Copenhagen Fashion Week 14

Denna vecka är det dags för modeveckan i Köpenhamn. Imorgon drar jag och några kompisar dit för att få grund till ännu en av vårens uppgifter, trendrapport! Så danskar, snart kommer vi!!
 


Project Gina

Nytt fint i garderoben från Gina Tricot. Samt i detta skede kan jag ju också berätta att vi i skolan precis inlett designprojekt (oskarpt) för just dom. Himla roligt! Suttit med varumärke och målgruppsanalysen, i samma veva som jag har haft tvätt och städdag idag. Dags att leta fler bilder till moodboardsen, men först mat!
 


5 ÅR!!!

 Eva Herzigova by Sofia Sanchez & Mauro Mongiello in Numéro (Issue #100)
 
Vill ni veta en liten kul sak? Igår blev bloggen så gammal som 5 år! Just precis! Den 24 Januari 2009 välkomnade jag er hit för första gången och detta inlägg är därav det 2138:e publicerade på sidan. Lite imponerande va, eller kanske inte, haha. Däremot är jag väl typ den enda som inte bytat bloggportal under den tiden. Hållt mig till en och samma och man kan se så himla mycket som har förändrats! Nästan allt förutom adressen då och den skulle jag väl inte kunna stå upp för att säga att jag är lika stolt över idag. Men va fasen, skit samma! ;) Grattis jeenlicious.blogg.se!
 


Arbetet för NOME Footwear

I höstas fick vi i skolan som ville ett uppdrag utav danska skoföretaget Nome Footwear. De ville att vi skulle hjälpa till lite med att skapa en "bakgrund", olika tips på ett koncept för varumärket. Att designa en logotyp, skokartong, hangtag och en storytelling som skulle passa rätt in. Detta resultat kom från mig och efter man fick tillbaks feedback utav dom så hade man inte misslyckats helt inte. Lite var användbart i mitt material/design och som dom kommer inspireras av när dom ska införa det nya till företaget. Riktigt kul!
 
 


Brunett var det nu ja!

 
Kanske inte fullt så mörkt som på bilden, men brunett det har jag blivit nu i alla fall! Har tänkt på detta ett bra tag att en hårförändring var något jag ville göra, antingen klippa av de till page eller bli mörkare. Ena stunden ville jag bli kort men andra så såg jag inte att jag kunde vara utan mitt långa hår. Så i december fick jag utan tvivel beslutat mig för att nu jävlar ska man snart gå från blondin till brunett, oavsett hur nyansen än blir typ. Så året 2014 den 4:e blev en nystart kan man säga och gud vad jag trivs i det! Kul att överraska alla och ja det kommer ta ett bra tag innan jag blir ljus igen.
 
Vad tycker ni om det?
 


Tre småroliga ting till köket

Va sägs om den här lille krabaten som kan koka ägg i mikron! Blir både gott och skapar lite spänning om han i vilken sekund som helst ska flyga ut genom mikrovågsluckan. Men han sköter sig!
 
En bakform med sex fack för ett blommigt resultat. Att enkelt kunna få till en fin liten dessert.
 
Eller de här vita muggarna i keramik med stickat mönster. Som jag minns sen något år tillbaka att jag så gärna ville ha, nu så!
 


Nu kickar vi igång 2014

Vet ni vad, tycker det är dags att ta tag i denna sidan igen! Hoppas det glädjer någon själ om inte, mig själv. För nu är det mesta eller ja lite lagt sig i skolan. Jullovet var härligt och innehöll en aning för många lediga dagar vilket gjorde att det blev mycket jobb sista veckan och i förra veckan. Dessutom har vi haft en tenta om dagen de här tre dagarna, så skönt att de är avklarade nu.
 
Snart har det redan gått en månad in på 2014 så tänkte kicka igång året här med att sammanfatta det föregående lite i ett moodboard, något som vi gör mycket av nu för tiden!
 
Mycket fotografering i olika slag, exempelvis för min portfolio och hemsida jag skapa. Men även för Lie-em inför lansering av varorna jag var med och tog fram under 2012. Förra året var det i produktion och kom sedan efter event ut för försäljning. Jag fyllde tjugo och året stod mycket för design och sömnad. Jag sydde en balklänning, topp. Jag satt under längre tid med arbetsprover till olika skolor, och kom in på den bästa. Flytta därav till Borås och under sommaren var det inte bara semester i Torekov och Båstad utan bestod mycket utav packning och renovering/shopping av lägenhetsgrejer. När jag sedan äntligen börja på Nordisk Designskola tog det fart med flera olika designprojekt, exempelvis för Svea, J Lindeberg, Nome Footwear osv. I mellanåt gick vi på museum, mässor och trendseminarium.

Kan verkligen se hur jag utvecklades något enormt. Vilket jag vet att jag kommer göra även detta år.
Så mycket roligt som väntar på en!
 


Uppehåll

Får börja året med att säga GOTT NYTT 2014 på er alla! Har haft en riktigt kanonstart med vistelse hemma i Borås med besök av Mikaela. Lite julfirande, shopping och andra spännande grejer som hänt, exempelvis byte av hårfärg. Ja just det! Detta och annat får ni desto värre istället ta del av på min instagram någon/några veckor framöver nu, då jag på grund av mycket arbete måste ta uppehåll från bloggen. Men hoppas vi ses så snart det är möjligt, och till dess jeniiiifers på instagram.
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola