Trend 11/12 ggr 3


Tidigare trender följer med även denna säsong. (WOW-faktor på Valentinos spetsskapelse, otrolig!)



Shopping fashion design books


Fick ett mail för ett tag sen om en rabattkupong på 100kr på cdon.se, därför passa jag på ikväll att köpa
hem mig två modedesign/skiss böcker. Velat ha, behöver och kommer komma till nytta då skissningen
är en sak som jag vill förbättra mig på! Spännande att få se hur det ser ut innuti, fast jag har försökt
tjuvtitta genom internet. Bara att vänta!



Beställningsdesign till Erika


Har i några dagar suttit med en beställning till en tjej som ville ha en ny fräch design på sin blogg.
Nu ikväll fick hon den på sin sida, som jag tycker ni ska gå in och kolla på här, erikalindblad.blogg.se
Vad tycker du om designen?




Trend 11/12 - Knyt en knut


Knytblusen eller knyten vid halsen på klänningar som du ser till vänster ovan är en trendig detalj du kan använda dig av i dina outfits i höst och vinter. Beroende på tyget ger det dig olika stilar på rosetten som du kan matcha med så väl kjol som jeans.

Tips - Har du inget plagg med tyg runt halsen som du kan knyta kan du fuska genom att ta fram en sjal istället.



Three days

I fredag hade jag en riktigt härlig dag. Hade textil från åtta till tjugo i tre, men satt över en liten stund. Gick mest igenom vad som skulle göras, testa vad som blev bäst, rätta till några mönsterdelar och klippte och overlockade tyger som har nu tvättats. Sedan gick jag och Linn i stan en liten stund och sedan utmed havet och stanna och låg och sola lite utanför Varbergs Fästning. Möte sedan upp Linnea och gjorde lite god mat och hade en mysig kväll med film.

Igår och idag däremot blir och har det mest blivit att göra på stickningen och läsa i körkortsteori-boken. Dessutom ska jag ut och klippa gräsmattan nu. See ya soon.



Hösttrend 2011 - mitt i PRICK

En ännu större och hetare mönstertrend än stjärnorna som jag skrev i förra trendinlägget, är prickarna! Om du ska satsa på ett mönster i höst så välj i första hand prickarna. Prickarna kan vara små, stora, monokroma eller färgglada. De förekommer på till exempel transparenta tyger som blusar och klänningar hos Stella McCartney. Men också på pennkjolar och från topp till tå som hos Marc Jacobs. Länge velat köpa ett par prickiga strumpbyxor vilket i detta fall är ett smart köp för att liva upp vardagen.

Stella McCartney | Diane von Furstenberg
Stella McCartney | Gucci | Marc Jacobs | Stella McCartney
David Koma | Davis Koma | Stella McCartney | David Koma


Kommer du bära prickigt i höst?




Headerbyte


Har vart ledig idag från skolan, (varje torsdag). Så har idag gjort lite design till en tjej och blev även sugen att fixa till lite hos mig också. Trött på att ha mig själv i header så nu kör vi all in på sömnadstemat!

Klicka f5 om du inte ser skillnaden. Vad tycker du? Tumme upp eller ner?



Mästerverk av tejp



(Klicka för att se videon)
Så jävla fräckt! Vilket MÄSTERVERK!



Höst/Vinter TREND 2011 - Stjärnor

Som rubriken lyder är det äntligen igång! Publicerar nu härdanefter höst och vinter trender för den kommande säsongen. Flera inlägg i veckan så om du inte vill missa något, följ bloggen på bloglovin [här].

Så vad passar det bättre än att börja med en gång!





En stor trend som har märks av redan bland mängder av kändisar är stjärnmönster. Du kan ha det på kjolar, klänningar, toppar, kappor, väskor eller som smycken. Stjärnmönster var du nu vill ha det är definitiv något du ska satsa på i höst. Dolce and Gabbana är en av de stora designers som har verkligen svetsat fast stjärnor på deras plagg, då var och varannat plagg i höstkollektionen innehåller mönstret. Klicka på bilderna nedan och titta själv vettja!

