Det är vi som står bakom Lisebergs framtida uniformer

   Igår var vi på Liseberg! Först liten rundtur innan det öppnade, sedan avslöjades vilket bidrag det var som vunnit.
   Själv fick man mottaga hederspris i form av diplom, bjuden på middag och åka så mycket vi ville därefter,
   inklusive Atmosfear och nya Helix som man var tapper nog att våga sig på. Kort sagt, grym klass vi är och vi
   kommer vara så stolta när vi om några år kan se kläderna vandras runt i mängder inne på Liseberg.
 


Djuriskt

Några av bilderna från mysig dag på Borås Djurpark förra helgen.
 


Ikväll är jag DJ

 


Pustar ut

 
Nu är det värsta över, men i detta fall även en synonym för det bästa. Sista veckorna har varit väldigt intensiva. Man har brytit ihop samt tagit sig an det hela igen men nu är presentationen och kollektionen aw15 med samarbetet för Seger gjord och igår även den stora presentationen för det internationella välkända företaget. En helt otrolig chans vi fått att man knappt inser hur jävla stort det egentligen är. Så efter mycket slit, även nattetid ibland så kommer det först i nästa vecka avslöjas litegranna.
 
Detta firades genom att sova ikapp dvs. länge idag och i princip göra ingenting. Konstigt men sant, så otroligt skönt! Drygt en vecka kvar med lite småpill innan man får ett välförtjänt sommarlov!
 


VI VANN LISEBERGS DESIGNTÄVLING


Jag glömde ju berätta.... Precis som rubriken lyder. Vi vann Lisebergs designtävling!!! Så otroligt härligt att det var mödan värt. För den månaden som vi några i skolan jobba med detta, den va inte lätt. Men, bevis att hårt jobb verkligen lönar sig! JIPPI, superduper glad och ska bli så spännande att se vad det blir av det!
 


Precis som du vill

Det regnar i Borås, men vad gör det. Livet är härligt ändå! Oavsett regn eller inte flyter allting på så himla bra nu, vilket gör en på toppenhumör. Man får en massa fin feedback på arbeten man gjort, sista tentan är avklarad lika så nästan även projektet med Seger. Har i alla fall gjort färdigt min del i detta förutom att man bara ska sätta samman allt när alla andra i gruppen är klara. Detta innebär att man nu endast har det stora hemliga projektet att tänka på, sådan lättnad.
 
För några veckor sedan fick vi också klartecken att jag till hösten som jag bestämde mig för, stanna i Borås och specificerar mig på att bli både mode och skodesigner. Denna tanken hade jag aldrig haft innan jag började på skolan men insett att skor e även det väldigt kul att designa. Så trots att mina planer fortfarande är som de är så vet man ju aldrig senare. För "om man har möjlighet att ta den goda kakan, gör man ju gärna det". Dessutom så breddar man ju också sig i mer än ett område, vilket e plus!
 
Vi har även haft förläsningar av två personer som haft stor inverkan inom modet hos oss. Margareta van den Bosch, h&m´s före detta chefdesigner som nu ansvarar för de internationella samarbeten med designers och kändisar. Och redan nu i fredags var Jessy Heuvelink, chefsdesigner för J Lindeberg hos oss och prata om sin resa från barnsben, sitt jobb hos Christian Lacroix, när han jobbade som designer hos Adidas till hur de jobbar nu på J Lindeberg. Sjukt intressant och sådan härlig person!
 
Så helgen började bra och även imorgon och på tisdag har vi egna studier vilket gör att den blir lite längre denna gång. Härligt att kunna varva ner och njuta lite extra av tillvaron som varit, är och kommer bli. 2014, the best year of my life! Än så länge ;)


Min kollektion till Gina Tricot

 Se mer av plaggen på, www.designbyjennifers.com.
 


something old something new something borrowed and something blue

  En liten workshop vi hade där vi skulle på utställning på Borås Konstmuseum och inspireras till att skapa en
  valfri produkt. Klart det blev en brudklänning för min del, en lite annorlunda sådan!
 


Wish you were mineSkarpa designprojekt

Dags att uppdatera igen kanske såhär snart en månad efter. Veckorna bara blåser förbi och det är enbart fem veckor kvar innan man får ta ledighet! Och de veckorna kommer minst sagt vara fartfyllda.
 
Lisebergsbidraget som jag nämnt en liten bit ner är inlämnat efter mycket slit, så nu är det bara att hålla tummarna att det är vi om en vecka som dom presenterar som vinnare. Dessutom är några tentor gjorda, småuppgifter klara, besökt olika företag och projektet för aftonklänning är färdigställt. Där vi blev tilldelad ett stort modehus vi skulle researcha om och hitta inspiration till egen design. Denna design får man sen välja om man vill sy upp, så beroende på om de blir modevisning i höst eller inte så får vi se om jag i sommar kommer pilla med min Yves Saint Laurent influerad klänning!
 
Så nu efter några veckor med rena sommarvädret har vi "bara" två skarpa projekt och en tenta kvar. Och ja det är inte så "bara", det är rättså AWESOME som Barney säger i HIMYM, vilken chans vi fått att få designa till detta mycket stora internationella företag som kommer tyvärr vara en hemlighet tills minst nästa år.
 
Så nu gäller det att prestera sista månaden!
 
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola