Nya modeteckningar..

..av mig de senaste är ute på hemsidan nu, www.designbyjennifers.com.
 
Man känner att man blir så kreativ och får till olika tekniker förvånansvärt "lätt" i skolans miljö. Ens tidigare svaga talanger enligt en själv märks redan nu att man håller på att utveckla. Övning ger färdighet och det är det vi självfallet håller på med hela tiden. På modeteckningen har vi fått prova på att måla olika damstilar, nu ska vi börja på herr. Får se hur det går, aldrig gjort förut! Dessutom har vi haft två heldagar denna veckan i Illustrator. Hur kul är inte det liksom!! Älskart.
 


Lovely top by me, myself and I

Toppen jag börja på i förra månaden. Design, mönster och sömnad. Den har ju egentligen varit färdig i några veckor, men var och köpte satinband till ryggen i helgen och nu är toppen alltså helt fulländad. Älskar verkligen tyget och valde därför att den skulle vara rättså enkel och låta tyget tala för sig själv, men gick lite "crazy bananas" i ryggen. Unikt! Visst blev det sött?
 
När den inte var riktigt helt färdig.
 


Nelly Outlet

I torsdags efter skolan gick hela klassen till Superbowl och gjorde just precis det, bowla. Efter att alla sedan kastat sista klotet åkte fyra tjejer vidare till premiäröppningen av nelly.com´s nya butik, Nelly Outlet i Knalleland. Herregud vad galet det var! Allt i ett enda stort kaos, ett bombnedslag av kläder och folk överallt som inte tog hänsyn alls om hur kläder ska hanteras. Var där då, men cykla ut dit även idag och då var det betydligt bättre och man kunde gå direkt fram utan att behöva stå och vänta i en halvtimme till provrummet, om inte längre (!) och sedan ytterligare till kassan. Trots det så kan man väl säga att man fått en ny favoritbutik, många liksom jag gillar ju hemsidan men att få känna och prova innan man köper är väl ännu bättre och dessutom med fler erbjudanden.
 
Fick med mig hem dessa fina plagg därifrån till slut, köpte först även en klänning med som jag lämna tillbaks då jag märkte den var visst lite för stor. På vissa plagg går det inte men andra så är storleken liksom åldern, bara en siffra. Om man hittar något fint som man blir glad över, ett viss typ av plagg så ska man inte låsa sig fast vid att inte köpa det bara för att det inte är rätt storlek. Det kan ge en mer unik stil om man avviker vid "reglerna". Så tänkte jag nu och fick hem både ett plagg i XS, M och L. Lek du också med storlekarna nästa gång! Någon gång ska man ju unna sig.
 
Paljettklänning med djup rygg, topp i spets/chiffong och en bustier från House of Dereon (Beyoncé & Tina Knowles märke)
 


Nyp i armen

Kanske inte så konstigt att det blir mycket inlägg om vad som händer i, utanför och runt om skolan nu. Och så kommer det ju bli nu i alla fall två år som jag går på Nordisk designskola. Jag trivs så himla bra här och det behövs nästan ett nyp i armen att verkligen förstå så jädra roligt och fantastiskt detta är. Att få hålla på med det man älskar på heltid, i skolan och på arbetstid. Vilken dröm!
 
Just ett nyp i armen borde alla göra. Verkligen inse vart man tar vägen och hela tiden strävar efter att komma dit man vill. Hela våren satt jag med arbetsprover till olika skolor och nu kan jag istället sitta i det dära perfekta sätet där man en helt vanlig dag kan sitta och blanda färger, göra teckningar och bläddra i modetidningar osv med största allvar på bästa skolan jag kunde tänka mig. Detta är ju dock bara en pytte pytteliten bit som en designer arbetar med, men efter att tredje veckan på skolan just när även den också farit förbi så kan jag bara säga, it feels sooo good!
 


Samarbete med SVEA

Ja som sagt så fick vi besök av SVEA i onsdags efter att de hade ringt skolan och gärna ville samarbeta med oss. Väldigt roligt, hektisk och givande dag med workshop. Vi fick i uppgift av Svea dojjor att ta fram vilka trender som kommer gälla framöver och vad som kan passa in på varumärket. Igår fick de som ville bygga vidare på det även skapa mer specifik produkt utifrån vår egna inspiration. Därav satt jag i bildprogram nästan hela dagen och pyssla fram en produkt som vi ska vidarebifoga nästa vecka då samma person från Svea kommer och tar emot vårt material.
 


Färglära

Tjugo pappersark med uppgifter i färgblandning på vardera blad, blev idag färdigt. Vi börja på detta i förra veckan och arbetat med detta mellan lite föreläsningar, i helgen (då jag även denna helg var i Varberg, i samband med att hjälpa mormor och morfar att flytta) och hela kvällen igår efter att ha varit och storhandlat. Ytterligare en liten uppgift i färglära är färdigställd inför inlämning och nu taggar jag efter ännu en spännande dag som kommer vara långt utöver det vanliga! Imorgon kommer vi påbörja vårt första företagssamarbete med inte mindre än SVEA. Ska bli roligt att se vad vi kan bidra med!
 


Paint your own little world

Skolan har verkligen dragit igång på riktigt nu. I måndags starta vi med en föreläsning med information om designerns alla olika roller, vad som behövs göras i det stora hela, hur noga allt är för att ett företag ska gå åt rätt håll. Otroligt intressant, och alla dessa punkter ska vi gå igenom grundligt framöver. En av dom är att ha kontroll på färgvalen i en kollektion och därför har vi nu fått uppgifter i färglära och blandar akryl och akvarellfärger dagarna långa. Även påbörjat lite lätt med manuell modeteckning!
 


Something new

Fick tag på en ny "skolväska" i fredags som jag kommer konka fram och tillbaka med massa grejer i nu. Perfekt i storlek, dessutom väldigt elegant om jag får säga de själv. (Hade väl annars inte köpt den!? hahah) Sen bästa (?) jeansen i samlingen, sådär bekväma skinny stretch hela vägen och med synliga sömmar som jag fått lite cruch för på de senaste åren. Enda negativa är att de inte har fickor fram, men va gör de när jag har en ny väska!? ;) Jaja nog om de! Hoppas allt är väl med er alla!
 


See the beauty around you

Det blev en visit hemma i Varberg under denna helgen efter att första skolveckan blivit avklarad, som för övrigt bara flög förbi. Massa information, komma till rätta, få och färdigställa vår första uppgift, skulpturguidning och besök på två stycken konst och fotomuseum här i Borås i torsdags. Borås Konstmuseum och Abecita fotomuseum. Kan verkligen rekommendera Abecita om man är lika fotointresserad som jag. Väldigt många fina bilder enligt mig.
 
Imorgon drar andra veckan igång och jag är inget annat än.. taggad!
 


Första skoldagen


..på Nordisk Designskolas första år har passerat, det var som tidigare sagt igår. Äntligen är det igång, gaah va man väntat på detta!!! Det blir mycket information den här första veckan, komma på plats på sin lilla kontorsplats var och en fått, lära känna klassen på 35 pers och såklart mjukstarta även lite med kreativiteten. Idag har vi varit ute i staden och blivit guidade runt bland skulpturer, fått vår första uppgift inom detta som vi nu arbetar med.
 
Inom de närmsta veckorna blir det bland annat föreläsningar om vad det innebär att vara designer och vad den har för roll, det blir färglära, materiallära, mode/plaggteckning och designprocessens alla steg. Ser så fram emot detta!!
 
Pics by Hunter & Gatti
 


Jennifer, 21 år, Bor i Borås
Pluggar på Nordisk Designskola