 


 



Back 2 School


Maryna Linchuk by Paola Kudacki for Harper’s Bazaar US


Idag vakna man av väckarklockan klockan 6, men orka inte gå upp innan tjugo i (så brukar de va). Första skoldagen av tredje året och jag fick mina (22?) tjejer och klassen enda kille återsamlad halv 9. Roligt att se alla som man inte sett på hela sommaren.

Och allt var precis som det bruka vara! Haft två nya lektioner idag som ni kan se i förra vilket visar att jag haft religion och nutida konst. Nutida konstens ämne idag och flera veckor framåt är dans, vilket jag förövrigt tycker är rätt roligt och intressant!



Sista året där allt roligt händer

I morgon börjar jag skolan igen. Ska faktiskt bli riktigt roligt att börja. (Typ första gången jag verkligen menar det också) Tredje året på gymnasiet (estet -textil, mode och design) och det kommer hända så himla mycket kul.

Kommer sy och designa MÄNGDER av kläder, göra mitt projektarbete som är att sy upp en gala/bal klänning, allt detta kommer sedan visas på en modevisning vi ska ha och arrangera/leta upp modeller, prövningar, fotograferingar, ordna musik osv, vi ska ut på en moderesa till troligen london eller paris, kanske klassresa, bal, student och mycket mer.
Visst låter det lockande!? (Big smile)

Såhär ser mitt schema ut för läsåret!


Textil halva veckan! Så jävla nice!
Så nu vet ni vad jag kommer göra om dagarna.




Höstens tvstarter


Fullspräckad tvhöst blir det. Här nedan har ni några säsongstarter som börjar de närmsta veckorna.
Något program ni ska kolla på?

Vecka 34
Måndag - Breaking News med Filip & Fredrik | 22:00 i Kanal 5
Tisdag - True Talent | 20:00 i Tv 3
Tisdag - Fångarna på Fortet | 20:00 i Tv 4
Onsdag - Parlamentet | 21:30 i Tv 4

Vecka 35
Måndag - Halv åtta hos mig | 19:30 i Tv 4
Måndag - Robinsson | 20:00 i Tv 4
Tisdag - House | 21:00 i Tv 4
Söndag - Idol 2011 audition | 20:00 i Tv 4

Vecka 36
Onsdag - Bonde söker Fru 2011



Filmtips


The lookout - Efter att ha drabbats av en hjärnskada och fått se sin ljusa framtid slås i spillror, jobbar Chris “Slapshot" Pratt (Gordon-Levitt) som nattlig städare på en bank. Ensam och frustrerad faller Chris för en ex-fånges fagra löften om snygga tjejer och ett bättre liv, och går med på att hjälpa till att råna banken. ♥ ♥ ♥

Frozen - En helt vanlig dag i pisten förvandlas till en isande mardröm för de tre snowboardåkarna när de blir strandsatta i stolliften på väg upp till dagens sista åk. När personalen släcker ner belysningen inser de med stigande panik att de är kvarglömda högt uppe i luften utan möjlighet att ta sig ner. Eftersom skidorten är stängd fram till nästa veckoslut och nedkylningen redan påbörjats måste de tre vidta desperata åtgärder för att komma ner från berget innan de fryser ihjäl. När de väl börjat röra på sig inser de med fasa att kylan inte är det enda de har att vara rädda för. Medan de kämpar mot oväntade svårigheter börjar de ifrågasätta om deras vilja att överleva är stark nog att övervinna de grymmaste sätten att dö på. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

The Blind Side - Hemlöse tonåringen Michael Oher vet ingenting om familjelivet och ännu mindre om sport. Det han känner till är Memphis gator och slitna kvarter. Leigh Anne Tuohy lever ett bekvämt liv i den övre medelklassen och vet inte mycket om Michaels värld. Men när de möts har han funnit ett hem. Och familjen Tuohy har funnit något som är minst lika omvälvande, en son och en bror. ♥ ♥ ♥ ♥

textkälla: lovefilm.se



Poppigt


Jobbat mina 16 timmar i helgen så nu är det över, för sommaren i alla fall. Räknat ihop att jag förmodligen jobbat 159,5 timmar i sommar. Låter mycket och tur man kan lägga den tiden bakom sig nu. En ledig dag till och ska försöka göra lite sånt som man måste hunnit göra innan tisdag.

Fira genom att ta fram den gamla popcornmaskinen och poppa lite egna poppiga popcorn, mums



Steg närmare resultaten


Japp nu har jag fått hem mitt underbara tyg också! Så himla fint ♥

Dessutom har jag suttit många många timmar med stickning av långklänningen. Och nu är alla fyra delar klara!! Till och med tappat lite skinn på ena fingret, haha! Hard work work. Näpp men riktigt skönt att det är klart. Nu ska jag bara på något sätt sy ihop delarna och göra en kant runt överdelarna och dra lite i de, sen är det klart och jag behöver inte sticka nåt mer!

För er som inte vet så måste man göra en stickningsuppgift på textilen och det är denna långklänning jag hållt på med i sommar.



Blåser bort sommaren


Många har redan börjat skolan i veckan, men inte jag! Därför åkte jag ner till skåne några dagar men kom hem idag igen. Mycket jobb i helgen och sedan ledig på måndag och därefter på tisdag börjar allvaret igen, skolan

Även om jag inte vill så blåser vi nu bort den varma härliga sommaren och låter hösten träda fram, vilket den redan gjort? Och på tal om det, så börjar jag alldeles strax med att presentera alla hösttrender 2011. Något du inte får missa om du är intresserad!



At Stockholm Fashionweek


Fifth Avenue Shoe Repair | Carin Wester | Dagmar



Minimarket | Ida Sjöstedt | Dagmar


Cheap Monday | Tiger of Sweden | Ida Sjöstedt


Ida Sjöstedt | Rodebjer | Rützou

Några utplockade favoriter från Stockholm Fashionweek förutom Odd Mollys kollektion. Vilken är din favorit?

bildkälla: elle.se



SYTYCD8



Dans är så fint, älskar att titta på såna här klipp och program.



Där man hör hemma



Haft en ledig "hemmadag" idag. Stickat på klänning, bakat kladdkaka som blev för övrigt riktigt god! Nog den bästa jag någonsin gjort. Följde detta [recept] dessutom la en hinna av mörk choklad ovanpå. MUMS!
Legat ute i gräset och njutigt med båda katterna om var sida om mig och gosat. Nu för en stund sen gjorde jag en rejäl ansiktsrengöring, med peeling och ansiktsmask osv.
Nu sitter jag bara här och låter härliga låtar tränga in i öronen och ser på so you think you can dance klipp. Gooood!



Det Perfekta Blomtyget


En bit av mönstret på tyget. (Bilden ovan är spegelvänd på mitten, inte tyget)

Igår köpte jag detta vackra tyget på www.stoffochstil.se. Var ute efter det innan sommaren men då var det slut så nu kommer jag sitta förväntansfullt i en vecka och vänta på det. Tyget kommer användas till ett plagg jag redan har mönster och allt klart till i skolan. Bara att börja klippa och sy när jag börjar igen!

Fullkomligt älskar tygmönstret!! Lite sådär gammalmodigt på nåt vis. LOVE . Kommer bli så bra!



Moves like MICK Jagger





Kräftskiva

Var i stan en snabbis igår med Rebecca och hennes kompis Susanne. Idag däremot var jag tillbaka på jobbet, men enbart idag tills nästa helg då jag ska jobba igen. Blir så nu, lite då och då på helgerna.

Senare ikväll ska vi ha lite kräftskiva här hemma också. Rebecca skulle också ha det idag hos sig. Och vi är nog inte ensamma? Du med kanske ska ha det snart eller någon du känner? Hög tid för det nu.

Gillar du kräftor? Eller kanske du är som mig som vägrar att ta i dom och måste få dom skalade först? :P hehe

Ska nu internetshoppa lite.



Odd Molly at Stockholm Fashionweek


Min kusins pappa Per tillsammans med Karin och företaget, Odd Molly hade sin säsongsvisning av kollektion på Stockholm fashionweek igår. Har tittat igenom många av visningarna på denna fashionweek som har varit och denna visning är faktiskt den bästa enligt mig och inte då bara för att. Vill du se visningen kanske? Du kan spana in alla bilder och visning på oddmolly.com.

Klickbara bilder. Dessutom ser ni (på nästsista bilden) stylisten Jonas Hallberg som även han har hjälpt till.



Ralph Lauren Sneakers

Har gått och tänkt på ett par Ralph Lauren sneakers (om man ska vara exakt) i 36 dagar då jag någon vecka innan gick in i en affär i skåne där ett par skor skymta till. Alltid varit lite emot converse då ALLA har sånna. Och jag är en sån person som inte vill ha likadant som ALLA andra. Därav tänkte jag att dessa är mer unika och mycket mer finare märke.



Och nu står dom framför mig, (lägg märke till ordet dom) Jo exakt, gick in i butiken ute efter ETT par men när jag såg att det fanns i fler färger så kunde jag bara inte välja ETT par. Så det fick bli ETT par vita OCH ETT par mörkmörkblå.

Mycket lycklig ägare, då jag till och med i natt drömde om att jag gick in i butiken och att alla var slut. Tur att dom inte var det! :D Grymt snygga! Kommer användas flitigt i höst.



Dancing the whole way home


Idag "flög" jag hem igen från skåne. Nästan vart där en vecka och har vart superskönt trots det regnat, blåst och åskat rätt mycket på senare dar..

Miss Li - Dancing the whole way home



Bride


Alyona B & Nicole Volfova by Zhang Jingna for Singapore Brides August 2011



Who´ll Stop the Rain

Canon eos 60D + 18-135mm f/3,5-5,6
@ 135mm, 1/125, ISO 3200, f/5,6

Okej jag älskar inte vädret som jag skrev i förra inlägget. För det har till största delen regnat hela dagen idag och en del igår också. Men till och från så har jag där emellan suttit och tittat på solnedgången, ute och fotat lite, stickat och tittat på några avsnitt av vänner bland annat. Inte så värst mycket men gott och väl tillräckligt för att njuta av ledigheten som sagt!



Torekov Hamn

Befinner mig i skåne, har de superskönt och njuter av ledigheten. Älskar vädret och hoppas det håller i sig några dagar, så man kan bättra på "brännan" ytterligare. Var tidigare idag i Torekov hamn och här kommer lite båtliga bilder därifrån.








Canon eos 60D + 18-135/3,5-5,6

Någon bild som föll lite mer i smaken? -Själv tycker jag bild 2 ser för himla mysig ut på något sätt.



H&M - BY NIGHT

Ojojoj!! Jag GILLAR verkligen H&M´s höstkollektion, by night - day and night. Färger som hallonrött, crémevitt och svart i kvinnliga silhuetter med volanger och vippiga längder. Åhh STORT PLUS. Kan man hålla händerna borta tro? Njaaa, tveksamt. Vi får väl se, väldigt sugen på en av klänningarna! Vad tycker du om kollektionen? Ska du köpa nåt?






Tjäna pengar samtidigt som du shoppar

Blivit medlem på http://fashionize.se/ och tyckte omedelbart detta var en bra sida i jämförelse med alla dessa "gratispresentkortsidor" som finns. Har varit medlem i några stycken och vissa är det omöjligt att kunna få något presentkort på och på en sida som jag varit medlem på tjäna jag ihop till ett presentkort, men innan jag tog ut det så lades sidan ner.

På fashionize slipper man allt det som "gratispresentkortsidorna" har, där får man istället poäng samtidigt som man shoppar kläder, skor, accessoarer, skönhetsprodukter osv. som många/alla? är hämtade från nelly.com. Du får ett viss antal poäng för varje vara och kan få poäng för även andra varor i samma order. Du kan även tjäna poäng genom att värva aktiva medlemmar via värvningslänkar.

Registeringsbonusen är på hela 500 poäng och du behöver bara ytterligare 500 poäng för att kunna få ett presentkort på 50kr på tex. h&m, gina tricot, din sko osv.

Så vad väntar du på? Bli medlem här!





Happy Smile


found on: weheartit.com

Jobbat två dagar och imorgon gäller de, SISTA DAGEN!! :D Som är schemalagd dåda, men kommer nog (förhoppningsvis inte) få något mer på sommarlovet så då jävlar ska jag börja njuta av sommaren innan skolan börjar igen. Sticker redan imorgon till skåne och har de gött och troligtvis ska jag även komma hem igen med ett par skor till som jag tänkt på i över en månad nu men inte kunnat köpa. Vill och måste ha!

Dessutom måste jag passa på och gratta min Fanny på 18 årsdagen! BAMSESTOR GRATTISKRAM!



L.V. fall 2011



Sånt här gillar jag! Att komma på idén att modellerna och Marc Jacobs själv kommer upp i hissar. Unikt och roligare! Dock så jävla fult att Kate Moss tvunget ska gå sist men framförallt, att röka samtidigt!!??




Nelly.com -tävlingen

Igår presenterades resultatet av tävlingen om vilken klänning som blir höstens "drömklänning" och kommer säljas på nelly.com plus att både vinnaren och 2:an och 3:an får massa andra priser.

Och givetvis så blev inte jag den lyckliga och kom inte heller på 2:a eller 3:e plats. Men jag deppar inte, chansen var inte stor att vinna. Jag är bara glad att jag försökte och kom vidare bland topp 100 i alla fall.

Men visst är det lite surt att folk som bara är med för att det är en kul grej och är ute efter resan ska vinna. Inte för att jag vet att den som vann var det. Men lite synd bara för de som är med och tävlar för att "komma nånstans" med sin framtid, då jag själv inte alls var ute efter resan eller pengar att shoppa för. Det jag var med och tävla för var att få min klänning producerad och att folk skulle kunna köpa den. Det hade gott och väl räckt för mig och ändå hade jag blivit så överlycklig så jag inte kan beskriva hur mycket.

Men men, bättre lycka nästa gång. Och jag kan ju glädja mig åt att de tre som vann inte ens hade snygga klänningar. Fanns så många andra som klart var mycket finare. Men kanske det som nelly är ute efter? En enkel klänning som inte är direkt speciell och skulle kunna gå och köpa en likadan i en annan affär.

En sak är säker, jag kommer inte köpa vinnarklänningen. Kommer du?
[Gå till resultatet här]



Långa & korta dagar

Förstår inte! Hur kan det redan vara AUGUSTI!!?? Tiden går så himla fort fram, så man knappt hinner blinka. Skulle inte förvåna mig att om några veckor är det redan 2012 och det är ju helt galet. Varför skulle man bara inte kunna bromsa in tiden, stoppa tiden på ett lämligt ställe och bara njuta?

Nänä, allt bara rasar förbi och inget man kan göra åt! Visst är det typiskt vad lite man kan styra över. När man vill att tiden ska gå fort går det extra långsamt. Men när man tycker att det går för fort framåt så kan man inte sakta ner på det. Hade ju vart perfekt om alla hade haft varsin sådan där magisk fjärrkontroll som Adam Sandler använder sig av i filmen "Click". Att kunna spola fram och backa hur man själv vill.

Tekniken går ju bara mer och mer framåt så en dag kanske även det är möjligt, vem vet? Haha..




På tal om långdragna dagar. Så har jag jobbat hela helgen. Ju jobbigare dag desto längre tar det för klockan att slå över. I fredags var det medel, i lördags ingenting och igår kaos och pina. Mer av det får jag på onsdag, torsdag och fredag då jag jobbar de sista schemalagda dagarna. Underbart om jag får säga det själv!

Resten av veckan kommer dock få klockan att ticka snabbare. Mikaela kommer snart och stannar till imorgon och när jag troligen slutat jobba på fredag åker jag direkt iväg till skåne och tar "semester".

Hur ser dina långa och korta dagar ut?



Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola