan man säga en bra anledning till att kura ihop inomhus med exempelvis en god kladdkakemuffins som grannarna fick "luktnjuta" av i förra veckan. Det sitter gott efter hela dagar med massa experimentering av snabbskissning med både mode, sport och sko -produkter för herr (första gången!). Slutprodukterna är ännu ett "mysterium".
 


Lördagsgodis i tygform


Tog bussen ut till Knalleland innan och gick in i ett par butiker, hitta dock inget förutom inne på Ica, haha. Däremot när man kom hem väntades det lite shopping på nätet istället! En ny efterlängtad suuuperfin kappa från Zara (årgången på min nuvarande vinterjacka gick ut för lääängesen så de var verkligen på tiden!) samt klicka hem lite från Nelly också i samband med storrean på upptill 85% rabatt. Du når rean genom att ange koden VIPSALE.
 


Veckans skiss


Veckans enda modeteckning gjordes i väntan på redovisningen för steg ett i J Lindeberg projektet i torsdags. Alla texter, moodboards, material och färgkartor hann vi färdigt med och presentationen gick bra. Lärarna chockade efteråt hur "fulländade" alla vi i klassen är, skoj att höra dom säga! Steg två med produktutvecklingen börjas på nästa veckan men vi fick igår ett kort skarpt projekt i mellan. Ska göras varsitt print inspirerat av lettiska folkdräkter som sedan ska tryckas på ett tyg och visas upp på lettlandsveckan i Limmared. Annorlunda men jaa rätt roligt :) Så blir jobb med de imorgon!
 


Uppdatering från ena sidan av Viskan

 
Hallå där, "saknat mig"? Haha. (Ni har mot förmodan ändå kommit in utan nytt resultat i form av inlägg från mig.)  Om inte så kommer jag in här ändå för att snabbt skriva av mig litegrann.
 
De har vart full rulle med projektet för J Lindeberg senaste veckan, och vi är som gått som klara med steg ett nu. En redovisning imorgon för klassen och lärarna om det vi gruppvis kommit fram till. Därefter blir det enskilt jobb i veckor med att skapa produkter utifrån konceptet vi gett liv. Ser framemot det, men måste ändå säga att allt förarbete innan det är fruktansvärt roligt det också! Tänk när tiden väl är inne och man får göra det för sitt egna företag, herregud vilken fin känsla.
 
I helgen tog jag mig också hem till Varberg. Mys med mina goa gubbar och träffa Mikaela för att tjöta en massa ♥
Inte klokt va tiden bara går! Ena stunden är det varmt, andra är träden röd/gula och snart skulle de inte förvåna mig om det börjar snöa och adventsljusstakarna kommit upp. Veckorna bara flyger förbi...
 


Hur, vad, varför?

Senaste två dagarna. Föreläsning om starten i en designprocess, att göra research, trend-, varumärke och målgruppsanalys. Igår fick vi alla ett märke vi skulle analysera och skapa tre plagg till och idag har vi gjort moodboards genom tematolkning och skapa egen målgrupp utifrån personen som man har jämte sig vid arbetsplatsen, därav i mitt fall härliga Sandra! Stressigt och verkligen en utmaning. Kanske verkar lätt men det är det inte när det väl kommer till kritan, MYCKET man ska tänka på. Imorgon ska de bli mer varumärkessnack!
 


Självporträtt i Illustrator

 
Helgens lilla pyssel i hela den här Illustratoryran vi haft och har i skolan. Nu däremot har vi börjat på "annat" (vi kommer ju hålla på i Illustrator lite hela tiden) som vi ska ha nästan terminen ut, designprocessens alla faser. Vi har därför fått ett nytt projekt att jobba med samtidigt, nämligen med märket J LINDEBERG. Spännande!
 


No. 116

Tjusiga naglar med Kubiss Kaviar, synd bara att dom inte behåller samma färg när man stryker på topplacket (gör det så för dig också?). I och för sig så kan jag inte bestämma mig vilken av färgerna som är finast.
 


I lekhagen

Från illustratortimmarna i skolan som jag tänkte kunde visa. Kunde göra i stort sätt plaggskisser sedan tidigare som ni sett, så har egentligen bara lekt och testat runt med några nya och gamla tillvägagångssätt för att repetera. Har dvs inte lagt så stor del på designen (förutom de understa då kanske, tog lite längre tid).
 
 


På namnsdagen

Gårdagen var från början helt blank på aktiviteter men trots det blev till en rättså produktiv dag med sysslor. Storstäda, fixa naglarna, laga mat givetvis, försökte mig på ett självporträtt i Illustrator som tog ett tag att göra, kvällsbak av blåbärsmuffins (blev hur goda som helst) och titta på filmen Ted bland annat, grov i munnen den lilla björnen med rolig. Idag vakna man av en liten trevlig surprise i form av ett mail från Nelly.com. Tydligen ville de fira en "speciell" dag idag. Så, undra vad dagen har att erbjuda idag på sin självaste namnsdag, haha hade "ingen aning" om att det var den sjätte oktober idag.
 


Trendanalyserar

Trendseminariet igår var verkligen hur bra som helst. Hade kunnat och velat gå på sådana inför varje säsong (kanske vi kommer få göra med nu genom skolan?! Hoppas!) Mycket användbart och bra information om vad som kommer vara trendigt nästa höst och vinter, alltså 14/15. Som ni märkt på innehållet tidigare säsonger tycker jag det är väldigt kul med trender trots jag måste säga att jag inte slaviskt nog följer det, men man inspireras! Och nu kan jag också luta mig tillbaka med denna godbit från svenska moderådet!! Blev ni sugna nu att veta vad vi ska satsa på nästa år? ;)
 
Efter föreläsningen gick vi också och kika runt på tygmässan, självklart drogs mina ögon på finklänningstygerna främst, blingbling hihi.
 


Kuligare

Chai-latte, så satans gott! Har du inte druckit detta så pröööva!! Min Espresso House -burk e snart slut :/
 
Illustrator för hela slanten både igår och idag (hade lite avstämning med Svea under gårdagen också om arbetet vi gjort för dom). Idag hade vi mer fokus på att göra egna typsnitt, loggor, förvandla pixlar till vektorgrafik och göra tryck. Hur kul! Imorgon ska vi på spännande trendföreläsning för AW 14/15 på Åhaga. Ännu "kuligare"!?! :P
 
Så, chai-latte då assa. Tror ett glas väntar på mig att fyllas, efter att ha redigerat bilder som fotograferades idag med en urtrevlig tjej och student från Textilhögskolan!
 


For the first time

Efter Halinas superfina illustration förra veckan så blev jag så otroligt sugen på att också göra något snabbt för skoj skull och för första gången prova på att göra en modeteckning i Illustrator (eller jag kanske har gjort det innan förresten!?) som vi för övrigt jobbar mycket i nu. Väldigt roligt. Kanske min "grej"? Jag gillar ju att jobba digitalt väldigt mycket. De åt vänster fick jag i alla fall fram och det kommer bli betydligt fler.
 
I förra veckan fick vi också i modeteckning som uppgift att göra herrmodeller. Enbart gjort kvinnokroppar förut så detta blir en exklusiv titt på mina allra första karlar, då man utifrån stil/pose och imagebild ska sammanföra till en egen.
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola