Max 200


Här har vi lite härligt mönstrade vårkläder á la h&m, som alla går på under 100/200-lappen. Älskar första, dock är det en klänning som jag hellre skulle vilja se som en jumpsuit. Håller du med om det kanske?



What I'm wearing today


Virkat linne -bali   | Svart tublinne -london   | Jeansleggings -gina



Someone like you

Adele har sån otroligt vacker röst. Dessutom är både texten och melodin fina på denna låt. Jag njuter!





Det kom idag!


Detta fanns i leveransen jag har skickat efter och som jag fick idag! Whiho!
Kavaj med lite militärstuk, en freebra (måste ju se hur bra en sån är och behöver en också) Sedan köpte jag även med silver shampoo och balsam från John Frieda, som jag hört ska hjälpa. Fick dessutom med en tidning på köpet.



Köpt garn till långklänning


Japp som rubriken lyder så har jag tagit beslutet om färgen på garnet. Trodde jag aldrig skulle kunna välja vilken färg men efter att ha suttit i butiken ett tag och färgvalen eftersom försvann så tog silver/grå hem det slutgiltiga beslutet. 14 små nystan som kosta hela 450 spänd, så då kanske ni förstår att färgen inte få bli fel. Så gäller det också med långklänningen som jag ska sticka fram i detta garnet. Allt ska inte bli bra utan bäst och perfekt!



Pink Lady


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf, modell och redigering: Jennifer (jag)

Skolan och det gamla vanliga idag. Skönt att bli kvitt med en engelskauppgift i alla fall. Dock har man fått lite nytt. Sugen på att snart också gå upp och sy om ett par byxor och dessutom så är beställningen från i går påväg! Like it! Imorgon är det två lektioner på eftermiddagen och sen ska jag förmodligen gå och köpa garn eller i alla fall titta IGEN!



Project Runway 6


Whhhiiiiihoo!! Äntligen! Som jag väntat! Ikväll börjar Project Runway igen med så många som den sjätte säsongen. Ifall du är sömnadsintresserad är detta ett program du INTE får missa! Så är det bara!

Klockan 20:00 till 21:00 i TV3



Beställningsdesign till Sarah

Har börjat lite smått att designa bloggar nu igen. Denna gången har jag hjälpt Sarah med sin bloggdesign.
Klicka på bilden för att komma till bloggen/designen.



Stort Grattis!

Stort GRATTIS på 25-årsdagen säger vi idag till min älskade resande syster som just nu befinner sig i Las Vegas. Ha en helt otroligt fantastisk dag. Älskar dig och saknar dig så! ♥ ♥ ♥



A Friend in London



Har ju tidigare lagt in Norges bidrag till Eurovision så denna gången tänkte att jag kunde bjuda på bidraget från Danmark. Ah och denna är nog snäppet bättre enligt mig, eller?! Vad tycker du, är den bra eller dålig?



Glödhett


Tog denna bilden medans de andra lunta här hemma. Själv har jag idag suttit i flera timmar ute i solen och läst ut engelska boken vi ska vara klara med till på måndag. Himla skönt vårväder. Imorgon ska jag köpa kavaj bland annat, punkt slut!



Earth Hour


Om en timme släcker vi för en ljusare framtid. Delta du också!



Hemmagjord fotostudio

Nu ska jag avslöja vad jag gjorde med tapeten jag köpte. Jo använde den nämligen till en liten hemmagjord fotostudio. Köpte en 10meters rulle, tejpa ihop två bredder så den blev ungefär 1 m bred och 4,5 m lång. Sedan satte fast det på en rulle (så det blir som en rullgardin och blir enkel att plocka ner). Lätt som en plätt så har man sedan en kanonbra bakgrund när man ska fota och behöver inte lägga ned mycket pengar på en färdig bakgrund som kan kosta upp mot 1000 kr eller mer.

Såhär ser det ut:

En ljusgrå bakgrund är snyggast att ha som bakgrund när man fotar porträtt, inte för ljus och inte för mörkt. Sedan som ni ser på bild nummer 3 så reflekteras ljuset från spegeln, för att få ett bättre resultat kan ni då sätta upp ett vitt lakan och då blir det som bild 2. Detta kan ni göra även om ni inte får skuggor, färgen på bilderna kan bli bättre om man har ett lakan i jämte, som en reflexvägg.

Detta kommer jag använda mig mycket av på tex. outfitsbilder, porträtt och när jag fotar sydda kläder osv, blir ju mycket snyggare bilder med en jämn bakgrund. Här har ni en liten testbild när jag fota kamerastativet.



PS. Ny kategori! (fototips)



Våfflor


Åt du också våfflor igår på våffeldagen?



I-landsproblem


Abbey Lee Kershaw for Portmans’ fall 2011 campaign.

Var och köpte tapet idag (ni ska få se imorgon/lördag hur det blev och vad det ska bli, hihi :P) Som jag väntat! Var också och titta på garnet jag ska använda mig av, men fanns så himla många olika färger så får tänka i helgen på vilket det blir, och det kommer inte bli lätt eftersom jag har sån beslutsångest. Hmm...

Vad har mer hänt och vad kommer hända? Hade bara textil idag och ska snart (kanske imorgon) köpa vårjacka. Men vilken? Annars tror jag bara att det blir lite plugg, träning och sömnad i helgen. Vad för planer har du?

Virrig text jag vet :P haha Godnatt!



Mr Gray

Mycket fina låtar!




Swimwear

Är det för tidigt att titta efter badkläder? Nejda! Det är det inte! Själv skulle jag behöva en ny till sommaren, en som sitter på plats :P haha


Söta eller hur! Baddräkt är jäkligt fint ändå. Dessa är från asos.com och nelly.com



Slutet blir en början på annat

Magdalena Frackowiak by Zuza Krajewska and Bartek Wieczorek

Textil idag, då jag bara hade en lektion. Leta fakta inför fördjupningsarbetena vi har börjat på med nu (en designer, en annan kultur och ett historiskt plagg) Sen gjorde man lite andra saker som egentligen inte var meningen, nämligen stickningen. Ska bara köpa garn sen ska jag börja på med långklänningen! :)

Sluta 11.10 men åkte hem 15.15 istället. Så jobba med min blus som fortfarande inte är klar. Har sytt fast manschetterna nu men har krage, knappar och knapphål kvar. Det tar längre tid än vad man tror..



Feathers

Har länge velat ha ett par örhängen med fjädrar i, fast har inte hittat DOM! I förrgår gick in på [Jasmin´s blogg] och såg ett par som sa, köp mig! Så ja, det gjorde jag idag :) Himla fina!



21/03/11


Anja Rubik by Max Doyle

Måndag har det vart idag ja. Har inte hänt så mycket och kvällen har spenderats i soffan här, kikat på "finalen" av Top Model 15 och tittat runt på massa kläder på internet. Tror jag kanske hittat vårjackan nu :) kanske! Leta lite till. Har en lektion imorgon och även en lektion på onsdag, så ja det är la rätt lugnt. Skönt! Big Brother nu innan jag lägger mig, hej!



Några frisyrtrender 2011


70-tals lockar
I vår slår 1970-talet stort i modevärlden. Vi inspireras av den kända bilden av modellen Veruschka, iklädd safarijacka från Yves Saint Laurent, som togs 1968, och även av Yves Saint Laurents andra ikoniska plagg från 1970-talet, däribland byxdressen. Till denna 1970-trend kommer även den härliga 1970-talshåret, med mittbena och mjuka lockar.
Skarpa benor
Ju skapare bena desto bättre. Både mittbena och snedbena fungerar i vår, men framför allt de senare alternativet, då benan ska ligga djup åt ena sidan. Och så klart, slimmat till tusen!
Stort och krusigt
Som motpol till den superslimmade frisyren ovan kommer även den stora, krusiga frisyren som syns hos bland annat Marc Jacobs och Unique.


Färgade slingor
Färgade toppar i knalliga färger som grönt, blått och rosa kommer stort i vår. Under modeveckorna tidigare i år hade ett flertal modemänniskor snappat upp trenden. Vågat är bara förnamnet, men varför inte testa med färg som kan tvättas ur?
Halvlångt/Lugg
Långt hår är många kvinnors klassiska dröm, men är stundtals ganska överskattat, eftersom det lätt blir tungt och det är inte alltid helt enkelt att leka loss med frisyrer. Därför är denna frisyrtrend mer än välkommen. Halvlångt hår är en av vårens hårtrender. Och det bästa? Det är enkelt att variera, eftersom det är lätt att skapa volym och lätt att sätta upp i olika frisyrer.
Rött hår
Rött är vårens färg nummer ett. Den röda hårfärgen användes som ett stylingelement hos såväl Nicole Farhi, Julien Macdonald, Mulberry och Betty Jackson. Går från orangerött till mahognyröd.


Retrolockar
Förutom den superslimmat är maxilockarna en trend för våren 2011. Stort, större, trendigast! Den lockigt och retroglammiga looken syns bland annat hos Unique, Sonia Rykiel och Marc Jacobs.
Backslick
Backslick i år igen! Det bakåtslickade håret syntes inte bara hos Dries van Noten, utan även hos Lanvin och Kenzo.
Vårens korta
Vårens korta hår är mjuk i sin form, med feminina, mjuka längder, som vi ser här, hos Pierre Cardin. Enkel att variera till en slimmad sidbena eller bakåtslick.




Säsongsavslutning -solsidan


Ikväll klockan 20:00 kommer sista avsnittet av solsidan visas. Dock tror jag ju att vi alla hoppas på ännu en säsong, men frågan är om det kommer bli av. Himla roligt program i alla fall!! Kommer du sakna solsidan?



Fråga till er

Webvoter
Hur ofta är du inne på min blogg?




Haba Haba

Stella Mwangi - Haba Haba

Norges bidrag till Eurovision song contest. Om jag har fått rätt så ska hon gå ut som tvåa i den första semifinalen. Tycker jag känner igen melodin, men kan inte sätta fingret på om jag gillar den eller inte. Jo den är svängig i alla fall. Vad tycker du om den?



00:00

Alek Alexeyeva photographed by Sølve Sundsbø   -enkel, men sååå fin bild!!

Dagen har väl varit helt okej. Vart himla trött bara och det är jag fortfarande, men nu har jag ju dock en bra anledning till att lägga mig, "klockan börjar bli mycket". Blir en lugn helg för min del, har suttit och stickat lite och imorgon har jag lite småfix som ska göras. Men nu kallar sängen. Godnatt!

Förresten, behöver tips på ny musik. Kom väldigt gärna med förslag!
(Länk till den/dom med låten/låtarna jag fastnar för)



De hetaste skotrenderna 2011

1. KILKLACKAR:
Kilklackar är vårens stora klacktrend. Både höga och låga, och i alla möjliga material, färger och med olika detaljer. Dominerande klackmaterial är trä, men även bast, väv och kork.
2. FÄRG:
Med vårens stora färgtrend kommer också de knalliga skorna. MEN här gäller det att missmatcha kläder och skor i olika färger. Bryt av! Inspireras av Christian Dior där en rosa klänning matchas med skor i orange, och Fendi där en korallröd klänning matchas med lila skor.
3. PLATTA SKOR:
Nytt för våren är att vi ser fler platta skor på catwalken än på länge. Sandalerna dominerar, och flitigt förekommande detaljer på sandalerna är repdetaljer, men också de här fotbojs-inspirerade ankelremmarna, som vi ser hos bland annat Lanvin och Giambattista Valli. Generellt för vårens sandaler är att de har många remmar, inte allt för sällan i konjaksbrunt.
4. MÖNSTER:
I denna optimismens tid är det klart att vårens skotrender innehåller en dos lekfulla mönster. Det finns inga som helst riktlinjer, maximalismens ådra har satt spår även på skorna. De mest uppmäksammade, mönstrade skorna hittar du hos Prada.
5. KINASKOR:
Denna "nya" skomodell går helt i linje med den Kina-homage som syns i vårens mode hos bland annat Louis Vuitton. Dessa "platta" skor fungerar till både vardag och fest, och kan med fördel matchas med strumpor, som hos Michael Kors.
6. REPDETALJER:
En av vårens skodetaljer är rep, som fungerar som skoremmar. Denna detalj syns på såväl sandaletter som sandaler, och kombineras med fördel med andra trender som färg, kilklackar och kinaskor.
Andra detaljer vi ser är band som viras upp till ankeln, men också fjäder- och fransdetaljer.



Vilken sko ska du satsa på?



H&M -Bohemian Deluxe



Så underbara plagg! Tyget på jumpsuiten var ju himla fint! Inspirerad!



Tic-tac-tic-tac

Kamera & Objektiv: Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Slutartid: 5 sek    Fotograf: Jennifer (jag)

Tiden går och imorgon är det fredag igen! Helt sinnessjukt vad veckorna går snabbt!



Startsidan


Nämen gud va roligt! :D Är på blogg.se´s startsida!
Tack så mycket och tusen tack för alla fina kommentarer, det värmer verkligen ♥



Hearty


Tack Kajsa för presenten! Perfekt! Har nämligen några berlocker som bara ligger och har inget bra armband att haka i dom i. Men nu har jag det! Tack

Tisdag idag och åter till skolan kl 13. Känns nästan som om man haft ett litet litet lov, men har ju bara varit en extra lång helg. Trycket har verkligen lättat nu, underbart. Pallar inte att stressa fram och tillbaka hela tiden. Imorgon är det textil igen då vi ska börja på med stickningsuppgiften. Ska troligen göra en långklänning, men hur lång den blir det får vi se..



Lovely

 Från asos.com & shopnastygal.com



Vårjackor


Vilken vårjacka ska man satsa på denna säsong? (dock är det ingen ovan som tilltalar mig)

Trenchcoat - Det förekom i stort sätt bara en kappmodell på New Yorks catwalk, trendcoaten. Enkel, klassisk i beige, med skärp i midjan.
Kavaj, Blazer, Jeansjacka, Skinn, Mocka, Fransar, Parkas, Baseballjackan

För killar är bomberjackan ett ytterligare alternativ.



Tv-tips



Superstylisten Jonas - Ikväll på tv3 kl 22:00 - 22:30

Superglamourösa Jonas Hallberg är ett av de hetaste namnen i modevärlden och i kväll kan du få en inblick i hans lyxiga vardag. Då är det premiär för hans nya serie Superstylisten Jonas på TV3.

Svenske Jonas Hallberg är en av världens mest framgångsrika stylister. Han lever ett synnerligen glamouröst liv i Hollywood och är en naturlig del av de största kändisarnas värld, både professionellt och privat. I åtta avsnitt får vi nu följa Jonas minst sagt annorlunda vardag i ett dagboksliknande program. Allt från röda mattan-event till galet glamourösa fester hemma hos Hollywood-eliten. Jonas intresse för mode startade redan under barndomsåren hemma i Köping och hans brinnande intresse och fingertoppskänsla tog honom till Stockholm och sen vidare runt hela världen. Han har stylat Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Sienna Miller, Jessica Alba och Catherine Zeta-Jones bland många andra.

Jag ska definitivt se! Ska du också?



Candle

Var inne i stan igårkväll och firade födelsedagar med Kajsa, Linnea och Linn. Fick den hära lilla ljuslyktan då.

Idag däremot har vi studiedag och jag har spenderat den precis som det låter. Vakna och gick upp nio, oväntat! Sedan har jag suttit i några timmar och skrivit klart ett projektarbete i svenskan. Om nån timme ska man iväg på nåt möte på banken också. See you later!



Yellow eyes

Kamera och objektiv: Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6   Fotograf och redigering: Jennifer (jag)



Melodifestivalens vinnare 2011




Årets melodifestival vinnare, Eric Saade med låten popular. Var det rätt låt som vann? 
Själv tycker jag vissa delar av låten är bra, andra inte. Helt okej resultat, posetivt att han
var omtyckt i europa i alla fall. Då vi kanske har chansen att gå vidare till eurovision finalen.



Nobelklänningar + Alt. material

Förra onsdagen hade vi redovisning i Fackteckning B, på första uppgiften. Vilket innebar att man skulle designa och måla upp två nobelklänningar till Drottning Silvia och Kronprinsessan Victoria. Sedan också designa två motsatta klänningar i ett alternativt material, så som sugrör, mjölkpaket osv.

Tänkte visa er hur mitt resultat blev. Då det börjar med inspirationsbilderna, som är en mycket viktig del.


Collage på lite av inspirationen jag hade. Och av inspirationen gjorde jag dessa fyra klänningar...
 
...som fick se ut så här! Först har vi Victorias klänning, två av alternativa material och till sist Silvias nobelklänning. Mer än så säger jag inte. Men berätta gärna vad du tycker? Vilken är finast?

Och kom ihåg upphovsrättslagen, mina bilder/idéer, så sno inte! 



Kärlek vid första ögonkastet


Förra veckan gick jag förbi en nyöppnad skoaffär och såg dessa stövletter, idag blev dom mina! Åhh, kärlek vid första ögonkastet verkligen :) Så, gick alltså till stan idag och shoppa när man fick sluta så tidigt och ja det blev lite till. Bland annat foundation, akvarell- pennor och papper (till modelltecking) och så fick jag en liten ansiktscreme på köpet från dior. Ekonomin var på min sida idag, rabatter hit och dit.

Fira med shopping att de mesta av pluggandet är "över". Underbar start på helgen!



Äntligen över


Detta har jag ägnat mig både onsdag och torsdag kväll till. Hade provet idag och vette fan hur illa/bra det gick. Tack och lov att det äntligen är över i alla fall.

Skönt också att inställda lektioner på eftermiddagen gjorde att man sluta 10.20 istället för 15.40. Härligt!



I Follow Rivers

Jean-François Campos’





Gifts


Ett (fult) collage på vad jag fick när jag fyllde år. Pengar, presentkort, porslin, canons bättre bilder-bok, stor asgod tårta, parfym och en massa bra-att-ha saker osv..



Vår/sommartrend X4


Enaxlat - den enaxlade trenden fortsätter att regera bland klänningar. Minimaliskt som hos Stella
McCartney, tillsammans med spets som hos Karl Lagerfeldt eller flådigt som hos Oscar de la Renta.
Draperat - Enkla draperingar på festklänningar är alltid ett säkert kort. Perfekta för de som vill klä
upp sig men samtidigt inte känna att man är för uppklädd. Jag är riktigt förtjust i draperingar! Fint!


Spets - Spetsarna finns kvar, och glad är jag över det. Riktigt fint och som trendigast är det med svart
spets men också i vitt som hos Dolce and Gabbana. Finns även hos Elie Saab & Oscar de la Renta.
Fjädrar - Denna dramatiska detalj förekom på många av vinterns klänningar och fortsätter att vara en
 trend i vår. Fjädrar eller liknande material används framför allt på svarta klänningar men är kan även
visas som accessoar, vilket jag kommer försöka inskaffa mig till våren.



Hipp Hipp Hurra!

Ny vecka igen, den veckan som jag kommer få slita som ett djur att gå igenom på bästa sätt. Massor av plugg. Imorgon och på fredag har vi prov och sen en inlämning och en läxa. Mycket att göra, så förvänta er inte en massa inlägg de kommande dagarna. Snart mat sen direkt sätta mig med kulturhistorian- filosofi. Usch säger jag bara!!

Måste passa på att gratulera min kära Kajsa på 18 årsdagen! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!



Cake


Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6    Fotograf & redigering: Jennifer (jag)



Vår/sommartrend -mönster

Mönster, mönster, mönster!! Det blir mycket mönster i vår och sommar och tänkte ger er en kort sammanfattning på vilka mönster som ni kan satsa på, nämligen hundtand, art déco, mormorsblommor, fjärilsmönster, fruktmönster, leopardmönster, grafiskt, tatueringsmönster, randigt, prickigt m.m. Bara välja och vraka!





Oscarsklänningar


De 3 finaste klänningarna från Oscarsgalan i söndags, enligt mig. Och ni vet ju vilken som är min favorit! (Elie Saab klänningen i mitten) Vilken är din favorit? Någon av dessa eller nån annan?



Modetrend -tatuerade kläder

Kläder som har blivit "tatuerade" har blivit ovanligt hett på catwalken. Det började så smått förra säsongen hos Chanel och fortsätter nu till våren med tribalmönster på kläder.


Kläder från Marios Schwab



Min 18 årsdag


Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra hurra hurraaaa!!

För exakt 18 år sedan den 2:e mars 1993 klockan 00:40 föddes lilla jag. Min 18 årsdag idag assa, detta skall firas!

Update 3/3: Födelsedagen var jättebra. Hade textil hela dagen så kunde inte bli bättre. Hem och åt en smarrig smörgåstårta och besök från Stockholm på kvällen. Imorgon skall det firas igen! :)



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola