Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola

Michael Jackson special!




Idag begravs han!

och tv4 visar om Jackson från 14.10 - 00.15!


Nedan står massa som du kanske inte visste om. Det fanns sånt som jag inte visste om i alla fall.
Han var som vilken person som helst och han har lidit oerhört mycket.
Man har hört så mycket, men det visar sig att mycket av det är falskt.

HÄR KOMMER SANNINGEN!
  • Jackson utsattes för fysisk och psykisk misshandel av sin far som barn.
  • År 1979 bröt Jackson sin näsa under ett invecklat dansnummer. Hans efterföljande näsoperation var inte fullständigt lyckad och han klagade över svårigheter att andas. Han blev remitterad till Dr. Steven Hoefflin som genomförde en andra näsoperation, och andra efterföljande operationer.
  • Jackson hade inte själv kommit på moonwalken, utan finslipat en dans som från början dansades av barn i ghettot.
  • Jackson blev den 14 maj 1984 inbjuden till Vita huset för att motta ett pris av USA:s president Ronald Reagan. Han mottog priset på grund av hans stöd till välgörenhetsorganisationer som arbetade med att hjälpa människor att komma till rätta med alkohol-och drogmissbruk.
  •  Han donerade många miljoner (USD) till välgörande ändamål.
  • Tillsammans med Lionel Richie skrev Jackson välgörenhetssingeln "We Are the World" vilken släpptes globalt med syfte att hjälpa de fattiga i Afrika och USA.  Singeln blev en av de bäst säljande singlarna genom tiderna, med närmare 20 miljoner kopier sålda och miljontals dollar donerade till stöd för de svältande.
  • Jacksons hudfärg som hade bleknat väldigt mycket efter 1986. Tidigare, hade hans skinn haft en mellanbrun färg men i början av 80-talet blev skinnet gradvis ljusare. Olika tidningar påstod att han blekte huden själv för att han inte ville vara svart. Men det stämde inte. Han var stolt över sin färg men i mitten av 80-talet diagnosticerades han med sjukdomen vitiligo, en sjukdom som gör att man tappar hudpigmentet, och lupus. Båda sjukdomarna gjorde honom känslig för solljus. Behandlingen han använde för sina besvär gjorde att hans skinn fick en ännu ljusare ton och då han sminkade sig för att jämna ut oregelbundenheterna i färgen så framstod han som mycket blek. Förändringarna i ansiktet var delvis även på grund av en större viktminskning. Jackson förlorade vikt i början av 80-talet på grund av en förändrad diet och en önskan om att få en dansares kropp. Vittnen rapporterade att Jackson ofta var yr och spekulerade att han led av anorexia nervosa. Under de senare åren av hans liv kom perioder av viktnedgång att bli ett återkommande problem. Medicinsk expertis har offentligt angett att de tror att sångaren hade dysmorfofobi, en psykologisk sjukdom där patienten har en skev negativ uppfattning om sitt utseende.

  • They don't care about us var en arg låt där Michael ville att man skulle säga nej till rasism och antisemitism.
  • Våren 2005 sa Michael Jackson i en intervju att han arbetade på en välgörenhetssång för offren från tsunamin i Sydostasien. Låten skulle ha producerats av Michael och Randy Jackson, och skulle ha framförts av Michael, Randy och resten av bröderna. Denna sång kom dock aldrig ut, förmodligen på grund av den kommande rättegången.Hösten 2005 efter orkanen Katrina rapporterades det att Michael Jackson ännu en gång skulle spela in en välgörenhetslåt. Låten skulle först heta From the bottom of my heart och tros ha varit den planerade tsunamisången. Senare på hösten rapporterades det att låten helt skulle skrivas om och titeln var nu I have this dream. Datumet för release av singeln har gång på gång skjutits upp och många tror att låten kommer rinna ut i sanden och aldrig släppas.

  • År 2009 planerade Jackson att göra comeback med 50 stycken konserter i London på O2 arena. Dessa planer gick om intet, bara någon dag innan han dog, gjorde han ett avsked att detta var den sista konserten i London för hans del.

             

Källa : Wikipedia

Även han har gjort massa fina saker. Det med hans hy och näsa kan ju inte han hjälpa. För vem hade inte gjort operationer för att få en fungerande andning!?
Och framför allt musiken! Den var fantastisk!

Länk till Black and White


Länk till Bad


Länk till Thriller


Länk till The way you make me feel


REST IN PEASE MICHAEL JACKSON

Vi ses kanske :)



 







Nikolina

snällt :) åh ska också se det!

Skrev detta: 2009-07-07 / 14:37:21
Blogg/Webbsida: http://mjaubaby.blogg.se/
emma - en modeblogg! ♡

Vad duktig jag känner mig som gissade rätt :D

Skrev detta: 2009-07-07 / 15:03:59
Blogg/Webbsida: http://emmasgarderober.se
Mariama

kan inte fatta att han är död:(

Skrev detta: 2009-07-10 / 16:19:17
Blogg/Webbsida: http://thatismyname.blogg.se/



Sätt färg på min vardag genom att kommentera!

- Upphovsrättslagen skyddar allt jag skapar, design/foto/kläder osv får EJ kopieras!
- Jag har gjort min bloggdesign själv, gör inga gratisdesigner till andra.
- Vill du beställa bloggdesign av mig, läs vidare i kategorin Bloggdesign -Beställa design?
- Jag är tacksam över alla kommentarer, även reklam.
- Om du inte har någon blogg så kika tillbaks senare i inlägget för kommentarsvar.


Namn:


M@il: (publiceras ej)


Blogg/Webbsida:


Kommentar:


Kom ihåg mig?
Trackback